keskiviikko 7. huhtikuuta 2021

Keväisessä metsässä peuran jäljillä. 

Meillä täällä Saunalahdessa kinokset alkavat olla "menneen talven lumia". (kerrankin osui sanonta paremmin kuin hyvin kohilleen). Lähimetsässä oli pitkästä aikaa niin kiva käyskennellä ja tutkia ympäristöä. Sinne ei vielä hetki sitten ollut menemistä tiivistyneen lumen liukkauden takia.

Mustarastas herra lauloi niin kauniisti puussa ja rouva kuuli siitä kevään kaihokkaan kutsun mustikanvarpujen seasta. Minusta se selvästi kuunteli.

Hieno tuollainen hopeinen kelo sinistä taivasta vasten?

Kuljin peuran jäljillä. Se oli liukastunut samassa kohtaa kuin minäkin sitten liukastuin, jos olisin ollut hiukan tarkkaavaisempi, olisin huomannut repsottavasta sammaleesta olla varovaisempi. No, onneksi tuli vain pieni pitkä askel, ei kaatumista. Näin edetessäni muitakin merkkejä siitä, että se oli aiemmin kulkenut samaa polkua.


Näistäkään lumista ei ole enää jälkeäkään, kaikki on jo valunut mereen. Viimeisistä, aurojen kasaamista, suuremmista kasoista paljastuu jänniä myyrien ja hiirien onkaloita.


Vaikka taivaalle kerääntyi pari päivää sitten kovin kesäisen ukkosmyrskyn kaltainen mustien pilvien rintama, lumitihku jäi n. kymmenen minuutin pituiseksi, eikä tuonut meille takatalvea tällä kertaa.


Kuikuilen jo kovasti Päijät-Hämeen pitkänajan säätiedotteita. Ajatukset harhailevat jo kesäpaikan suunnalla.Onkohan siellä jo täysin sulaa pihassa. Kukkiikohan suojaisalla, aurinkoisella navetan seunustalla jo kevätkaihonkukkani, huutelevatko kurjet jo lähipelloilla, tutkiikohan sinitiainen pönttöä, vai onko jo liinavaatteiden tuuletushommissa.

Näihin tunnelmiin tällä kertaa.

Hyvää loppuviikkoa!<3


12 kommenttia:

 1. Meillä ei ole lunta enää missään...muutaman päivän kesti viimeinen lumihuntu. Nyt odotellaan huomista kovaa tuulta..:)
  Menin yksi ilta aamutakki päällä pihalle kuuntelemaan mustarastaiden konserttia. Laulavat kauniisti!
  Meillä on pihalla kelo...olen sitä muutoissa kuljettanut mukanani. Vähäkö hassua, eikö ..:D, mutta kun tykkään siitä niin en ole raatsinut jättää matkasta.
  Hyvää viikonloppua sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauhea tuulenmyräkkä täällä meilläkin ollut jo useamman päivän.Tänään tulee vettä taas ja erittäin navakalla tuulella.
   Minusta ei ole ollenkaan hassua,että kelo on muuttanut matkassanne.😊
   Kelot ovat niin kauniita.Minäkin silittelen keloja maalla aina ohi kulkiessani.
   Kiitos Hannele,oikein mukavaa viikonloppua!❤

   Poista
 2. Åhh Nydelige bilder fra skogen!!Traff du på den hjorten??Ja det er lett og skli og skade seg i skogen.Mangen feller!Jeg ser det vårest hos deg!Vi har snøstorm og det har vart en uke nå.Kaldt er det også

  Ønsker deg alt godt og takk for at du deler fine bilder!

  Anita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takk Anita! ❤ Jeg så ikke hjorten, men det gikk ikke veldig lenge etter at den hadde fulgt samme vei Vårskogen er så vakker, du må bare være litt mer forsiktig enn vanlig. Ha en fin helg!

   Poista
 3. Kaunis ja niin ihanan keväinen postaus ❤
  Toivottavasti pääset pian paikan päälle tarkistamaan tutut tilukset ja tintin touhut :)
  Mustarastaan kauniista laulusta olen minäkin nauttinut aamuin illoin. Kurjet ovat näyttäviä lintuja ja niiden huuto kuuluu kauas. Miten odotankaan paluumuuttajien auroja, kun rinnassa läikähtää ja silmät kostuvat kyynelistä. Ihan pian päästään, me kumpikin, taas takaisin sielunmaisemiimme, ihanaa!
  Leppoisaa ja lämmintä viikonvaihdetta ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautin kun vihdoin pääsin kunnolla lähimetsään,kun liukkaat lumet sulivat pois.Täällä kun metsät ovat pääasiallisesti kallioisia ja mäkisiä.
   Sinne oikeaan vanhaan kunnon metsään odotan kiihkeästi pääseväni maalla.😊
   Voi,tiedän niin hyvin tuon herkistymisen tunteen,kun näkee paluumuuttajien auroja,itse en ole onnistunut vielä näkemään yhtäkään.
   Ajattele,kuinka lähellä kaikki ihanuus nyt on!Ah,loppukirillä ollaan!👍😊
   Kiitos Ansku ihanasta kommentistasi,leppoisaa viikonloppua!❤
   Meillä lauantai alkoi sakealla räntäsateella,mutta näyttää nyt selkiävän.

   Poista
 4. Keväinen metsä on seikkailuareena! Tuoksuva ja kuuluva.
  Sinä saat kuunnella mustarastaan konserttia, minä eilen aamulla hiihtäessäni teerien kukerrusta, joka kuulosta jonkinlaiselta pulputukselta.
  Keväisiä upeita kuviasi katselin kauan ja mietin, miten monta viikkoa mahtaa vielä kulua, että itse pääsen lumettomalle polulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan samaa mieltä olen kanssasi!Kuin astuisi ennenkokemattomaan,uuteen ja jännittävään,kun astuu keväällä metsään ensi kertaa lumien sulamisen jälkeen.
   Tuoksuva ja todella kuuluvakin!Linnut konsertoivat jo kilpaa kevätahavan kanssa puiden oksistoissa.
   Teeren tai mustarastaan laulua,yhtä kaikki,ihanaa,upeeta kevättä todistamme,sinä siellä pohjoisessa ja minä täällä etelässä.
   Toivon niin,että pääset pian myös omille lumettomille poluillesi!
   Kiitos Aimarii!❤

   Poista