keskiviikko 18. huhtikuuta 2018




Tänään myöhäisiltapäivällä pääsi ihanasti verestämään muistikuvaa siitä, miltä kesän lämpö tuntuu.
Tänään lämpö oli pehmeän keltaista, kun siinä on edellisinä aurinkopäivinä ollut vielä ripaus sitä pirpsakkaa keväistä limen sävyä mukana.

Työpaikan sisäpihan harakkapariskunnalla on tuuhean pihamännyn latvustossa pesä.
Risuja on kerätty jo jonkin aikaa ahkerasti.
Pesällä käydään huomaamattomasti, kuin vihellellen, etteivät kulmakunnan lokit saa siitä vihiä.
Todistin parittelua tänään, kuvan otin kunnioittavasti vasta aktin jälkeen, kun en kerennyt siihen lupaa kysyä.

Kotimatkalla katselin pitkään suurta lintua, ilmeisesti haukkaa, korkealla poutapilvien seassa liitelemässä laajaa ympyrää.
 Olisi ollut niin mahtavaa päästä hetkeksi sen sulkiin ja katsella sieltä korkeuksista alas.
Kun se välillä näytti sukeltelevan pilvimassojen sisään mietin, onkohan siellä viileän kosteaa.

Bussia odotellessani katselimme räksän kanssa toinen toisiamme ja nautimme auringosta ja lämmöstä.

Kotona suomalaiset mezeet päivälliseksi.
 Kaikki jämät kasaan jääkaapista.
Neljä ruisleivän palaa, kahdelle paistettu kananmuna ja avokadoa, yhdelle maksamakkaraa ja tomaattia ja viimeiselle lenkkimakkaraa.
Juomaksi mustaviinimarjamehua.
Mukavaa makuvaihtelua suuhun leipä leivältä. :)

Äidyin pitkästä aikaa tekemään kuivakakkua.
Tässäkin oli piimänjämien käytöstä kyse.
Kohta on kaikki jämät hyötykäytetty.
Muistan, kuinka systerin kanssa aina kerjäsimme äitiä tekemään piimäkakkua asuessamme Manskulla 60-luvulla.
Etsin ohjeen netistä, mutta ei tämä maistunut ollenkaan samalta kun äidin versio lapsuudessa.
Muistan, kuinka se oli vähän hapanta, sitruunaista ja muhevaa.
Oma kakkuni oli lähempänä tavallista maustekakkua, ehkä piimän vuoksi hiukan kostempaa kuitenkin.
Hyvää oli, en sitä sano, mutta ei maistunut nostalgiselle.

Ihmettelen, kuinka nopeasti tomaatin taimet itivät ja siihen sitten tyssäsi kasvupyrähdys.
Hyvin hitaasti alkaa ensimmäinen varsinainen lehti ilmestyä sirkkalehtien viereen niissä.
Katsotaan, onnistunko ollenkaan tässä rupeamassa saada itse alusta lähtien kasvatettuja tomaatteja tänä kesänä.
Aiemmin olen ostanut taimet valmiina.
Itämislaatikossa nousee vielä mattimyöhäisiäkin, vaikka suurimman osan olen koulinut jo jonkin aikaa sitten.

Pelargoniatkin olisi jo pitänyt pätkäistä talven jälkeen, että vahvistuisivat.
Turhan pitkiksi huitukoiksi ovat venähtäneet.
Kai sen vielä voi tehdä?
Ja laittaa latvat juurtumaan.

Tällaista tänään, mukavaa loppuviikkoa! <3 <3



















16 kommenttia:

  1. Ihania kuvia <3 Luulisin, että pelakuut kerkiävät vielä oikein hyvin pistokkaistakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hilu!<3 Sinun sanaasi luotan tässä asiassa. :)

      Poista
  2. Maukkaan näköisiä leipiä.
    Hyvin voit pelakuut vielä leikata. Minulta jäi ne tomaatit sitten laittamatta, mutta ostan kaupasta taimet..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannele! <3
      Juu, täytyy pätkäistä, että saavat tuuheutta.
      Ostotaimilla minäkin olen tähän asti mennyt.:)

      Poista
  3. Minäkin muistan vanhanaikaisen mehevän piimäkakun maun.
    Nautitaan kevään hetkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö se sinunkin mielestäsi ollut hiukan hapanta ja sitruunaista?
      Ja se mehevyys!
      Nautitaan! :) Kiitos Seija! <3

      Poista
  4. Pelakuut ovat niin sitkeitä, että varmasti lähtevät uuteen kasvuun uudessa mullassa.
    Piimäkakku on herkullista ja sitä itsekin silloin tällöin leivon.
    Ihanaista viikonloppua!Lumet sulavat nyt melkein silmissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piipe! <3 Ihanaista viikonloppua!
      Luulen, että ne tosiaan lähtevät tuuheutumaan ja voimistumaan kun pääsevät omille paikoilleen hiukan viileään porstuaan maalle. :)

      Poista
  5. Ihanan keväinen tunnelma kuvissasi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Essi! <3 Kevään tunnelma on niin suloista tällä hetkellä. :)

      Poista
  6. Piimäkakku on kyllä hyvää. Herkullisen näköisiä leipiä. Hyvää viikonloppua sinulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kuvakehrääjä! <3 Hyvää viikonloppua sinullekin! <3

      Poista
  7. Ihanaa keväistä vihreyttä kuvissasi!
    Oikein hyvää ja herkullista viikonvaihdetta sinulle ❤

    VastaaPoista
  8. Kiitos kevään ajankohtaisesta matkasta, onnea tomaatintaimille, kyllä ne siitä! Tämä kone reppana luulee, että olemme vielä Kyproksella, ei olla, nyt jo: http://suomalainenbalatonilla.blogspot.hu/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos uuden sijainnin päivittämisestä! <3 Kävinkin jo kurkkaamassa ihania kuvia! :)

      Poista