perjantai 12. helmikuuta 2021


Jännästi vain juorun latvapäät olivat hyvinvoivat, varsien multapäät olivat kuivuneet seitinohuiksi köppäniksi. Ihmettelin, että miten ravinto yleensä niissä virtasi. Summa summarum, katkaisin hyvät päät uudestaan juurtumaan. Juurtumislasin piilotin kauniiseen saviruukkuun.

Vävypojalta opin, miten luonnosta löytyneet kallot liotetaan kloriinissa, ja niistä tulee kauniin valkeat ja puhtaat. Jänöpupun kallosta on kaikki poskihampaat jo tippuneet kallon kuivaessa, mutta etuhampaista toinen sentään vielä pysyy. Toinen löytämäni taitaa olla mäyrän kallo.

Kiinanruusuni on surkeana. Leikkasin sen oksat ronskilla kädellä ensimmäistä kertaa. Kasvi on ollut minulla jo noin 7 vuotta. Sain sen aikoinaan kollegalta pistokkaana. Olen joutunut sitä leikkailemaan kyllä ennenkin, koska muuten asuisin kiinanruusuviidakossa, mutten koskaan ole näin kaljuksi vetänyt. Kasvi ei ole ikinä kukkinut ja lähdin selvittämään netistä, että miksi näin. Se kuulemma pitää parturoida alkuvuodesta, ja sitten ehkä jaksaa kukkia myöhemmin.Yleensä se on keväällä tiputtanut itse kaikki lehtensä ja olen ihastellut sen uusia hennonvihreitä samaan aikaan, kun luontokin on alkanut viheriöidä. Uusia oksan alkuja on jo ilmestynyt kovasti. Peukut pystyyn, josko tänä vuonna kukkisi.


Ompeluprojektikin suunnitteluvaiheessa.


Olen lukenut, että koronavuotena ihmiset ovat alkaneet leipoa leipää ja tehdä enemmän suuritöisempää kotiruokaa. Minusta tämä on tosi hienoa! Kotikutoisuus kunniaan! :) Varmasti, jos ei nyt varsinaisesti rauhoitu arjen tohinassa, niin jotain mukavaa sisimmässä tapahtuu, kun vaivaa leipätaikinaa tai rullailee kaalikääryleitä, olen ehdottomasti tätä mieltä!


Pistän omia ruokiani tähän, menneen viikon varrelta. Savoijinkaalista pyöräytin kääryleet, irlantilaista, hiivatonta soodaleipää kokeilin ja hyväksi totesin, kyllä on helppo tehdä KLIK ja ah, silakkapihvejä paistelin uunissa tällä kertaa. Hyvin onnistuvat ilman voissa paistamista pannulla.Tillit, pippurit ja muut fileiden sisään, pyöritys ruisjauhoissa, (tällä kertaa pyörittelin ohrakorppujauhossa) pienen pienet voinokareet kunkin pihvin päälle ja uuniin. Ei haise paistettu silakka paria päivää huushollissa, niin kuin tekee pannulla paistaessa. ;)



 

Muusikin oli uusi kokeilu. Sulatin pakkasesta pinaattikroketteja, tiristin niistä sulamisveden pois ja lisäsin muussausvaiheessa perunoihin, hienonsin mukaan suuren nipun tilliä, ja laitoin vielä sitruunamehuakin. Tätä versiota teen toistekin!


Siivoilun ja järjestelyn lomassa on muukin inspiroituminen alkanut selvästi nousta talviuniltaan. Huomaan, että mietin koko ajan uusia ideoita tehdä ja luoda.Tyttäreni muutti instagram-tilinsä yksityiseksi, joten minun oli vihdoin ja viimein rekisteröidyttävä käyttäjäksi, jotta pääsisin sinne kurkkimaan.Tarkoitus ei ole luoda omia sivuja lainkaan, mutta nyt pääsen kunnolla lukemaan toisten sivuja, jee!Tässä kohtaa minun ON mainittava paikka, kuin inspiraatiota kasvattelevan Eden, jossa vierailen päivittäin ja saatan viihtyä tunninkin vanhoja päivityksiä katsellen. Kiti Kokkosen instagram! Olen ihaillut häntä jo hyvin pitkään, käynyt teatteri Arenassa katsomassa näytäntöjä, missä hän on näytellyt ja sitten tuli Tanhupallokin! Olen kyllä sisustuslehdissä joskus nähnyt hänen ihanan, persoonallisen kotinsa juttuja, mutten tiennyt, mikä moniosaaja hän kaikkiaan on. Siinä vasta luova ihminen! Oletko kenties nähnyt sinitukkaisen, hienoa brittienglantia puhuvan naisihmisen jutustustelua Kitin instassa? Laittaisin tähän suoran linkin, mutta jatkan tätä postausta tässä tabletilla, enkä osaa maalata nettiosoitteita tällä...suosittelen kuitenkin vierailua hänen insta tilillään, jos haluat iloa ja positiivisuusruiskeen päivääsi.


Ystävänpäivä viikonloppukin. Lämmin läikähdys löytää kortit postin seasta kahdelta tärkeältä naisimmeiseltä. Kiitos Marjo ja Imppu tätäkin kautta!❤


Ja laskiaissunnuntaikin. Nyt onkin mitä parhaimmat kelit lähteä pulkkamäkeen.


Kaikkea kivaa päiviisi!❤❤❤❤💋


 

14 kommenttia:

  1. En ole koskaan omistanut kiinanruusua, mutta lapsuudesta muistan äidin kukan ja miten se kukki monin kukkasin..:)
    Tuota muussia taidan kokeilla minäkin, porkkanaa olen keittänyt perunoiden kanssa ja sitten muussannut joukkoon.
    Toivotaan, että huomenna, laskiaissunnuntaina, on yhtä kaunis päivä, kuin tänään.
    Hyvää ystävänpäivää♥ Meillä on hääpäiväkin♥
    Ja vierailepa instassa: Hannele.Ruusukummusta tilillä..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun toivoisin,että tuo minunkin kiinanruusu edes kerran intoutuisi kukkimaan.😊
      Minä rakastan perunamuussia,nyt olen kokeillut näitä variaatioita vaihtelun vuoksi.
      Täällä meillä päin ainakin on ollut todella upea ja aurinkoinen päivä tänäänkin,toivottavasti siellä teilläkin.
      Ja isosti onnea hääpäivänne johdosta!❤
      Kiitos Hannele,hyvää ystävänpäivää ja tulempa vierailulle instagramiinkin!😊
      Liikun siellä nyt sellaisena vapaamatkustajana,ihailen,mutta en jätä merkkiä itsestäni.😉

      Poista
  2. Kiitos taas hyvistä ruokavinkeistä! Uunisilakat ja muusi menevät hetimiten kokeiluun, nam!
    Hienot nuo löytämäsi ja valkaisemasi kallot. Taas opin uutta, jos vaikka sattuisin joskus itsekin jonkin vastaavan aarteen löytämään :)
    Kiti on kyllä valtavan valoisa, inspiroiva ja ylipäätään varsin valloittava persoona ❤︎ Minäkin seuraan Kitiä instassa, enkä tiedä toista yhtä takuuvarmasti hymyn huulille tuovaa tiliä.
    Oikein ihanaa huomista ystävänpäivää sinulle ❤︎
    ps. tervetuloa Tuuliajatyrskyjä-tilillekin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa,jos nappasit inspiraatiota omaan ruoanlaittoosi,ainahan sitä joutuu välillä pähkimään,että mitä taas laittaisi.😊Olen itsekin aina iloinen kun löydän jonkun vinkkaaman hyvän idean.
      Juu,aika vahvaan kloriiniveteen kun laittaa likoamaan,kallot siistiytyvät ja bakteerit kuolevat.
      Eikö Kiti olekin mainio persoona!Kaunis sielu,jolla huumori kukkii ja luovuus rönsyää.😊 Hän on niitä ihmisiä,jotka luovat kauneutta ja hyvää mieltä ympärilleen.
      Kiitos Ansku,hyvää ystävänpäivää!❤Aivan varmasti tulen kylään instatilillesikin,tällä hetkellä ainakin vielä "haamuna",katsotaan josko pistäisin omankin tilin käyntiin,niin sitten alan näkyväksi.😊

      Poista
  3. Kalloja löytyy silloin tällöin, mutta en ole alkanut puhdistaa niitä.
    Kokkailutaitosi herättää ihastusta. Minä kokkaan vain siksi, että on tehtävä syömistä. Kyllä pottumuusiin laitan joskus porkkaa, bataattia tai teen kukkakaalimuusia. Silakoita en syö, vaikka ahventa ja haukea hyvin mielelläni. Nämä ovat niitä makumieltymyksiä itse kullakin omansa.
    Kun katson kauniita tulppaaniasi, harmittelen, että unohdin itse ostaa.
    Hyvää ystävänpäivää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä taidan pitää kaikesta kalasta,siikaa en osta kun siinä on niin paljon pieniä ruotoja.Ahven onkin paistettuna tai halstrattuna oikein herkku!Ja haukipullista tykkään kovasti.
      Juu,jokaisella omat makumieltymyksensä,niistä ei sovi vängätä.😊
      Josko sitten tulppaaneja kun seuraavan kerran lähdet kaupoille?
      Kiitos Aimarii,hyvää ystävänpäivää!❤

      Poista
  4. Hei! Löysin juuri blogisi ja liityin lukijoihin.
    Nuo valkaisemasi kallot näyttävät hienoille! Minä en ole luonnossa liikkuessani muistaakseni nähnyt eläinten luita. Lieneekö silmät olleet niin marjojen ja sienten perässä :D Poron sarvia olen joskus nähnyt. Viikolla tekemäsi ruuat antavat inspistä meidän perheen tulevan viikon menuun.
    Hyvää ystävänpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Himosienestäjänä ja marjastajana olen ihmetellyt,kun satoja kilometrejä on tullut metsissä samottua,että kuinka vähän osuu näitä kalloja tai luita eteen.Luonto hoitaa pikimmiten menehtyneet parempiin suihin.
      Olipa kiva,kun löysit tänne,minä piipahdan sinun luonasi myös!😊
      Ihana kuulla,jos sait inspistä omiin ruokasuunnitelmiin!
      Kiitos Tarja K,tervetuloa ja hyvää ystävänpäivää!❤

      Poista
  5. Ihana ompeluprojekti sinulla tulossa :) Ja kaunis tuo kallo, kloriinivinkki oli minullekin uusi ja hyödyllinen, menee testaukseen seuraavan kallon löytyessä. Ihanaa ystävänpäivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!Sukuun syntyi pieni tytöntyllerö.😊
      Melko vahvaa saa kloriinivesi olla,sitten valkaisee ja desinfioi kallon hyvin.Ja itse olen pitänyt ainakin tunnin.
      Kiitos Hensku ja hyvää ystävänpäivää!❤

      Poista
  6. Välillä tuntuu, että omat reseptit loppuvat päästä ja on jo ihan tuska miettiä, mitä laittaisi seuraavalla kerralla ruuaksi. Miten ihmeessä olin unohtanut kokonaan silakkapihvit!? Kiitos siis vinkistä, silakat ovat usein lähikaupassa tarjouksessakin :).

    Ja kiitos myös tuosta kallonvalkaisuvinkistä. Mikko kerää kaikki irronneet sarvet ja pieneläinten kallot talteen, joten voin ainakin nyt tehdä niistä vähäsen kauniimpia, heh.

    Minulle kotona touhuilu sopii, joten siinä mielessä hyvää tässä vuodessa on myös paljon ollut. Omalla kohdallani ainakin työ on rauhoittunut ja kotona kaikenlaiseen puuhaan liikenee nyt hieman enemmän aikaa. En aio enää luopua tästä, eli lähinnä ainakin runsaan työmatkustamisen olen lopettanut ikiajoiksi, kun joka taholla on opittu kommunikoimaan videon välityksellä. Ainakin minä tervehdin sitä ilolla - säästyy maapallo sekä oma aika, kun ei tarvitse istua lentokentillä ja kiirehtiä keskustoihin. Nyt kaikki se aika on käytettävissä kotoiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa mukava kuulla,jos sain vinkattua niin silakoista kuin kallojenkin valkaisusta.😊
      Totta,välillä loppuu ideat ruoanlaittoon,tuntuu,että aina samaa ja samaa laittamassa.Olen viime aikoina yrittänyt edes näitä vanhoja reseptejä hiukan modernisoida.
      Kaikki eivät eläinten luista niin välitä,itse ymmärrän miehesikin mielenkiinnon niihin erittäin hyvin,meillä tämä mielenkiinto kulkee suvussa,isäni oli kova keräämään luita.😊
      Koronavuosi on muokannut yhteiskunnassa ja etenkin työelämässä varmasti paljon asioita positiiviseenkin suuntaan.Sinunkin mainitsemat asiat kuulostavat mielestäni erittäin hienoilta!Jos korona on ajanut ihmiset oppimaan uusia kommunikointitapoja,jotka helpottavat myöhemminkin elämää,sehän on mainiota!
      Ja todella,jos lentämistä tästä syystä vähennetään,maapallo kiittää.😊
      Ehkä pehmeitä arvoja,kotoilua jne. on nyt pakotettukin huomioimaan taas,ja luulen,että ihmiset ovat huomanneet sen olevan heille hyväksi.On ollut pitkä rauha arvioida perspektiivejä uudelleen?
      Kiitos Pilvi!❤

      Poista