keskiviikko 21. huhtikuuta 2021


Minun ainoa sisareni, pikkusiskoni asuu Tanskassa. Olemme samasta "persiistä",(toivon,ettei tästä kukaan pahastu) niin kuin meillä tavataan suvulle tyypilliseen tapaan, ronskisti sanoa. Tarkoittaen, että olemme hyvin samanlaisia, samasta muotista. Ja sitten kuitenkin niin erilaisia, kuin yö ja päivä. Kun minä viihdyn maalla vanhassa mummulassa, vuodesta toiseen, siskoni on vuosien aikana reissannut varmasti kohta maailman ympäri miehensä kanssa. Korona on tietenkin nyt estänyt tämän jo toista vuotta. Siskokultaani kuumoittelee kovasti päästä taas reissuun. Hän on myös innokas valokuvaaja ja kuvailee paljon hienommalla kameralla kuin mitä minulla on. Hän on myös aktiivinen somessa, ja esiintyy siellä omilla kasvoillaan, siksi tähänkin, luvan kanssa tietenkin, laitoin kuvien ottajastakin kuvan. Eli, terveisiä Tanskan keväisestä kukkaisloistosta siskoni ottamin kuvin! (ensimmäinen puolison ottama)
12 kommenttia:

 1. Hienot kuvat. Täydestä menisi, kun kirjoittaisit, että Suomessa kuvattuja... ei tietenkään tänä keväänä..:)
  Minullakin on yksi sisko, pikkusiskoni ja olemme todella samanlaisia. Eleet, ääni (joka Äidillämmekin oli samanlainen)...koko olemus.
  Muistan, kun mieheni oli joskus muinoin kuvannut minua kaitafilmikameralla (muistako millainen se oli) salaa ja kun katsoin filmiä ihmettelin, että milloin siskoni on meillä rikkaruohoja nyppinyt. Siis ihan oikeesti ensin katsoin, että siinä on siskoni..:D
  Muuten ollaan ihan samanlaisia, mutta kodit meillä on ihan erilaiset. Minulla vähän boheemi ja tykkään kaikesta vanhasta, siskollani taas hyvin pelkistetty ja moderni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu,paljon on samaa Tanskan ja Suomen keväissä,Tanskassa vaan ollaan yleensä paljon edempänä kuin meillä.😊
   Meitäkin nuorempina sanottiin ihan samannäköisiksi,vaikka minusta olemme olleet kyllä aina erinäköisiä.Olen ollut siskoa nuorena paljon pidempi,nyt pituusero tasaantunut,kun minusta lähtenyt enemmän senttejä pois vanhemmiten.
   Minä olen aina ollut rauhallisempi kun taas siskoni sähikäinen.
   Tuo ääni on hassu,kun asuin nuorena naisena äitini kanssa jonkun aikaa,luulivat monta kertaa äidikseni kun vastasin puhelimeen.
   Muistan kaitafilmit erittäin hyvin,meistäkin on kaitafilmejä sukulaisilla kun olimme pieniä.Niitä sitten katseltiin serkkujen luona,levitettiin valkoinen kangas tai katseltiin valkoisella seinällä.
   Te ilmeisesti olette hyvinkin samanoloisia jos olet itsekin erehtynyt itseäsi siskoksi filmillä luulemaan.😊
   Minun ja siskoni kodeista voisi sen mainita,että siskoni panostaa minua enemmän nykyisin juhlien koristeluun esim.jouluna ja pääsiäisenä.Hän koristelee paljon ja antaumuksella,kun taas itselläni koristelu vähenee vuosi vuodelta.Muuten taidamme tykätä samoista jutuista kuin sinäkin,enemmän boheemi kuin pelkistetty ja moderni.Meillä taas äiti on ollut enemmän pelkistetyn ystävä.
   Kiitos mukavasta kommentistasi Hannele!❤

   Poista
 2. Ihanaa, että Sinulla on sisko, joka tosin asuu aika kaukana Sinusta. Mutta tänä päivänähän yhteydet saa helposti ja voi jutella ruudun kautta livenä.
  Ihastuttavia kuvia Tanskasta! Kukkaloistoa tosiaan!
  Olen ajanut Tanskan halki yöaikaan keväällä 1983, kun tulin kahden veljeni kanssa Saksasta. Tanska on sellainen maa, jossa joskus vielä haluaisin käydä ajan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siskoa on kerinnyt jo ikävä tulla nyt koronan aikaan,kun hän ei ole päässyt tulemaan Suomeen.Siskolle on syntynyt toinen lapsenlapsikin tänä vuonna,eikä hän ole pientä vielä nähnyt kuin puhelimen välityksellä.Yleensä matkustaa tänne sukulaisiin parikin kertaa vuodessa.
   Tanskan kevät alkaa aiemmin kuin meillä ja sisko aina lähettelee näitä kuvia minulle sieltä tsempiksi.
   Minua kiinnostaisi Tanskan maaseutu,Köpiksessä olen käynyt siskoa tapaamassa,ihana kaupunki!Köpiksessä on jotenkin eläväinen ja lämmin meininki.
   Kiitos Piipe!❤

   Poista
 3. Keväinen luonto on ihana. Kyllä näiden kuvien kukkameri on häikäisevän upea. Sisaresi on loistava kuvaaja!
  Minä olen joskus parikin kertaa käynyt Askaisissa Louhisaaren kartanolinnassa. Linnan laaja puisto oli keväisin juuri tuollainen, kuin eka kuvassa. Siniset liljat ja valkovuokot peittivät maan kokonaan. Upea näkymä. Näistä kuvista tuli omat muistot mieleen.
  Minulla on myös pikkusisko. Energinen monen sortin osaaja, Minä enemmänkin taivaanrannanmaalari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mukava kuulla,että siskon hienot kuvat toivat sinulle omia kivoja muistoja Louhisaaren kartanolinnan puistosta mieleen.
   Luulen,että samanlaista on tällä hetkellä myös Espoonkartanon puistoissa,en ole siellä käynyt pitkään aikaan,oikein ikävä sinne.
   Taivaanrannanmaalari olen minäkin!😊
   Kiitos Aimarii,mukavaa viikonloppua!❤
   Täällä ihan pilvessä ja sateista tällä hetkellä.
   Lähialueelta suvun jäsenet ilmoitelleet pitkin aamua perhewhatsupissa,että räntää sataa,täällä ei onneksi ainakaan vielä.

   Poista
 4. Voi että miten hienot kuvat, kyllä siskollasi on taito hyppysissä ❤
  Voin vaan kuvitella miten kamala ikävä minulla olisi omaa pikkusiskoani, jos joutuisimme olemaan erossa yhtä kauan kuin te olette joutuneet olemaan.
  Videopuhelut tuovat sentään helpotusta ikävään, ja myös lastenlasten kanssa on kiva höpötellä, kun saa nähdä toisen ilmeet ja innostuksen :D
  Kuten varmaan muistatkin, niin minulla on myös pikkusisko, joka asuu miehensä kanssa ihan tässä meidän naapurustossa, mutta emme siltikään tapaa toisiamme kovinkaan usein, johtuen mm. meidän molempien vuorotöistä, vapaiden ja lomien eriaikaisuudesta, erinäisistä velvollisuuksista, harrastuksista yms. Soittelemme kuitenkin useammankin kerran viikossa. Olemme myös hyvin samankaltaisia, niin olemukseltamme, luonteiltamme kuin luonto- ja eläinrakkautemmekin osalta. Aikoinaan vielä kotona asuessamme piti lankapuhelimeen vastata koko nimellä, myös äitimme, koska meidän kaikkien kolmen äänet kuulostivat niin samanlaisilta ;)
  Olen toivonut jo pitkään, että pääsisimme vielä joskus asuntoautolla reissaammaan mm. Norjaan ja Tanskaan. Niin paljon upeita kuvia ja juttuja on molemmista maista saanut nähdä ja lukea, että toivon tosi kovasti tämän haaveen toteutumista.
  Terkut täältä koleasta, vuorotellen sateisesta ja aurinkoisesta Kotkasta. Heleitä huhtikuun viimeisiä päiviä sinulle ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi Ansku,että vastaan vasta nyt,olen ollut sairaana.
   Kyllä nuo siskot ovat niin tärkeitä.
   Mielelläni tapaisin omaani paljon useammin.Eikös se juuri siskosi kanssa ole se teidän talvinen yhteinen mökkireissu aina puolisoiden kanssa?😊
   Minuakin kiinnostaisi Tanskan maaseutu,kuin myös Norjan upea luonto!Tyttäreni kävi joku vuosi sitten Lofooteilla ja sanoi,että oli aivan hulppeat maisemat.Tytär taitaa tykätä jylhistä maisemista,koska tykkäsi kovasti myös Irlannin rannikosta ja Skotlannista.
   Kiitos Ansku!❤ Terkut täältä pikkuhiljaa taas lämpenevästä Espoosta,koleaa on pidellyt,vaikken juurikaan ole ulkoillut kuin matkoilla lääkäriin tai koronatestiin,joka onneksi kuitenkin oli negatiivinen,vaikka tuossa viikonloppuna yli 39 kuumetta olikin.Ärsyttää olla poteva kun ulkona kevät etenee.😊

   Poista
  2. Voi sinua, älä nyt ihmeessä anteeksi pyytele ❤
   Siskoni miehen mökille me kipparini kanssa, muistaakseni nyt jo kolme kertaa olemme menneet viettämään vuodenvaihdetta. He puolestaan ovat muutaman kerran tulleet viettämään vene-elämää meidän kanssamme :) Harmillisen harvoin vaan vapaat ja lomat osuvat yksiin, mutta parempi harvoin kuin ei silloinkaan ;)
   Voi ei! Sairastaminen, ja vielä näin kevätaikaan on ihan erityisen ikävää. Toivottavasti olet jo paranemaan päin ❤ Tiedän useita tapauksia, joissa vasta toinen tai kolmas testitulos on ollut positiivinen, joten jos et tunne itseäsi terveeksi, niin mene ihmeessä uudestaan testiin.
   Voi että, minun esikoiseni oli Irlannissa vuosia sitten au pairina ja hän ihastui ikihyvikseen erityisesti niihin jylhiin rannikkomaisemiin! Lofooteilta olen nähnyt huikean hienoja maisemakuvia, aijai, kun sinne pääsisi. Myös reissusta Skotlantiin olemme haaveilleet jo iät ja ajat niin esikoiseni kuin siskoni kanssa :D No, jatketaan haaveilua ja toivotaan että ne vielä jonain päivänä toteutuisivat. Pikaista paranemista ja hyvää toukokuun ensimmäistä viikkoa sinulle ❤

   Poista
  3. Kiitos Ansku ihanasta viestistäsi!❤❤
   Onnekseni olo on nyt jo normaali,joten luulen tämän olleen jotain muuta.
   Tiedän itsekin,että jotkut ovat saaneet virheellisen testituloksen ensimmäisellä,joskus vielä toisellakin kerralla.Olisin ehdottomasti mennyt uudestaan testiin,jos oireet olisivat jatkuneet,ja menenkin jos uutta ilmenee.
   Minun tyttäreni kävi aikoinaan aupairina Kanadassa,ja tykkäsi sielläkin olla.😊
   Mukavaa alkanutta viikkoa Anskuseni!❤

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Nyt Tanskassa kukkivat Magnoliat,upeita kuvia olen niistäkin saanut.
   Kevät on niin ihkuihanaa aikaa!Kiitos Maarit!❤

   Poista