lauantai 1. toukokuuta 2021

 

Tänä korona-aikana on aika kuumottavaa kun kuume alkaa nousta. Minulle kävi näin viime perjantaina ilman sen kummempia varoituksia. Pientä päänsärkyä olin parina päivänä tuntenut, mutta luulin sen johtuvan siitepölyn aiheuttamasta poskionteloturvotuksesta. Perjantaina kuume nousi 38,5 asteeseen ja lauantaina 39,4 asteeseen. Mitään muita oireita ei ollut kuin koveneva päänsärky, joka sijoittui sitten oikealle ohimolle. Sunnuntaina kuume oli jo laskenut hiukan reiluun 37 asteeseen, jysäri jatkui. Maanantaina kävin koronatestissä josta sain negatiivisen vastauksen tiistaina. Koska itselleni epätavallinen päänsärky jatkui, soitin terveyskeskusajan keskiviikolle. Oireiden tähden, negatiivisesta koronatestituloksesta huolimatta sain ajan oman terveysaseman sijaan Samarian terveysasemalle, jonne Espoossa nyt ohjataan kaikki, joilla saattaa olla tai on korona. Ihan hirveästi pelotti mennä sinne. Kun on tehnyt nyt reilun vuoden kaikkensa, ettei saisi koronaa, tuntui kuin olisi suoraan taudinpesään mennyt! Kyllä taas lippa nousi korkealle hoitohenkilökuntaa kohtaan, joka sielläkin työskentelee päivittäin. Tiistaina, iltapäivällä päänsärky katosi kuin pieru saharaan, joten menin keskiviikkona Samariaan oireettomana, mutta menin kuitenkin. Pikatestauksella todettiin, että tulehdusarvot olivat kohollaan, muun tutkimuksen,mm.neurologisten testien jälkeen, lääkäri totesi, että ei löydy mainittavaa syytä. Että olen ehkä saanut virustartunnan, jonka keho on nyt kukistanut. Hänen pyynnöstään kävin Samariassa vielä torstaina tsekkaamassa tulehdusarvon, joka olikin laskusuuntainen. Kauhistuttaa hiukan ajatus siitä, että jos olen jostain napannut viruksen, sen nimi olisi voinut olla myös korona. Minulla ei ole ollut yhtään kurkku kipeä, ei yskää, ei nenän vuotoa tai nuhaa,ei mitään muuta kuin korkea kuume ja päänsärky. Koronarokotukseen menon jouduin perumaan ja odottelen nyt ehkä reilun kuukauden, että keho palautuu, ja varaan sitten uuden ajan. Koska koronatestituloskaan ei ole sataprosenttisen varma, kuulostelen oloani nyt hiukan tarkemmin ja menen uudelleen testiin, jos uutta oiretta ilmaantuu, tosin nyt alkaa olla kyllä terve olo. Päästäisiinpä tästä koronasta, saisi suhtautua rauhallisen normaalisti kuumeisiin ja flunssanoireisiin, eikä heti mieleen tulisi ne kauhukuvat...

Mukavaa vappuviikonlopun jatkoa, voi hyvin!❤16 kommenttia:

 1. No huh. Onneksi ei ollut koronaa!!
  Hyvä, että tutkittiin, kun tuollainen päänsärky voi olla, jonkin vakavankin taudin oire.

  Minä täällä olen aivastellut koko eilisen päivän ja tämän aamun ja nenä vuotaa. Mitään muuta oiretta ei ole. Syytän kyllä tuota ilmastointia. Tyhmää, kun laki vaatii kaikkiin uusiin asuntoihin koneellisen ilmastoinnin ja sitä ei voi sulkea, kun alkaa heti kehittämään bakteereja ja hometta. Huomasin jo edellisessä kodissa tämän ongelman, mutta nyt on ihan mahdotonta.
  Voi myös olla, että olen alkanut siitepölystä kärsimään....mammani, kun oli tosi allerginen.
  Yritän silti nauttia keväästä.:)
  Aurinkoista sunnuntaita sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko se on myöntää,että pelästyin kyllä kun kuume alkoi nousta.
   Kun sitä ei tiedä,miten oma keho koronan käsittelisi.
   Onneksi ei kuitenkaan ollut koronaa.
   Minäkin selvästi kärsin ilmastoinnista.Kaupungissa aina nenä tukossa.Maalla tätä ongelmaa ei ole,kun puutalo hengittää.Eiväthän nämä nykyasunnot kovin ihmisystävällisiä ole,jos puhutaan niiden ilmanvaihdosta,minullakin selvästi jotain poistoilmaongelmia tässä asunnossa.Jos en pidä vessan ovea auki,kun siellä on katossa venttiili,asuntoon alkaa tulla pahaa hajua sähkökaapista!Sitä on huoltomiehet käyneet tutkimassa ja tukkimassa tyhjiä sähkökaapelikoteloita,mutta ei auta.Paha haju kulkeutuu tuolta hissin konehuoneesta,meillä tuolla ala-aulassa sama haju.Ja onhan nämä asunnot vuorattu muovilla,aivan eri asia kun meillä maalla esimerkiksi on seinien välissä purua.😊
   Mutta,nyt on kevät,nautitaan!Kiitos Hannele,aurinkoa uuteen viikkoosi!❤

   Poista
 2. Onneksi olet paranemaan päin. Hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi myötäelämisestäsi,mukavaa uutta viikkoa!❤

   Poista
 3. Pelottavalta tuntuu tuollainen oirepari, kova kuume ynnä päänsärky. Vastaavassa tilanteessa olisin itse myös otattanut koronatestin.
  Mukavaa, että voit jo hyvin ja näyt jo kuvanneen tuomen oksia, joissa jo pikkuiset lehdet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se oli pelottavaa ennen kuin sain koronatestituloksen.Niin paljon kaikkea tullut nähtyä,mitä korona pahimmillaan voi saada aikaan.
   Tuolla luonnossa kulkiessaan toipuu nopeammin kun ahmii tätä tämän hetken kauneutta.Tuomi on niin herkän näköinen tällä hetkellä pienine lehtineen.
   Kiitos Aimarii myötäelämisestä,mukavaa alkanutta viikkoa sinne pohjoiseen!❤

   Poista
 4. Kävin ihan samat tunnelmat läpi noin kuukausi sitten. Yhtäkkiä olin vaan kovassa kuumeessa ja vaikka koronaa se ei ollut, tuntui ihan omituiselta, että mistä ihmeestä olen voinut täydessä eristyksessäni saada yhtään mitään virusta. No, sitten aloinkin miettiä ja muistella, että meillähän kävi lukkoseppä 10 minuutin ajan ovensuussa juuri 2-3 päivää ennen kuin sairastuiin, että kyllä ilmeisesti tarttui helposti, jos häneltä sen sain. Tauti tarttui myös mieheen pari päivää minun jälkeen ja hän oli vielä minuakin kovemmassa ja pidemmässä kuumeessa. Ja sen jälkeen sama taas kahden päivän jälkeen pojalla. Kaikilla oli todella korkea kuume. Ilmeisesti meillä oli influenssa, mutta sitähän ei testata, kun testataan vaan koronaa. Ihan samoin mietin kuin sinä, että nyt pitää kyllä selvitä siihen rokotteeseen asti, kun yli vuosi on jo vältelty - ei saa tulla enää koronaa tässä loppumetreillä! Pikaista toipumista sinulle ja toivottavasti pääset pian rokotukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sinulla ja teillä käytiin samat tunnelmat tosiaan läpi!
   Olivat aika sekavat hetket ennen koronatestitulosta.Kun kuume alkoi nousta,kävin kaikki pinnat,joihin olin koskenut kotona läpi,ettei poikani sairastuisi.Välttelin hänen lähelleen menoa ja hyvä kun uskalsin hengittää,kun hän oli samassa tilassa.😊
   Ilmeisesti minullakin oli influenssa,koska korkeassa kuumeessa koin myös nivelkipua ja kolotusta.Poika ei sairastunut.Sitä,mistä pöpön olen napannut en todellakaan tiedä.Käytän kaupassa ja julkisissa FFP2-maskia,ja vältän turhaa toisten ihmisten joukossa olemista,pidän turvaväleistä tarkkaa huolta.Mietin,että olen taloyhtiömme rappukäytävässä ja hississä kulkenut ilman maskia,joten jos joku on yskinyt siellä juuri ennen minua,saattaapi olla tartunnan lähde.Mutta,taisteleppa tuollaista näkymätöntä virusta vastaan!Siinä tarvitaan hyvää onneakin,vaikka kuinka noudattaisi kaikkia varotoimenpiteitä,ettei sitä saa.
   Minäkään en todellakaan haluaisi sitä nyt loppukirin aikana enää saada,kun näin pitkälle on päästy.Rokotukseen meno on kuitenkin vaarallista jos on ollut sairaana,joten on maltettava nyt odottaa hiukan vielä,että menee varmasti täysin terveenä ottamaan rokotuksensa.Tämä harmittaa kovasti,kun oli jo aika siihen varattu ja sitten paria päivää ennen tuli kuume.
   Teillä siellä jo vissiin täysin toivuttu,mukavia päiviä Iduriin,kiitos Pilvi oman kokemuksesi jakamisesta!❤

   Poista
 5. Hui, ilkeä säikähdys! Kurjaa, että jo yli vuoden ajan on joutunut seuraamaan vähäisimpiäkin oireita. Itse olen käynyt kaksi kertaa testissä ja onneksi kummallakin kerralla on ollut väärä hälytys. Kyllä sitä niin toivoo jo tämän koronan olevan pian ohitse ja elämän palautuvan normaaliksi. Toivottavasti pian pääset oireistasi ja saat nauttia keväästä ilman pelkoa.
  Hyvää alkanutta viikkoa Sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaiken muun lisäksi tämä korona on niin ikävä,kun siitä ei oikein tiedetä kaikkea.Paljon uutta joka päivä.Joku käy sen läpi helpolla ja jollekin se on kohtalokasta.On virusmuunnosta ja muuta salakavalaa.Ajatukset siitä pitää oikein työntää syrjään välillä,ettei tunnu,että ne vyöryvät pelottavina päälle.
   Kun sitten saa korkean kuumeen ne ikävät ajatukset ottavat hetken vallan.
   No,tästäkin selvittiin.😊 Olen aikoinani sairastanut sikainfluenssan,tämä oli lastenleikkiä kuitenkin siihen verrattuna,vaikken silloin osannutkaan pelätä henkeni puolesta.
   Toivotaan,että rokotusten myötä tilanne alkaa helpottaa!
   Kiitos Piipe,mukavaa alkanutta viikkoa!❤

   Poista
 6. Hyvä että pääsit säikähdyksellä ja hyvä että tutkittiin. Jännitän myös käydessäni terveydenhoidossa a että saanko koronan tai saako mieheni tartunnan terveyshoito käynneillä. Elämme niin eristyksissä ettei korona voi muualta tarttua.
  Eka rokotuksen (pfizer) sain muuan päivä sitten. Ihan haittavaikutuksilta en välttynyt, mutten kerro niistä tässä enempää.
  Saamani rokote osui sellainen ettei se estä välttämättä koronamuunnoksiin sairastumasta. Joten eristyksessä odotan toisen rokote annoksen saamista heinäkuussa, sitten suojauksen pitäisi olla riittävä. Vaikka tiedä häntä, virus voi muuttua niin että kilpajuoksu sen kanssa jatkuu...

  Toivottavasti vointisi pysyy hyvänä ja saat rokotteen.
  Hyvää viikkoa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä terveyskeskuksissa käynnit nyt ovat kovasti jännityksen paikkoja.
   Kun tietää,että paljon on pöpöjä liikenteessä.
   Kun on ollut eristyksessä ja vältellyt kaikkea kontakteja muihin ihmisiin,terveyskeskukseen meno tuntui,kuin olisi sukeltanut virus ja pöpömereen!
   Saman rokotuksen ikäni puolesta tulen minäkin saamaan.Toivon,ettei aiheuta mitään haittavaikutuksia.
   Itse olen henkisesti asennoitunut siihen,että ensi keväänä asiat alkavat olla vasta "normaaleja".Että,ensi syksy ja talvi vielä kärvistellään tätä eristäytymistä,kunnes koko kansa alkaa olla rokotettu.
   Toivotaan,ettei tämä virushirviö sitä ennen vesitä kaikkia toimiamme muuntautumalla ihan joksikin toiseksi.Espanjantautipademiakin kesti kaksi vuotta,eiköhän tämäkin ainakin sen kestä.
   Saapa nähdä,miksi maailma on sitten muuttunut koronan jäljiltä,kyllä se jälkiä tulee jättämään ja paljon.
   Kiitos myötäelämisestä Tarja ja omien kokemuksien jakamisesta,mukavaa uutta viikkoa!❤

   Poista
 7. Hyvä, että vointisi on kohenemaan päin! Minäkin toivon niin, että tämä korona jo menisi ja nuhaan voisi suhtautua nuhana (eikä mahdollisena koronana)... Mukavaa ja toivottavasti pian lämpenevääkin toukokuuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hensku,ihanaa toukokuuta!❤
   Flunssiin ja kuumeisiin on täällä pohjolan talvissa jo totuttu.
   Tämä viheliäinen korona on luonut ympärilleen pelon verhon,ja se tässä on niin ikävää.
   Kukaan ei voi tietää,miten oma keho sen kävisi läpi.
   Ihminen pelkää luonnostaan tuntematonta,ja sellainen suuri tuntematon tämä korona kyllä on.
   Kaikkiaan hyvin ahdistava kokemus.Rokotukseenkin liittyy pientä epämukavuutta kun siitäkään ei tiedä,miten kroppa reagoi.Aion kuitenkin heti mennä kun olen tästä kuumesessiostani varmasti palautunut.
   Olisi kyllä niin mukavaa jo elää hiukan vapaammin.😊

   Poista
 8. Pitikin sinun saada vielä toinen virusinfektio ennen koronarokotteen saamista. Samariaan ovat näkojään keskittäneet kaikki asiakkaat, joiden oireet vähänkin sopivat koronaoireisiin. Mielestäni Samaria on ollut jo vuoden Espoon "saastunein" paikka ja niin muodoin pelättävin paikka. Kyllä olisi minun jalat tutisseet. Tervehdy rokotuskuntoon pikaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin kismittää,etten ole sairastellut mitään vastaavaa koko vuotena ja nyt piti sitten viikkoa ennen rokotusaikaa saada tämä pöpö.
   Onnekseni en Samariasta napannut mukaani mitään muuta,kyllä hirvitti siellä käydä peräti kahtena peräkkäisenä päivänä.
   Siellä ollaan kyllä supervarautuneita tilanteeseen,jo ovella odottavat ja pyytävät desinfioimaan kädet ja ohjaavat juuri oikeaan paikkaan,ettei siellä kukaan itsekseen haahuile.Odotustilassa oli yhtäaikaa vain kolme ihmistä hetken,ja pystyi pitämään tosi pitkän välin.Jokaisessa tilassa hurisi myös isot ilmanpuhdistuskoneet.Mihinkään en koskenut ja käytin FFP-2-maskia.Mutta kyllä oli hieno tunne tulla ulos raikkaaseen ilmaan sen jälkeen!😉
   Ajatella,että sielläkin joutuu ihmiset työskentelemään päivittäin,minä vain käväisin.
   Kiitos Piri,mukavaa toukokuun viikkoa!❤

   Poista