lauantai 1. elokuuta 2020


Eloisaa elokuuta! Olen ollut viimeiset pari päivää järjestelykärpäsen purema.Liekö tyttären oman kotinsa laittamista seuratessani pistänyt. Ai että, minä kyllä tykkään näistä päivistä kun saa yksikseen rauhassa järjestellä, siivoilla ja somistella. Mutta se vaatii aina sen piston.
Ja tänään piti inspiskirjakin kaivaa esille, elokuun ensimmäisen päivän kunniaksi.Kirjassa on viime vuoden kaikki kuukaudet, tämä vuosi tähän asti ja laskin, että pari vuotta mahtuu vielä.


 Löysin aiemmin kierrätyskeskuksesta kympillä kauniin öljyvärityön. Sen värimaailma ja tyyli muistuttaa mielestäni mielitaiteilijani, Helene Shjerfbeckin tyyliä maalata.
Työ oli puisissa, hopea/vihreän värisissä kehyksissä, jotka luultavasti maksoivat tässä löydössä kierrätyskeskuksen hinnoittelijan mielestä eniten. Minä poistin työn kehyksistä, joista en pitänyt.Sain maalauksesta pohjan uudelle asetelmalle seinähyllylle.




Vein taloyhtiömme "ota tästä" nurkkaan pahvilaatikossa 5 erilaista lasista maljakkoa, vanhaa ja uutta.Tänään pahvilaatikko oli tyhjä. Ihanaa, jos joku tarvitsi nurkissa pölyttyviä maljakoitani.Itselleni jäi vielä viisi, erikokoista, erilaisille kukille.Tiedän, että siinäkin monen mielestä on neljä liikaa. Tytär on myös huolinut paljon itselleen tarpeellista, täällä keräilijäluonteen pienessä kodissa alkaa olla hiukan väljää! Ja ennenkaikkea se mikä jää, on nyt siistissä järjestyksessä, pölyt pyyhitty jne.On ollut muuten hauska huomata, kuinka erilainen sisustustyyli minulla ja tyttärelläni on.Hän pitää tummista, maanläheisistä, mausteisista sävyistä-boho-tyylistä, minä taas valkoisesta ja kirkkaista väreistä ja "Peppi Pitkätossu" fiiliksestä kotonani. 


Olen pitkään etsinyt tuoksupelargoniaa, löysin sen parilla eurolla Piparuuti-kirpparilta Orimattilasta.Kun sitä pyyhkäisee, ilmaan nousee raikas sitruunantuoksu.


Kun lähtee järjestelemään kaappeja ja laatikoita, menee monta tovia vanhojen juttujen tutkimiseen.Minä kun säästän kaiken tärkeän.;) Huomasin mm.että olen pitänyt samoista värisävyistä jo viisivuotiaana.Vesivärikeijun taakse on isäni käsialalla kirjoitettu päivämäärä koska olen työn pensselöinyt.Onneksi isäkin säästi tärkeät.




Lappeenrannasta, monta vuotta sitten työporukan kesäretkellä ostamani tiskirätti, on unohtunut laatikkoon. Pitää viedä se mutsimuikkuselle pieneksi tuliaiseksi kun menen maanantaina äiteellekin hiukan siivoilemaan.


 Kun on järjestelyinspis päällä, ruonlaittoon ei tuhlata aikaa.Perunat pistin kiehumaan ja marketista oli juuri sopivasti kauppareissulla löytynyt punaisella lapulla yhden ihmisen annos kylmäsavulohta.Nokare voita, paljon tuoretta tilliä, pari palaa ruisleipää ja mustaviinimarjamehua, ja taas jaksoi jatkaa siivoilua.Yksi ihanimmista kesälautasellisista, jos minulta kysytään.


Puolitoista litraa kuningatarhilloa mansikoilla kerkesin keittää myös.Yhden purkin säästin kuopuskikkarapäälle talveksi, kaksi lähti tyttären ja vävypojan mukaan.Iloitsin marketin käytävän toripöydältä ostamistani kotimaisista mansikoista.Olivat juuri sopivan pieniä, sellaisia vanhoja kunnon mansikoita, ja ihan poskettoman makeita.Jos mansikka on omenan kokoinen, mietityttää, että mitä myrkkyjä se on syönyt...


Parvekkeella samettikukat jatkavat loistoaan, niistä ei juurikaan tarvitse kuivia nyppiä pois.Toivottavasti näin jatkuukin, saan sitten korjattua siemenet myöhemmin kerralla talteen.


Kartanon portinpielessä unikotkin jatkavat iloista kukintaansa.Toivottavasti niistä tulee nyt jokavuotinen ilo.




Olikohan tämä kartanonväen kädenojennus "pelasta pörriäinen"-kampanjalle. Kova kuhina kukissa kävikin.


Nyt lauantaisaunan raikkaana tässä kirjoitellessani olen ihan hirmu tyytyväinen ja onnellinen.Koti on nyt erittäin siisti, on kuin olisi pieni taakka siitäkin valahtanut hartioilta.
Ajatuksiin hiipii seuraava reissu maalle, sieniherkut metsässä.Ja yksi pieni poika, jonka laskettuun syntymähetkeen alkaa olla enää pari viikkoa aikaa.
On tämä elämä niin valtavan hieno lahja! 

Mukavaa elokuun alkua sinne Sinulle!<3<3

20 kommenttia:

  1. Ihanan valoisa postaus! Kiitos tästä, Mirjam-Matilda. <3
    Suloista sunnuntaita Sinulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piipe!❤
      Ihania kesäpäiviä sinne tykösi,taitaapi parin päivän päästä taas olla kovasti aurinkoista!😊

      Poista
  2. Voi miten ihana postaus♥.
    Kotisi on kaunis! Minullakin oli tuollaiset keittiötuolit...vanhempieni ensiostoksia, kun yhteen muuttivat. Annoin ne tyttärelle ja meillä on nyt mamman ja papan "paremmat" pöytä ja tuolit..salin kalusto...:)) En kylläkään tykkää näistä nyt ollenkaan niin paljon.

    Terv. Toinen kaiken tarpeellisen säästäjä ja keräilijä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannele!❤
      Minullakin oli pitkään sellaiset "tyylituolit".Olivat kauniit,mutteivat jotenkin mielestäni sopineet muuhun,hiukan hippiin sisustukseeni.Nämä erivärisiksi maalatut vanhat puutuolit istuvat paremmin.
      Meissä kummassakin siis samaa kaiken sydäntä lähellä olevan säästämismeininkiä.😉

      Poista
  3. Näitä siun sisustuskuvia on niin ihana katsella, antaa katseensa kiertää pitkin hyllyjä ja löytää kaikkea ihanaa. Huomasin hyllyllä pienen keltaisen suloisen nukensängyn, onko kirpparilöytö, vai oletko sillä leikkinyt.
    Tuo vesiväripiirustus näyttää onnellisen lapsen työltä.
    Elämä on hieno lahja, mukavaa elokuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa mukavaa kuulla,että asetelmani herättävät mielenkiintosi.Minä elän väreistä ja kaikesta omalle silmälleni kauniista ja mielenkiintoisesta.Tiedän sinunkin olevan visuaalisesti erittäin herkkä ihminen,ja olemmekin joskus kommentoineet kuinka asetelmien tasapainon löytyminen on meille kummallekin tärkeää.😊
      Keltainen nukensänky on kirpparilöytö.Aiemmin se toimi minulla keittokirjojen telineenä,nyt siitä löytyi samaa sävyä muuhun asetelmaan sopivaksi ja sen työnkuva muuttui.
      Ajattelin samaa,että taisin viisivuotiaana olla aika onnellinen,kun on valikoitunut noin iloiset värit iloiseen aiheeseen.😊
      Kiitos Vikki,elämäniloisia päiviä elokuuhusi!❤

      Poista
  4. Olipa taas kerran niin kovin ihana ja valoisa postaus ♥
    Aina kun mainitset inspiskirjasi ja näen siitä vilauksenkin, niin päätän aloittaa oman, mutta mikähän siinä oikein on, etten tahdo millään löytää siihen aikaa, enkä sitä inspistä ;)

    Niin kovin hieno ja kallisarvoinen lahja tämä elämä todellakin on. Ja voihan hitsiläinen, miten jännittäviä aikoja te juuri nyt elättekään! Ei enää aikaakaan, kun saat syliisi pienen pojan, ensimmäisen lapsenlapsesi ♥
    Suloista sunnuntai-iltaa sinulle toivottelen täältä sateiselta kaakonkulmalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa,että olen teille muille saanut välitettyä oman onnellisen olotilani.
      Inspiskirjan täytyy olla täysin omaehtoinen,muuten se ei toimi.Et ehkä vielä ole sille valmis.Hyvinkin näkisin sinun sen luomiseen tarttuvan ensi kesänä kun pitkä vapaus koittaa.😊Itselleni inspiskirjasta on tullut kovin tärkeä.Annan kaikenlaisten tunnetilojeni virrata siihen kuvina ja kirjoitteluna.Kun selailen sitä,pystyn vuodenkin takaa muistamaan erisävyiset päivät kuvavalintojeni ja muun mukaan.Nostattelen myös inspiroitumistani kauniiden kuvien sommittelulla siihen.
      Päivät,joina oman elämän tarkoitus ja arvostus kirkastuu,ovat niin tärkeitä!Onnellisina hetkinä sitä osaa olla niin kiitollinen ja sen tuomalla energialla jaksaa taas niitä särösointuisiakin paremmin?
      Isovanhemmuuden hienous on tärähtänyt tajuntaani nyt oikein kunnolla näinä päivinä,kun h-hetki lähestyy.Eilen pidin kättäni tyttären vatsalla ja sain tunnustella kuinka pieni ihminen siellä hikotteli.😍Tiedän nyt jo kuinka suurta rakkautta tulen häntä kohtaan tuntemaan.
      Kiitos Ansku,nyt täälläkin sataa,mutta aurinkoiset päivät ovat aivan nurkan takana.❤ Pekka Poutakin lupaa taas pitkään kesäisiä säitä!😊

      Poista
  5. Se on kyllä kumma, kun saa kotia järjestykseen ja pientä karsintaa tehtyä, miten kevyt olo siitä tulee! Se, että sinulla on väljää, kuulostaa siis hyvältä. Silloin voi hyvin napata mukaansa vaikka Kierrätyskeskuksesta maalauksen, joka sopii aivan täydellisesti asetelman osaksi hyllyn tasolle. Maalauksessasi on tosiaan hämmästyttävän samat sävyt kuin tuossa Shjerfbeck-kuvassa. Kuka tietää, josko maiseman inspiraationa olisi toiminut juuri tuo muotokuva, kun samat sävyt ovat siirtyneet maiseman muotoon. Hauskaa, että löysit yhtäläisyyden.

    Jännään ja odotan hengessä mukana täällä myös laskettua aikaa. Lapsen odotus tuntuu aina ihmeelliseltä ja suurelta! Maltatkohan lähteä sinne maalle? :).

    Uskon muuten, että lempivärit tulevat esiin jo lapsuudessa. Niin kauan kuin muistan, on lempivärini ollut sininen. Nyt yritän sitä jopa rikkoa ja tietoisesti yhdistää muihin, ettei joka paikka täyttyisi sinisestä, mutta aina se ei ole helppoa, kun sinisen eri sävyt tupsahtavat vaatteisiini tai ympäristööni ihan väkisin :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun eilen kerroin tyttärelleni kuinka hyvä fiilis minulla on kun sain urakoitua nurkat siisteiksi(yleensä kesällä en juurikaan malta siivoilla),tytär sanoi osuvasti,että nurkat siisteinä,pääkoppa kunnossa.😊
      Ajattelin aivan samaa,että tuon työn maalaaja on kyllä Shjerfbeckinsä tutkinut huolella.Saattaa myös olla fani.Työssä on myös välimerellistä fiilistä,joka tuo minulle muistoja elämäni varrelta.
      Sepä se,nyt kun ei tiedä koska vauva lähtee syntymään,tämä on hiukan arpapeliä matkustella muihin maisemiin tällä hetkellä.😊 Vaan pääseehän sieltä sitten nopeasti kotiin jos tulee tieto,että nyt!Sairaalaankaan ei nyt pääse katsomaan,joten menee jokatapauksessa pari päivää.
      Näyttää siltä,että minullakin tosiaan ovat kirkkaat värit olleet lemppareina elämäni alkutaipaleella.Jossain vaiheessa olin murrettujen sävyjen ystävä.Taisi osua ajankohtaan kun muutenkin oli epävarmuutta oman itsensä suhteen.Oikeastaan värit loistivat poissaolollaan pitkäänkin elämässäni,kunnes tässä keski-iän korvilla löysin ne taas ja villiinnyin niistä täysin rinnoin.Nyt ilakoin niillä ja sieluni virkistyy niistä.Ja olen täysin sinut oman itseni kanssa myös.😁
      Sinä rakastat merta,onkin loogista,että sininen näyttelee pääosaa elämäsi väripaletilla.En pystyisi kuvittelemaan tätä oman kotini värimaailmaa esimerkiksi teille Iduriin kun olen tutustunut elegantin hienostuneeseen,merimaisemalliseen värimaailmaasi,josta löydän kaislat,kalliot,veden ja rantojen vihreät puut.😚
      Kiitos Pilvi!❤

      Poista
  6. Sinulla oli tehokas inspis, sait paljon aikaan ja lopuksi tyytyväisen mielen. Jos sisällä kodissasi paljon kaunista, niin löytyy sitä portinpielestäkin.
    Herkut olet ansainnut, kuten myös hetket inspiskirjaasi selaillessa, vaikka se saattaa ryöstää itse järjestelyinnolta terävimmän terän. Minulle käy hyvin helposti juuri niin.
    Tänään minä sain aamulla tuon piston siivota kotia! Nyt palkitsen itseäni istahtamalla lukemaan blogeja.
    Kivaa elokuuta ja hyviä "odotuksen" viime päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä järjestely/siivous inspiksistä pitää ottaa kaikki irti,koska on myös pitkiä aikoja kun nämä asiat eivät kiinnosta ollenkaan.
      Ja olet oikeassa siinä,että jos ote herpaantuu liikaa,saattaa siivousvimmasta katketa terä.Nyt onneksi säilyi,vaikka väliin tutkin järjesteltävien sisältöä.
      Meillä ollut "pistos" samoihin aikoihin,kiva kuulla,että sinäkin sait tyytyväisen mielen ja palkitsit itseäsi blogeja lukien.
      Kiitos Aimarii,tunnelmallisia elokuun päiviä sinne pohjoiseen!❤

      Poista
  7. Kuulostaa ja näyttää ihanalta :) Voi kun itsekin kokisin vastaavan pureman ;) Kodissasi on paljon kauniita yksityiskohtia, ja tuo hyllyllä oleva asetelma on hurmaava. Ihanaa, että isäsi on säästänyt omia varhaiskauden tuotoksiasi :) Minäkin olen jokaiselle lapselle ostanut isot laatikot, johon ainakin osa taideteoksista laitetaan säilöön. Mukavaa alkanutta elokuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hensku!❤ Minullakin on kummallekin lapselleni laatikot,joissa säästettynä muistoja kasvun varrelta.😊 Olen myös pitänyt raskauspäiväkirjaa ennen varsinaisia vauvakirjoja,ja nyt tyttäreni saa päivityksiä sähköpostiinsa miten minun raskauteni kului kun odotin häntä,kun meillä menee päivälleen ensiraskaus samoja päivämääriä pitkin,laskettukin samana päivänä,hän tosin syntyi 3 päivää ennen sitä.
      Kiitos,mukavaa elokuuta sinne sinullekin!

      Poista
  8. Taidetta on monenlaista, parhainta taidetta usein tarjoaa luonto. Mutta tauluja minäkin rakastan, nimenomaan öljyväritauluissa on sitä jotain. Unikoistasi tuli mieleen Monetin unikkopeltomaalaus. Pitäiskö itsekin viritellä taas tuo maalausharrastus uudelleen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin haluaisin osata maalata,siis sillä lailla oikeasti ja taidolla.
      Jotain olen uskaltautunut maalailemaan, mutta omien taitojen "kynnys" on liian korkea. :)
      Luonto on suurin taiteilijoista!
      Kiitos Merikaisla!<3

      Poista
  9. Ihana unikkopaljous! Yksi suosikkikukistani, niin kaunis, ja pörriäisetkin tykkäävät. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tämä on hyvin onnistunut unikkoistutus! Jotenkin kauneimmillaan juuri tuollaisena värikimarana.
      Ja todellakin, pörriäiset ja perhoset näyttivät tykkäävän kovasti!
      Kiitos M.T.Ainasoja!<3

      Poista
  10. Järjestely on kivaa silloin kun on puhti päällä. Samalla järjestelee ajatuksiaankin. Tuollainen tuoksupelargonia olisi ihana. Tuoksun lisäksi niin keväisen kaunis. En osaa selittää minkä vuoksi, mutta on kiva katsoa toisten työpöytä- ja työhuone-kuvia. Niissä on usein hyvä fiilis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin luulen, että jos tulee tälläinen järjestylyinto,haluaa myös sisäistä rauhaa etsiä eri keinoin.
      Pidän kovasti näistä tuoksupelargonioista,en edes tiedä minkä värinen kukka tähän mahdollisesti tulee,rakastan kuitenkin sen raikasta sitruunantuoksua.
      Ja juuri tuota hentoa vihreän sävyä kasvissa,toivottavasti se jaksaa muistuttaa keväästä vielä talvellakin.
      :) Hahaa, minulla on pinterest seinäni täynnä erilaisia työpöytiä ja niiden ympäristöjä.Jaamme tämän huvin! :)Ymmärrän oikein hyvin, mitä tarkoitat.
      Kiitos Ninnu!<3

      Poista