torstai 18. elokuuta 2016





Laskimme, että olemme keränneet kuukauden kesälomani aikana yli 150l
sieniä.
Kanttarelleja,herkkutatteja,suolasieniä,lampaankääpää,
mustatorvisieniä...
Omat kaksi suosikkiani ehdottomasti herkkutatit, jotka menivät kuivuriin talven herkuksi ja lampaankäävät pakkaseen sellaisenaan.
Niistä leivitän ja maustan hitusella currya ihan superherkulliset pihvit.
Mainitsematta ei voi jättää suolasienistä smetanaan tehtyä,runsaalla punasipulilla höystettyä sienisalaattia.Vaikkakin sienisalaatti kuuluu joulupöytäämme,iso vati hupeni jo kesälomilla uusien perunoiden ja lohen tms. kanssa.
Mustatorvisieniä taas arvostaa eniten 
kuopus kikkarapää,kokkipoikani.
Nekin menivät kuivuriin.
n.60 litraa kanttarellia kollegoille työpaikalle sopuhintaan ja loput kuivuriin.
Kuivista sienistä saa esim. hyvin käyttökelpoista jauhoa, kun hurauttaa ne blenderin läpi.Sitä voi ripotella sitten talvella oikeastaan ruokaan, kuin ruokaan.

Kun sienestäjä rämpii viisikin tuntia metsässä kesällä villasukat ja saappaat jaloissaan,voi saada yllättäviä vieraita, kun ottaa saappaat ja sukat pois! :D
Minun ryppyisiin ja TODELLA hikisiin jalkoihini lennähti kolme kaunotarta.Onneksi oli kamera repussa mukana.
Eli, ei se aina sitä makeaa tarvitse olla... :D





















8 kommenttia:

  1. Oi, mikä sienisaalis talven varalle! Monet herkut niistä kokkaat, etenkin tuo sienisalaatti kuulostaa herkulliselta, nam.

    Hienhajuhan on mannaa perhosille, kuten huomasit:)
    Kauniin keltaiset kanttarellit ja puhtaan valkoiset lampaankäävät.
    Perhoset ovat aina ihania!!

    Mukavaa alkavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa! <3 Juu, kyllä nauratti, että on tädillä aromit, kun perhosia rupesi pyörimään enemmänkin. :D
      Sienissä pysytään talvella.Olemme isännän kanssa intohimoisia sienestäjiä. :)
      Oikein mukavaa ja AURINKOISTA viikonloppua sinullekin!

      Poista
  2. Paljon olette sieniä kerännyt.
    Tykkään niin paljon kanttarellista.
    Hienot perhoskuvat!
    Mukavaa illan jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari!<3 Kanttarelli on monen herkku.Meillä sitä on esiintynyt lähimetsissä maalla vuodesta toiseen niin runsaasti, että olen hiukan jo kyllästynyt. :)Herkkutatin makuun minulla taas himo. :)
      Mukavaa illan jatkoa sinullekin!

      Poista
  3. Voi mitä herkkuja!
    Meilläkin sienisalatta kuuluu joulupöytään..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sienistä todella saa ihania herkkuja.Niin kuin tuo sienisalaattikin.
      Se sopii erinomaisen hyvin kalapöytään ja ruisleipä/kinkkuleivän päälle joulun aikaan :)
      Kiitos Hannele! <3

      Poista
  4. Olipa mahtava sienisaalis!
    Ja vielä herkkä hetki perhosten kanssa, kyllähän väsyneet jalat siinä pakostakin virkistyy
    :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän jokavuotinen,loppukesän suurin harrastus on sienestys. :)
      Ja hikiset varpaat eivät noilla koristeilla tuntuneet ollenkaan niin väsyneiltä :)
      Kiitos Seija! <3

      Poista