keskiviikko 3. kesäkuuta 2015
Uusia leikkokukkia taloon, ja pysyy tämä emäntä hyvällä tuulella ja inspiroituneena. :) Myös terveellistä syötävää. Kolesteroli oli koholla ja olen viime päivinä kahlannut aiheesta netissä oikein olan takaa ja viisastunut asiassa todella paljon.Ei se kolesteroli mikään mörkö olekkaan...taitaapi olla enemmänkin lääketehtaiden luomaa käsitettä koko homma, että saadaan lääkettä myytyä (joka vasta myrkkyä onkin...)Kalamaksaöljyä ostin pullollisen ja siirryn Kreetan vuosien tyyliin takaisin rypsiöljystä
oliiviin       (  http://www.anttiheikkila.com/blogi/miksi_en_kayta_rypsioljya/ )
Katsotaan, kun saan muutettua joitakin asioita elimistössäni tasapainoon, niin eiköhän ne kolesteroolitkin alene itsestään,Jotain täytyy kertoa se, että Kreetalla olin välillä aikakin tuhdissa kunnossa, mutta kolesterolit oli ns.normaalit,Oliiviöljyllä tuli läträttyä ja Kreetan herkkuja (kuitenkin terveellistä kasvis jne ruokaa) tuli syötyä ja d-vitamiini tarpeet auringosta.. Nytkin syön arkena terveellisesti, ja rakastan kasviksia , mutten juurikaan ole d-vitamiinia tai kalamaksaöljyä käytellyt, kun moottori on toiminut moitteetta muutenkin ja virettä on löytynyt. Eli uskon artikkeleiden jäljiltä, joita olen lukenut, että minulla on d-vitamiinin puutos ja elimistöni ei ole pystynyt toimimaan normaalisti ja on epätasapainossa, joten ne kolesteroli arvot ovat kohonneet. Jep, näin olen sen päättänyt olevan! :)
Älköön kukaan ajatelko, että tässä lääkäriä leikin, mutta suosittelen lukemaan myös eriäviä mielipiteitä ja tutkimustuloksia aiheesta kolesteroli.


Päivällisesksi pinaatti-peruna-omelettia ja avokado-salaattia 

2 kommenttia:

 1. Niin raikas, kesäinen kuva tuoreista vihanneksista. Avokadon päälle pikkaisen hunajaa..nam.
  Itse käytän sekä rypsi- että oliiviöljyä.

  Kaunis postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa! :) Kokeilen varmasti avokadoa ja hunajaa, en ole ajatellutkaan, että voisivat olla hyvä pari!
   Itse olen käyttänyt lähinnä suola/sitruuna linjalla, kiitti vinkistä!

   Poista