maanantai 22. elokuuta 2016





Olen päättänyt pitää sokerittoman ja vehnättömän viikon.
Haluan kokeilla loppuisiko, tai rauhoittuisiko vatsan turvotus.
Pikkupiru kuiski jo päivällisen jälkeen, että ota ota, tuossa on niin herkullisen näköisiä amerikanpastelleja kipossa, sen kun otat vaan...
Siinä herkkuhimossani muistin, että olen unohtanut vallan parvekkeen marjasadon!
Keräsinkin juuri omiksi tarpeikseni kypsiä karviaisia ja mustaviinimarjoja.Niillä lähti! :)Mutisin pikkupirulle, että siitäs sait, selätin houkutuksen ja sain vielä vitamiinit päälle.

Tytär ihanainen lähti tänään kihlattunsa kanssa Kreetan lämpöön ja toi äitmuorilleen töihin ison kasan valmistujaisjuhla-kukkiaan, jotka olisivat jääneet kotiin vaille kenenkään ihailua kuivumaan.
Löysin myös Kauklahden Fair Homesta viime perjantaina jänniä kukkatuikkuja.Ei niitä raaski poltella, mutta silmä kaipaa nyt runsaita ja lämpimiä värejä.Liittynee näihin pimeneviin iltoihin ja syksyn läheisyyteen.
Alkaa olla aika kaukana jo tuokin aurinkoinen päivä, kun sain puutarhahaskoilleni lomilla tuon kaunokaisen keimailemaan.





















11 kommenttia:

  1. Monenlaista ihanuutta kuvissasi, kauniita kukkia ja maukkaita marjoja, perhosia unohtamatta!!
    Nuo kukkatuikut eivät kyllä ole poltettaviksi tehty:))

    Tsemppiä sokerittomaan ja vehnättömään viikkoon!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sirpa! <3 Kyllä taitavat enemmänkin silmäniloksi olla tuollaisenaan. :D Ei niissä tuota steariiniakaan niin kovasti ole...

    VastaaPoista
  3. Sokeriton ja vehnätön, se taitaisi olla ratkaisu tämän tytön vaivoihin. Kun vaan pystyisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tekee tiukkaa täälläkin. :)Mutta olen perin kyllästynyt myös tähän ainaiseen turvotukseen.Ja kyllä tiedän, että valkoinen vehnäjauho ja sokerin sen saa aikaiseksi.
      Kiitos Satu! <3

      Poista
  4. Ei olisi pahitteeksi minullekkaan pitää tuollaista viikkoa...mutta millä korvaan makean....ja kahvipullat...ja...huah...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sepä juuri! :)Jotain makeaa tekee mieli heti ruoan jälkeen, kun elimistö on siihen tottunut.Ja taas saadaan se käymisprosessi käyntiin mahassa... ;)
      Kiitos Hannele! <3

      Poista
  5. Ainaisista vatsavaivoista ja turvotuksesta kärsivänä taidankin seurata erinomaista esimerkkiäsi! Mikähän ruisleipä on täysin vehnätöntä? Ruisleivästä en halua luopua :)
    Vaan vaikeinta on kyllä kokonaan luopua kaikenmaailman makeisista, joita kahvin kera napostelen....pitänee vähentää kahvin juontiakin ;)

    VastaaPoista
  6. Ruisleipä on minustakin kaikkein parasta, mutta nyt ed. main. syistä koetan pärjätä jonkin aikaa ilman.
    Hieno marja-annos lautasineen!

    VastaaPoista
  7. Vastaan tähän Anskulle ja Seijalle yhteisesti.Kiitos kummallekin kommenteista! <3
    Ilmeisesti en todellakaan ole yksin ongelmani kanssa, kommenteista päätellen. :)
    Mielestäni 100% ruileipää on kyllä markkinoilla.Itse pystyn ruisleipää nauttimaan vain harvakseltaan, koska se vasta turvottaakin ainakin tuoreeltaan minua.Aikaisemmin RAKASTIN varrasleipää, nyt hampaat eivät siihen kykene. :)(voi tätä vanhenemista ;))
    Ruisnäkkäri on minun herkkuani nykyään ja kaikki kuivatettu ruistuote, se ei niin näy ilmapalloefektinä jälkeenpäin.
    Anskulle totean, että onnekseni en ole ikinä oppinut juomaan kahvia, joten kahvimakeita en osaa ikävöidä, mutta suklaa ja namuset ruoan päälle ovat minun heikko kohtani. :)
    Teille kummallekin annan superhyvän reseptin. Uunissa kuivatetut, maustetut "ruissipsit"
    Anna tyttäreni oli niitä tehnyt valmistujaisjuhliinsa ja ihan himo yllätti minut! :D

    Esim. Vaasan (ei ole tuotemainos) ruispalat ohuiksi viipaleiksi leivinpaperin päälle uunipellille.Ne sivellään sitten oliivi/muulla öljyllä, johon sekoitettu oreganoa,suolaa,murskattua valkosipulia-kaikkia oman maun mukaan.Uuniin 220 asteeseen paistumaan niin , että hiukka ruskistuvat ja kuivuvat.Otetaan hetkeksi pois, että kosteus uunista häviää kokonaan, laitetaan takaisin, että korppuuntuvat kunnolla vielä joksikin aikaa.Niitä voi hiukan pyöritellä siellä välillä koko uunissa olo ajan .Sitten talouspaperille vielä liiat öljyt imeytymään ja rasiaan.
    Virolaisilla on vastaavia ruokakulttuurissaan, voivat olla teille jo tuttukin juttu. :)
    Itse aion tehdä näitä ison purkillisen maalle mukaan ensi viikonlopuksi, niin ovat herkullisia, ja oivia välipaloja.
    Kotona ei niin väliksi, vaikka massu pömpöttää mukavissa kotikalsareissa, mutta töissä aika ikävää ja tukalaakin, jos housut alkavat tuntua epämukavilta.;)

    VastaaPoista
  8. Kiitos kattavasta vastauksesta ja herkullisen kuuloisesta reseptistä jota kokeilenkin heti huomenna =D
    Meillä syödään näkkäriä ja ruisleipää paljon. Käyn usein Vaasan tehtaanmyymälästä ostamassa isomman määrän kerralla leipiä ja myös monenmoisia herkkuja, huoh... mutta enimmäkseen kuitenkin tuoreita ruispaloja, jotka laitan kotona pakkaseen. Huomenna niitä sitten sulattelemaan ja korpuiksi kuivattelemaan :)
    Juu, turvotusta ja "turvotusta" esiintyy ja meikäläisellä myös muualla kuin vatsassa ;) Pikku dieetti ei siis olisi yhtään pahitteeksi painonkaan puolesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuule kiitos samoin! ;) Aikamoinen kesänjälkeis vararavinto kerääntynyt ympäriinsä. :)

      Poista