perjantai 11. joulukuuta 2020


Etelärannikolla satelee hötölunta. Sen, mitä tuonne ulos enää näkee, maa on hiukan saanut valkoista pintaansa. Jännää nähdä huomenaamuna, onko sitä mahdollisesti kerääntynyt enemmänkin. Kyllä valkoista joulua toivoo kuitenkin. Laitoin tähän vanhoista kuvistani kokoamiani koosteita, päiviltä, kun on ollut talvisempaakin. Vanhakansa on uskonut, jos on marraskuun viimeinen päivä lauhaa ja sateista, jouluna on hyvä sää. Ja sateista ja lauhaahan silloin oli. Vanhankansan uskomuksia on myös se, että tammikuun pakkaset maksaa heinäkuun helteet. Isäntäkin on vankasti sitä mieltä myös, että kunnon talven jälkeen seuraa lämmin kesä. Että, saisi niitä tammikuun pakkasia näin ollen tullakin. Joka tapauksessa, joulu lähenee! Minäkin täällä olen koristanut jo pienen pöytäkuusen ja laittanut tonttuja esille, rupesi heti tuntumaan entistäkin jouluisammalta. Kohta siskonmakkarakeiton kimppuun ja pientä taloa preerialla katsomaan. :)

Ehkä siellä ruudun toisella puolella on muitakin, jotka eivät vielä ole nähneet tämän Kuopion yliopistollisen sairaalan ylilääkärin,(ja Leningrad Cowboysinkin riveissä kitaroineen) Tatu Kemppaisen osuvaa joululaulua. Itse näin vasta tänä aamuna, kun siskontyttö vinkkasi.


Mukavaa viikonloppua! <3
 

16 kommenttia:

 1. So nice pictures!Really beautiful.How do you make those on blogger I cant understand Ialso want like this :)))
  Your page looks different and really good to look at.Calming.

  Wish you all good and stay safe!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Anita!<3 I also got this link to do these colleges from other blog-keeper, so I'm more than glad to share it with you too! :) (https://www.befunky.com/) You can make then there free and save them then in your computer and use in yor blog.
   Thank you for your kind words, made me happy! :)
   Stay safe too!<3

   Poista
 2. On tehnyt meijän sairaalan yljliäkärj'osuvan biisin. Lapset ei pääse pukin polvelle istumaan tänä jouluna ja isotkin ihmiset henkikööt turvavälit pitäen, ei halailla, käännetään selkä sille, joka uskaltaa yskähtää, hyi mokomakin taudinkantaja 😤.
  Vaikka erakkoluonne olenkin niin enpä nyt ihan tämmöistä kaipaisi enää vanhoilla päivilläni.
  Nyt ollut pikku pakkasta, kiva ja erakko menee metsään ja tapaa toisen erakon ja huudellaan turvamatka pitäen, toisella vielä huono kuulo, metsä raikaa kun mummot kailottaa ja joulua toisilleen toivottaa - etäjoulua 2020!🤶🙋‍♀️🤭

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Beate56!<3 Kommenttisi teki minut niin iloiseksi,huumorilla me pötkitään pitkälle tämän riivatun koronan kanssa!Niin sieluni silmin näen teidät kaksi erakkoa siellä metsässä huutelemassa hyvä joulut!:D
   Erakkoluonne minäkin, mutta olisin suonut jouluna kuitenkin voivani kokoontua ihan lähisuvun kanssa ilman, että huolettaa, että joku meistä sen pirulaisen suurista varotoimenpiteistä huolimatta tuo juhlaan mukaan.

   Poista
 3. Oi että, miten upeat kuvakollaasit ❤︎
  Istahdin äsken hetkeksi terassin reunalle istumaan ja katselemaan hentoista lumihiutaleiden leijuntaa, kuin pikkuruisten lumikeijujen tanssia ;)
  Haluan uskoa vanhan kansan viisauksiin, sillä valkoinen joulu jos mikä olisi puhtaudessaan ja valossaan mitä ihanin piristys tämän muutoin niin mustan ajanjakson keskelle.
  Mitä ihaninta joulun odotusta sinne sinulle ❤︎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kovasti tehdä näitä kollaaseja kuvistani fiiliksen mukaan.:)
   Tuollaiset pienet omat hetket ovat niin suloisen ihania, niin kuin nyt sinullakin terassillanne.Ja totta tosiaan, kuin pieniä lumikeijuja ovat kauniit lumihiutaleet, jotka hiljalleen leijuvat taivaalta alas tanssien, ihana mielikuva.
   Tuossa taas eilen yritteli vähän lunta antaa, mutta satoi päälle ja sinne meni.Valkeaa joulua niin toivoisin minäkin, saisin hiukan piristyttyä.Kyllä niin väsyttää tämä pimeys.:)
   Kiitos Ansku ja ihania joulunaluspäiviä sinne sinullekin!<3

   Poista
 4. Kivat kollaasit kokosit talventunnun kuvista.
  Huurre on kaunista. Minäkin kuvasin sitä.
  Ja klikkasin vinkistäsi. Hyvin on yljliäkär sanat istuttanut tuttuun biisiin ajankohtaisin aatoksin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huurretta en ole sen koommin nähnyt, kun maalla viimesillä reissuillamme parina aamuna, marraskuun alussa.Melko kosteaa ja lauhaa on täällä etelärannikolla pidellyt.
   Huurre on niin kaunista lehdillä ja maastossa.
   Hauska oli minustakin tuo tähän päivään sopivaksi muunneltu joululaulu!Sinä ja Beate tuolla aikaisemmin kirjoitatte ylilääkärin niin hauskasti, että oikein pinnistelin, että sain lausuttua.Kuopion murrettako? :)
   Kiitos Aimarii!<3

   Poista
  2. Savon murrettahan se vaan kirjoittaa en osaa kunnolla. Täällä pidetty Kuopiossa kilpailuja, kuka viäntää parraiten savvoo.

   Poista
 5. Kauniita, talvisia kuvia! <3
  Pientä härmää on maassa Keski-Suomessa, mutta lunta kuitenkin. Äsken kävin sytyttelemässä kynttilöitä lyhtyihin. Niiden liekkiä on kiva katsella ruudun takaa.
  Ihanaa viikonloppua Sinulle, jouluisin ajatuksin Piipe <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piipe!<3
   Voin kuvitella, kuinka on suloista käydä sytyttelemässä lyhtyjä omalle pihalle, kun ne sieltä sitten loistaa sisälle pimeästä.
   Kiitos,lähetän sinne Keski-Suomeen päin myös jouluisia ajatuksia tykösi!<3

   Poista
 6. upea kollaasi. kelit vaihtelevat nyt täällä etelässä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin vaihtelevat! Tulisi jo talvi joulun myötä! :)
   Kiitos Sussi!<3

   Poista
 7. Upeat valokuvakollaasit!
  Joulua olen laitellut jo minäkin...ensimmäinen kerta, kun olen ollut näin ajoissa...siis meillä on kuusikin jo sisällä. Oikea kuusi. Vähän epäilin kestääkö neulaset jouluun asti, mutta tänä vuonna saatu kyllä hyvä kuusi ja vielä neulaset tosi kovin kiinni. No, onhan tässä vielä jouluun aikaa, mutta uskon, että hyvin käy..:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,näitä on niin kiva tehdä! :)
   Sinulla siellä sama kuin minullakin täällä, että tämä raskaampi joulukuu tänä vuonna,on suorastaan vaatinut mukavia jouluisia ajatuksia jo edeltäviä jouluja aiemmin.:)
   Toivon, että kuusenne pitää neulasensa H-hetkeen asti ja ylikin!
   Kiitos Hannele!<3

   Poista