torstai 23. helmikuuta 2017


Tervetuloa Kreetan ajan perhealbumiini!Parikymppisenä siskon anoppilassa lounaalla.Esikoiseni Anna lahjaleluineen.Anna pari kuukautta vanhempana.Isä tullut Suomesta kylään, sisareni myös kuvassa pihallamme.Kuopus juuri joutumassa pataan. :)
Kreikassa lapsi kastetaan kokonaan syvään kastemaljaan.Pikku Georgios ja dublot.
Schjerfbeck kulkenut kaikkialla mukanani.Jo aikaa sitten koirien taivaaseen mennyt (eli kyllä 17 vuotiaaksi) sekarotuinen koiramme Alma - fiksu kuin partaveitsi.Maskarades - naamiaisten aikaan alkuvuodesta. Anna-leppäkerttu.Pikku Anna harjoittelee pyörällä ajoa, rantaa riittää talviaikaan harjoitteluun.Annan leikkikouluun ohjasimme Värttinän laulun tahtiin tanhuesityksen toisen suomalaisäidin kanssa, suomalais-kreikkalaisille lapsillemme.Minulla mummilta peritty Viipurin vanha puku (jota ylpeästi kannoin tapahtumassa). Annalleni, ainoalle esityksen tytölle ja viidelle pojalle ompelin omat puvut, harmi, etteivät asut näy tässä kokonaan. Kuopukseni kikkarapää, omissa ajatuksissaan rannan kaislikossa.Nuorena äitinä Kreikassa.Laivalla menossa takaisin Santorinireissun jälkeen kotiin Kreetalle.Ulkona oleminen pienten lasten kanssa oli näin helppoa. :)
Rantaa ja maastoa ympärillä ja äitee pystyi nautiskelemaan appelsiinimehunsa varjossa.

Saatan vielä joskus intoutua kertomaan enemmänkin Kreetan ajoistani.Tässä blogiystävilleni pieni kurkistus noihin päiviin.15 kommenttia:

 1. Ihania kuvia perhealbumistasi! Suloisia nappisilmiä nämä sinun lapsesi!<3
  Vai kastetaan lapsi kokonaan kastemaljaan...
  Tuollaiset silmälasit sitä oli itsellänikin, yhteen aikaan:)

  Minä ainakin tykkäisin nähdä enemmänkin kuvia Kreetan saarelta.
  Kiitos, Mirjam-Matilda!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Kyllä he minunkin mielestä olivat ja ovat suloisia. :) Vaikka olenkin ehkä jäävi sanomaan.
   Tosiaan lapsi upotetaan kaulaa myöten tuonne pyhään veteen.Tytär huusi kuin palosireeni koko toimituksen ajan poika tyylilleen uskollisena ei ollut moksiskaan.Tosin hänen pappinsakin oli hyvin helläkätinen verrattuna tyttären aikaiseen.Eikö ole hauskaa vanhoista valokuvista pongata juuri esim.vanhoja rillimalleja? :)
   Katsotaan, jos saisin kasaan hiukan maisemakuvia ja muita, kuin näitä perhekuvia.
   Mukavaa viikonloppua sinulle Sirpa! <3

   Poista
 2. Olen aina tykännyt katsoa valokuvia!
  Olipa mukava että nämä laitoit nämä kuvat, siulla on kauniit lapset ja oli kiva kurkistaa vähän toisenlaiseen kulttuuriin. Mukavaa sekin että olet vienyt omaa kulttuuriamme sinne.
  Huomasin myös ripauksen tästä siun sisustuksen tyylitajusta, kun Schjerfbeckn edessä pöydällä oli esineet sävysävyyn :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin! :) Vein esim. joulukinkku-perinteen sinne mennessäni ex-mieheni perheeseen.Siellä hän on valmistanut joka joulu kinkun edelleenkin.Ja kreetalainen anoppi rakastaa porkkanalaatikkoa. :)
   Tiedätkö, kuvista en huolisi, kuin juurikin tuon taidejulisteen, puupöydän ja sen päälliset tänä päivänä. :) Siihen maailman aikaan Kreetalta ei saanut minkään muun laisia mööpeleitä, kuin kuvissa näkyviä.Ihan järkyttäviä mielestäni, mutta silloin oli tyydyttävä niihin.Olin kiireinen pikkulasten kanssa, eikä sisustus niin painanut vaa*assa.
   Kiitos Vikki ja mukavaa viikonloppua! <3

   Poista
 3. Oi, vanhat kuvat ovat ihania! Ja varmasti tuli sinulle ihania muistoja =). Ihanaa alkavaa viikonloppua sinulle <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhoja kuvia on ihku katsella ja muistella. Eilen näitä pläräsin ja päätin sitten laittaa muutaman blogiinkin. :)
   Kiitos Katinka ja mukavaa alkavaa viikonloppua! <3

   Poista
 4. Kiitos mukavasta albumin selailuhetkestä!
  Lontoossa asuva tyttäreni on juuri tekemässä omalle tytölleen kansallispukukankaasta pientä asua ja hänellä itsellään on äitini perintönä Jurvanpuku. Näin Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana idea juuri nyt tehdä tyttärelleen kansallispuku.
   Ja työparini on Jurvasta Närvijoelta ja innostui heti tuosta äitisi vanhasta puvusta. :)Onko äitisi sieltä päin kotoisin? Taas hauska yhteensattuma. :)
   Kiitos Seija ja hyvää viikonloppua! <3

   Poista
  2. Ei ole, mutta hänestä vain tuo puku oli kansallispuvuista kaikkein kaunein :)
   Samoin hyvää viikonloppua sinullekin ❤

   Poista
 5. Kiitos kivasta kurkistuksesta perhealbumiisi! Vanhoja kuvia on tosi kiva katsella ja samalla muistella menneitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhoja kuvia on tosi mukava katsella minunkin mielestäni.Kaikki eivät tietenkään niin innostu toisten vanhoista kuvista, mutta minä tykkään katsella kuvista eri aikakausien juttuja. Vaatteita,rillimalleja,sisustuksia jne.:)Ja nämä omat tietty herättävät niin paljon muistoja. :)
   Kiitos Ansku ja hyvää viikonloppua! <3

   Poista
 6. Oi, ihania muistoja. Onneksi on valokuvia. Ne kertovat tarinoita meille kun maailma jatkaa kulkuaan... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä jotenkin tykkään kovasti näistä paperikuvista.Niiden katselu on ihan erilaista kun digikuvien.:) Ja tuo pieni keltaisuus vain lisää historian havinaa ja ajan kulkua? :)
   Kiitos Una! <3

   Poista
 7. Oih! Kiitos jakamisesta! Ihana Alma :) Tosi viehättäviä kuvia, mielenkiintoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Alma oli suuri persoona.Alma tarkoittaa kreikaksi hyppyä, vaikka Alma syntyi suomalaisen kalenterin mukaan Alman päivänä, ja sai nimensä sen mukaan.Mutta nimi kuvasikin tätä tyttöä hyvin.Rakensimme pihallemme tosi korkean aidan, koska Alma hyppäsi aina edellisen version yli ja painui matkoihinsa.Lopulta luovuimmme aidasta ja se sai vaellella tahtonsa mukaan.Oppi mm.menemään alakaupungille ex-mieheni kaupalle ja takaisin päivittäin.:)
   Kiitos Satu! <3

   Poista