tiistai 17. joulukuuta 2019"No onkos tullut kesä nyt talven keskelle"-laulu konkretisoitui minulle tänään tuolla rannassa.Tunnelma oli aivan presis kuin kesäiltana.Kun laittoi silmät kiinni, käänsi kasvonsa aurinkoon päin, se lämmitti poskia!Muutenkin vuodenaikaan nähden jännän leuto sää nappasi minut aikakoneeseen ja kuljetti joulunalus viikolta aivan eri vuodenaikaan.Kun talvi antaa odotuttaa itseään, leikitään sitten kesää kun siltä kerran tuntuu.Jotenkin otin tämän erityisenä lahjana, tämän kesäisen tunnelman.Kyllä sen joulufiiliksenkin saa aikaan ensi viikolla jouluaattona, kun pimenee ja sytyttelee kynttilöitä.Pakottamalla ei tunnelmat synny.Itsekin olen siihen pakkastalven odotukseen keskittynyt aivan turhaan,tänään sen huomasin kun pysähdyin oikein nautiskelemaan leppoisesta auringonpaisteesta.


Varikset juovat merivettä!Monta kulausta otti,oli pakko ottaa kuva todisteeksi.


Pikku tirpuset ahkeroivat lepän käpyjä kupuunsa.Jos tunnistat kuvista lajin, kuulisin sen mielelläni.En itse löytänyt vaikka hain.Luulen,että alla olevassa kuvassa naaras ja uros?


Olen ihastellut ihmisten joulukoristeluissa näitä pieniä männyntaimia juurineen laitettuina lasimaljaan.Vaan tänään aurinko taisi lämmittää sydämeni huomioimaan, että kauniimpi se on omalla paikallaan luonnossa.


Suuri parvi rastaita paistatteli myös päivää koivun latvassa.Onkohan osa sitä valtavaa parvea, joka eilen lenteli pihamme pihlajissa jämiä etsimässä.


Olin juuri poistumassa metsästä taas ihmisten ilmoille, kun edestäni maasta lennähti tilhi viereiseen puuhun.Yritin hamuilla kameraani esille mahdollisimman nopeasti, koska lintu oli niin lähellä.Olen saanut tilhiä kuviin tänä talvena omaksi riemukseni asti, mutta aina ne ovat kaukana ja erittäin säikkyjä.Tässä kiinnitti huomioni se, että se oli yksin, auringon lämmöstäkin huolimatta kovin pörhistelevä ja viluisen oloinen.Olikohan se vain ähkynä pihlajanmarjoista, vai oliko sillä oikeasti joku vikana, sitä mietiskelin kun jatkoin matkaani.Se päästi minut ihan viereensä kuvaamaan.Luulen, että olisin saanut vieläkin skarpimpia kuvia ihan läheltä, mutta en halunnut sen käyttävän voimiaan minun karttamiseeni, jos se oli sairas.Olen oikein tyytyväinen näihinkin otoksiin, vaikka tunsinkin hieman huonoa omaatuntoa siitä,että olin innoissani kun kuvauskohde kerrankin pysyi paikoillaan.Yhden kerran se muutti paikkaansa, eikä kuvaajan mielestä olisi parempaa kohtaa voinutkaan valita.Yhden marjan nappasi suuhunsa, mutta näytti, ettei sillä oikein ollut ruokahalua.Kaunis lintu!Nyt kun oikein pääsi läheltä sitä ihailemaan.Toivottavasti se voi hyvin ja on taas palannut parveensa.

Viikon päästä jouluaatto!<36 kommenttia:

 1. Upea tilhi! Ihanaa, että olet päässyt nautiskelemaan auringosta päivällä. Meillä oli aamulla maa valkeana ja sain minäkin piipahduksen ulkosalla, mutta tarkkailtavana oli jotakin muuta kuin sinulla. Hyvää joulun alusviikkoa! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija,hyvää joulunalusviikkoa sinullekin!❤
   Eilen täällä oli kamala vesisademyräkkä,mutta tänään taas paistaa virkistävästi.Emme valitettavasti saa kyllä valkoista joulua,mutta ehkä ensi vuonna.😊

   Poista
 2. Siellä on oikein aurinkokin paistanut! ♥ Minä olisin erittäin iloinen, kun tulisi ihana aurinko pilkistelemään pilvien takaa meillekin päin. Keskiviikkona sitä ei kuitenkaan etenkään taida tapahtua, kun luvattu oikein kunnon sade/räntämyräkkää.. :) Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringonvalo on niin tärkeää jaksamisen kannalta,kun sitä pimeyttä on omiksi tarpeiksi alkuiltapäivästä jo.
   Eilen keskiviikkona täälläkin oli myräkkä,vesisateen muodossa,mutta aurinko palasi taas tänään.Toivottavasti myös sinne sinun asuinpaikkakunnallesi.
   Kiitos Marika!❤

   Poista
 3. Oi miten ihana auringonpaiste! Ja niin kauniit kuvat punaisten pihlajanmarjojen äärellä istuskelevasta tilhestä ❤
  Täällä on satanut vettä jo ties monettako päivää, vai viikkoa? En edes muista milloin viimeksi aurinko olisi näyttäytynyt. Tai no, muistanhan minä. 8.12. Tyttärentyttäreni ristiäispäivänä aurinko näyttäytyi noin tunnin ajan. Sitä edeltävä aurinkoinen päivä oli 30.11. Sen kauemmas en oikeasti edes muista.
  Taivas vihmoo vettä parhaillaankin ja myrskytuuli ujeltaa nurkissa. Onneksi on villasukat! Ja olen laittanut paljon kynttilöitä palamaan, jos vaikka sähkökatko yllättää :)
  En kaipaa tulipalopakkasia enkä metrisiä lumikinoksia, mutta ei tämä "ikuinen syksykään" ole järin mukavaa. Tämä pimeys suorastaan nielee kitusiinsa pienenkin valonpilkahduksen ja vettä on kaikki kadut tulvillaan. Olemme esikoiseni kanssa alkaneet ihan tosissaan harkitsemaan, josko muuttaisimme pois täältä etelärannikolta. Ei sentään lappiin asti, mutta edes hieman pohjoisemmaksi, missä talvet ovat vielä talvia.
  Huomenna saattaa aurinko näyttäytyä täällä kaakonkulmallakin, joten koiran lisäksi saattaa kamerakin päästä mukaan lenkille ;)
  Rentoa ja rauhallista joulunalusaikaa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvauksesi myrskytuulesta jäi meilläpäin arvailtua lievemmäksi,mutta sitä vettä tuli kyllä!Taisi osua sinne kaakonkulmalle sitten pahemmin.
   Kuule ihan samoin miettein täällä.En minäkään metrikinoksia enkä kovia pakkasia haikaile minäkään ollenkaan,mutta tämä alkuiltapäivästä jo alkava pimeys vie tästä muijasta kaikki mehut.Siihen päälle vielä jatkuva huonosti nukuttujen öiden univaje,niin avot!Olkapäät laahaavat aika ajoin maata myöten.😉 Minä näin viime yönä unta (unista tiedän aina olleeni ainakin hetken syvässä unessa)että ajelimme maalla autolla ja ihastelin ikkunasta lumisia peltoja ja talvista maisemaa ja muistan hyvin kuinka olin unessa onnellinen niistä näkymistä.En yhtään ihmettele,jos annatte tilaa muuttoajatuksille mielissänne.Tänäkin vuonna talvea ollaan muualla Suomessa vietetty jo pitkä siivu.Me täällä etelärannikolla vain tätä ainaista syksyä!😊
   Meillä paistaa,toivottavasti teilläkin nyt torstaina,ihan juuri lähdössä tästä lenkille.Rentoa ja rauhaisaa joulunalusviikkoa sinne sinullekin Ansku ja kiitos!❤

   Poista