lauantai 30. toukokuuta 2020


Toukokuusta enää vähän jäljellä.
Ja keväästä.
Oikeastaan muuten täällä etelärannikolla onkin jo täysi kesä,
mutta vihreys on vielä uutta, loppukeväistä, kauneimmillaan.
Vihreän sävy tummuu pian ja kesän odotus on tältä osin taas ohi.
Sitte se on siinä taas kuin ei pois olisi ollutkaan.
Tuntuupa vaatimattomalta kutsua kesää sanalla "se",
vaikka kesä on kuin vuodenaikojen kuninkaallinen, melkein "hän",
ainakin omasta mielestäni.
Tämän vihreän runsauden keskellä on niin ihanaa kävellä,
teitä ja polkuja pitkin.
Puiden lehdetkin ovat  saavuttaneet jo täyden kokonsa,
havisivat niin suloisesti tuolla tuulessa tänään.
Rannassa näin vain kolmasosan suuren, tumman käärmeen hännästä, kun se
luikerteli piiloon hiekkatien viereiseen tiheään pöheikköön.
Hetken siinä yritin katsoa, josko näkisin siitä vielä vilauksen, mutta pysyi piilossa.
Kun olin tulossa samaa reittiä takaisin, suuri ruskosammakko loikahti tielle siitä kohdasta, jossa käärmeen hännän olin nähnyt aiemmin.
Sammakoita käärme oli siinä kytiksellä.
 Otin sammakosta kuvan ja ohikulkeva mies sanoi, että tuossa on käärme!
Samalla näin myös sen pään, kun se taas luikerteli kasvustoon piiloon.
Yhdessä tuumin päättelimme kyyksi, kun ei ollut niitä rantakäärmeen pilkkuja niskassa.
Jatkaessani matkaani, varoitin käärmeestä myös vastaantulevaa rouvaa, joka oli ulkoiluttamassa kahta mäyräkoiraa. Kyy oli piilossa aivan hiekkatien reunan ruohikossa, joten olisi pienille koirille vaaraksi yllätettynä.
Toinen, kasvava vaara ovat näköjään punkit.
Paljon niistä nyt varoitellaan.
Tytär pisti viestiä tänään, että olivat olleet vasta 10 minuuttia Rikon kanssa lenkillä hiekkatiellä Helsingin metsässä, kun Rikossa oli ollut jo 3 punkkia.
Mutsimuikkunen ei kuulemma enää uskalla kerätä edes kesäkukkakimppua punkkien pelossa, kun hänessäkin punkki oli yksi vuosi selässä.
Itse en tuohon pystyisi, kesäkukkakimput kun ovat minulle kesän kohokohtia,
vaikka punkeista omakohtaistakin kokemusta on.
Jouduin ihan terveyskeskuksessa käymään poistattamassa tulehtuneesta poistokohdasta sen purukaluston ja myöhemmin verikokeessa toteamassa, ettei borrelioosia löytynyt.
On meillä nyt virusta ja bakteeria riesanamme täällä kesäparatiisissamme...

Mutta,
eihän tästä pysty kuin nauttimaan!
Pakko unohtaa ikävät ja antaa kesän lumon ottaa pauloihinsa!

Ihanaa ylppäriviikonloppua ja alkavaa kesäkuuta! <3<3


14 kommenttia:

 1. Mielestäni luonto on nyt kauneimmillaan♥
  Meillä laitetaan Niilolle punkkilääkettä, mutta vain pari tippaa niskaan, vaikka ohjeessa on paljon enemmän. Ensimmäistä kertaa laitoimme ohjeen mukaan ja se oli Niilolle liian kova lääkitys. Aine on toimiva, eikä ole punkkeja tarvinnut enää pojasta poistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on minustakin!Tytär puhui, että hankkii Rikolle punkkipannan.Sisulla se toimi kuulemma hyvin.
   Inhottava tuo punkkiongelma koirilla,kun joka tapauksessa joutuvat menemään ruohikkoon tarpeilleen.
   En minä lapsuudestani muista mitään punkkeja, vaikka maalla viuhotimme menemään paljain jaloin heinikoissa.
   Kiitos Hannele!<3

   Poista
  2. Ei silloin ollut vielä punkkeja noin paljon, kuin nyt. Muistan Äitini varoitelleen lepistä, joita rannalla kasvoi. Niissä kuulema oli punkkeja.

   Poista
  3. Nyt kun sanoit niin kyllä!Vähän myöhemmin teini-iässä varottiin aina leppiä kun niissä oli punkkeja.Nyttemmin luulen,että tämä on saanut alkunsa niistä lepänlehtien punkin näköisistä pullistumista,vissiin joku sairaus tai loinen niitä lehtiin tekee.Vaikka saattaa niitä riiviöitä lepissäkin olla,taitaavat olla jo jokapuolella.

   Poista
 2. Huh, nuo punkit ovat kyllä pelottava asia. Miniäni Mauri-koira on saanut aiemmin punkkilääkkeen ja luulen, että käyttävät sitä tänäkin vuonna. Mauri on niin matala ja karvainen koira, että punkit tarttuisivat muuten ihan varmasti.
  Mutta kuvasi ovat kyllä niin ihanan heleitä, kauniita ja mielenkiintoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat ja kun koko ajan lisääntyvät ja leviävät!Maurilla kun vielä tosiaan paksumpi turkki, niin sinne piiloutuvat helposti ilman lääkettä.Rikolla hyvin lyhyt ja vaalea turkki ja pitkät koivet, niin näkyivät punkit siitä hyvin eilenkin.Nyt varsinkin kun saavat vauvan, ei niitä punkkeja sisälle toivoisi ollenkaan.Minäkin luulen, että olen ne pari punkkia, jotka olen saanut vuosien varrella, niin edesmennyt Santtu-koirani ne kyllä varmasti kotiin kuljetti.Santtu nukkui jalkopäässä, mönkivät punkit sitten minuun.
   Kiitos Piipe!<3 Ihanaa helluntai sunnuntaita!

   Poista
 3. Ihanta vehreät kuvat, meilläkin on piha juuri nyt kukkeimmillaan ja ihanaa, kun kaikkialla vihertää. Yritetän nauttia ihanasta kesästä viruksista ja öttiäisistä huolimatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin teemme! :)Kesä on todella nyt kukkeimmillaan,ihanaa! Painoimme julkaise-nappulaa täsmälleen samaan aikaan, sinä kommenttiisi ja minä vastaukseeni Piipelle. :D
   Kiitos Hensku!<3

   Poista
 4. Kiitos kauniista, kesäisistä kuvista ♥ Monenlaista vitsausta ja virusta on uhkaamassa niin meitä immeisiä kuin eläinystäviämmekin. Niistä huolimatta yritetään keskittyä nauttimaan Hänestä itsestään, eli Kuningatar Kesästä, joka antaa meille parastaan :)
  ps. meidän lapinkoira Aava inhoaa sydämensä pohjasta punkkeja. Raukalta valuu kuola suupielistä heti kun se huomaa punkin itsessään, ja se tulee heti "näyttämään" sitä minulle, kun tietää että otan ne pois. Laitoin taas punkkimyrkkyliuosta Aavan niskaan ja nyt on neitonen saanut olla rauhassa moisilta inhotuksilta :D
  Ihanaa alkavaa kesäkuun ensimmäistä viikkoa sinulle ♥


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän,kuningatar kesä,yrittää parastaan poistaakseen meiltä immeisiltä murheemme,joita tämä pirun korona tänä vuonna aiheuttaa,punkkien lisäksi.😍
   On uskomatonta kuinka kesä joka vuosi kuin yllättäisi ihanuudellaan.
   Kyllähän "häntä" odottaa kuin kuuta nousevaa,mutta kun hän saapuu sitä miettii,että näin ihanaako kaikki olikin!😊
   Voi,sinulla onkin sitten siellä pikku apulainen punkkiongelman kanssa,jos Aava itse tulee näyttämään punkin.Jännää,haistaakohan Aava ne,tuo kuolaaminen vähän siitä kertoisi?
   Kiitos Ansku,nyt kuningatar itse on täällä!Hyvää kesäkuun alkua!❤

   Poista
 5. Oih, ilman punkkeja ja koronaa tämä kevät lähenisi varmaan täydellistä. Ihania kuvia. Sammakot, kuten muutkin eläimet, ovat suloisia. Meidän koirat ovat saaneet suun kautta annettavan punkkihäätölääkityksen. Kun punkki puree, siitä ei ehdi virusta siirtyä koiraan, mutta koiran veressä oleva lääke tappaa punkin. Tämä on muistaakseni kolmas kesä, kun olemme antaneet ja kaikki on mennyt hyvin. Kaikille koiriellhan tuo ei sovi, joten en uskalla suositella. Eläinlääkärit tietävät nämä asiat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin lähenisi!😚
   Tosi hyvä kuulla,että teillä ollaan punkeilta säästytty lääkkeellä!Pitää tutustua näihin eri vaihtoehtoihin,joista näissä kommenteissakin mainitaan.Tosin luulen,että tytär on jo kaikki käynytkin läpi ja Sisun kohdalla päätyi pantaan,jonka avulla viheliäät öttiäiset pysyivät pois.En muista,olisiko Sisu voinut pahoin tai jotain muista vaihtoehdoista.
   Kiitos Ninnu!❤ Ihanaa kesäkuuta!

   Poista
 6. Kesä on käsillä, mutta sammakoita en ole vielä nähnyt, kuin kuvassasi ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä sammakko olikin kunnon jötkäle.😊 Ja googlaamalla sain selville lajinkin kun ensin luulin rupikonnaksi kun oli niin kookas.
   Kiitos Sartsa!❤

   Poista