sunnuntai 8. joulukuuta 2019


Pakkastalven odottelussa palasimme lähtöruutuun täällä etelärannikolla.
Useita plusasteita oli tänäänkin, mutta onneksi aurinkokin pilkahteli.
Metsässä ajattelin, että ehkä onkin itsekästä niin niitä pakkasia toivoen odotella.
Luulen, että metsän eläimet esimerkiksi pärjäävät näillä säillä paljon helpommalla.
Aika syö talvea, päivät kuluvat ja eläinten selviytyminen leudoilla varmistuu paremmin.
Eipähän tarvitse itsekään tuolla liukastella.


Luonto valmistautuu jo salaa ensi kevääseenkin.


Rannassakin oli tyyntä ja hiljaista.

 Finlandia kirvoitti taas kyyneleet pariinkin otteeseen itsenäisyyspäivänä.
Tänään kunnioitan säveltäjän merkkipäivää katsomalla
 -ties kuinka monennen kerran,
 youtubesta upean koosteen Suomen luonnosta Finlandian soidessa taustalla.
Jos jonkun, niin sen haluaisin katsoa joskus isoltakin kankaalta,
elokuvateatteri akustiikoin.
Luulen, että olisi tajunnanräjäyttävän kaunista ja koskettavaa.
Hyvää Sibeliuksen ja suomalaisen musiikin päivää ja toista adventisunnuntaita!<3 


Löysin hänet sopivasti kalliostakin tänään kävelyretkelläni.8 kommenttia:

 1. Hyvää toista adventtia sinullekin <3 Muutamat liikutuksen kyynelet tuli itsekin tirautettua itsenäisyyspäivänä Finlandian soidessa, ensin juhlajumalanpalvelusta katsoessa ja toistamiseen linnan vastaanottoa seuratessa. Melodia on kaunis ja sanat puhuttelevat paljon, varsinkin nyt kun ikää on tullut lisää ja on omaa jälkikasvua. Suomi on hieno maa, ja meillä on aivan ihastuttava luonto, kuten kuvistasikin taas kerran välittyy <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hensku!❤ Odotappas kun pääset keski-ikään niin kaikki nostalgia herkistää mielen ja tällaiset suuret asiat kuten itsenäisyyteen liittyvät sitäkin syvemmin.😊 Finlandia on upea ja puhutteleva niin melodialtaan kuin sanoitukseltaankin,kovasti tunteita ravisteleva.Ja olen samaa mieltä,synnyinmaamme on hieno ja luonnoltaan ainutlaatuinen.

   Poista
 2. Ai että sulla on houkuttelevan näköinen polku!
  Asioilla on aina vähintään kaksi puolta, kuten nyt lumella ja lumettomuuydella. Näet asian, jolle ei mitään voida, hyvin positiivisena. Luonto on kaunis aina!
  Finlandiasta minä myös tykkään paljon. Vuosi sitten kuuntelin sitä kirkossa oululaisen poliisin laulamana, aivan upea. Tuntui, että kirkon seinät aivan pullistuivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään poluista,niissä on jotain kiehtovaa.Ne kertovat jatkumosta.Niitä on tallattu aiemmin ja tullaan tallaamaan.Ihmiset jotka ovat jo poistuneet keskuudestamme jättävät polkuja,ovat katselleet samoja näkymiä polulta.Metsäpolut ovat houkuttelevia.
   Ja kyllä,luonto on kaunis aina!
   Ymmärrän oikein hyvin,mitä tarkoitit tuolla hienolla kuvauksella,että kirkon senät aivan pullistuivat jos esiintyjä on kajauttanut hymnin täysin rinnoin.
   Finlandia on osin myös niin kauniin herkkä,oma rakkain kohtani on se kun niin hienosti kuvataan itsenäisen valtion aamua kiurun laululla,siinä minulla tulee joka kerta pala kurkkuun.
   Kiitos Aimarii!❤

   Poista
 3. Kiitos, kuvasi vievät ihanille poluillesi, polut ovat täällä toisenlaiset, kiviset, mutkaiset ja harvemmin kuljetut. Finlandia saa aina saman tunteen rintaan. Luonto on vielä meidän, vielä. Iloitaan siitä ja kulutetaan. Hyvää kolmatta adventtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suomalainen Kyproksella!❤ Kun vain tulevatkin sukupolvet saisivat luonnosta iloita.Vielä se on meidänkin nautittavissamme,mutta paljon olisi toimissamme muutoksen varaa,jos haluaisimme pysäyttää sen tuhoamisen.
   Kiitos ja hyvää kolmatta adventtia sinullekin!

   Poista
 4. Sinullapa on kivannäköinen reitti metsässä. Rehellisesti minä nautin leppeästä säästä enemmän kuin paukkupakkasista. Lämmityskustannuksissa säästyy sentti poikineen ja luonto on kaunis lumettomanakin. Eläimille ja linnuille tosiaan helpompaa ja kyllä minulle ainakin, kunhan ei tulisi kaljamoita, joita kammoan.
  Kuvissasi on seesteinen tunnelma ja niistä huokuu hyvä olo. Kiitos! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikkei esiintyessään kiva ollenkaan,niin sanana niin hauska ja minulle aivan uusi tuo kaljama!😊Piti oikein googlettaa,mitä se tarkoittaa.
   Juu,kaljamoita minäkin kammoan,jokunen kerta tullut lennettyä kunnolla persiilleen.
   Itselleni mieluisin talvisää on sellainen kuivahko,parin,kolmen asteen pakkanen ja lumipeite ja aurinko.Paukkupakkasista en minäkään välitä ollenkaan.Ikävintä on se jos sää sahaa,eli välillä on räntää,sadetta ja kosteaa ja sitten se jäätyy niiksi kaljamoiksi.
   Mutta,eiköhän me taas tästäkin talvesta selvitä ja vastaan on otettava,mitä tuleman pitää.😊
   Ymmärrän oikein hyvin,että (ihanan) huvilan emäntänä arvostat lempeitä talvisäitä lämmityskustannuksien ja lumitöiden kohdalla.
   Kiitos Tuija,tunnelmallisia joulukuun päiviä sinne sinulle!❤

   Poista