sunnuntai 28. marraskuuta 2021

Marraskuu lähenee loppuaan,enkä taida olla siitä yhtään pahoillani. Odotin jopa sitä lumimyräkkää,jota tänne etelärannikolle lupailtiin alkuviikosta,ettei olisi niin hämärää,mutta jääkin kuulemma Viron puolelle.Menee ehkä ensi viikonloppuun,että saadaan lunta. Mutta joulukuu alkaa parin päivän päästä! Jotain,mitä odottaa innolla,ollut hiukan tasapaksu tämä marraskuu,muutamaa aurinkopäivää lukuunottamatta.Ensi viikolla voi jo hiukan laittaa kotiin joulun tunnelmaa.En minä kovin paljoa koristele,kun tänä jouluna en odota ketään kylään,mutta jotain pientä omaksi iloksi.Lapset ovat Kreikassa,ja vietämme näillä näkymin jouluaaton mutsimuikkusen kanssa kahden hänen kotonaan.Valonauhan olen kyllä jo asetellut lipaston päälle kiemuroille tuomaan pimeään iltaan valoa.Odotan myös malttamattomasti,että posti tuo nettihuutokaupasta huutamani Helene-dvd.n.Meillä oli silloin pari vuotta sitten aikomus mennä mutsimuikkusen kanssa elokuva Helene Schjerfbeckistä katsomaan elokuvateatteriin,mutta sitten tuli korona.Nyt se tulee kuulumaan joulunautintoihini.Kunhan posti nyt vaan ei sitä hukkaa matkalla.Postista puheenollen,meillä jaetaan täällä postia klo 2 aikaan yöllä...kolme kertaa olen jo saanut härtslaagin sikeästä unesta herättyäni,että kuka pyrkii yöllä kotiin sisään,kun postia on tungettu postiluukusta ja se on kolahtanut lattiaan.Hulluksi on meno mennyt postin toimituksenkin kanssa.

 Täällä on nyt ollut useampi päivä pakkasta.Ja Saunalahti alkaa olla kohta umpeen jäätynyt.Kuuntelin jään "puhetta"eilen rantakalliolla,kun se säröili ja paukkui.Leutojen säiden laineet pysähtyneet.Vesi suutelee nyt rantakalliota toisessa muodossa.Jäätävän pusun siinä vaihtavat.

Tytär laittoi videota Kreetalta,jossa t-paidassa pikkumiehen kanssa paistattelivat päivää patiolla.Kuulemma yli 20 astetta lämpöä.Näitä kotirantoja kun kiertelee,lämpö tuntuu niin kaukaiselta unelmalta.Harmaata,kylmää ja talvista täällä,vaikkei vielä lunta olekaan.

Pienen punarinnan näin etsivän apetta mustikanvarpujen seasssa pörheänä pallona pakkaspäivänä.Ihan kylmäsi sydäntä pienen poloisen tähden kun ei ole lähtenyt lämpimään.Miten ihmeessä pärjää,kun kohta lumikin tuiskuaa,hyönteissyöjän nokallaan.No,ilmeisesti joulukuu mennääm melko plussan puolella jos ennusteet paikkansa pitävät,alun pakkaspäivien jälkeen.

Mukavaa alkavaa viikkoa!❤

6 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat! Kyllä marraskuukin voi olla kaunis, mutta en silti jää sen perään yhtään haikailemaan ;)
  Joulua vähän jo laittelin kotiimme yhdessä lapsenlasten kanssa. Ekat piparitkin on leivottu ja syötykin jo :D
  No voi hyvät hyssykät mikä aika jakaa postia!?! Tosin, en enää varmuudella voi sanoa, että mihin aikaan posti meille jaetaan, kun laatikot ovat nykyään "ison" tien varressa, eikä postiauto huristele tätä meidän pikku pihatietä pitkin enää. Toivotaan nyt ettei posti vaan mene ja hukkaa tilaamaasi Helene-dvd:tä, sillä luvassa on taatusti ihana katselunautinto sinulle ja äidillesi ❤︎
  Voi surku pientä punarintaa. Ilman ihmisen ruokinta-apua se ei tulevasta talvesta selviä. Täällä Kotkansaaren tervaleppälehdossa on joskus talvehtinut punarinta, joka selvisi kovienkin pakkasten (25-30) yli. Siellä kun on riittävästi ruokaa useammassa kohtaa tarjolla, niin ettei jää alakynteen isompien ja vahvempien ottaessa oman osansa. Toivotaan että tämä sinun näkemäsi yksilö löytää tiensä jollekin ruokintapaikalle, niin silloin silläkin on toivoa ❤︎
  Mukavaa viikkoa sinne sinulle ihanainen ❤︎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään.😉
   Voi kuinka odotan tuota aikaa kun tyttärenpoika on siinä iässä,että voimme leipoa pipareita yhdessä ym.ym.
   Juu,en voi ymmärtää,että onko tosiaan postin uusi käytäntö jakaa 2-3 aikaan yöllä postia.
   Meitä ihmisiä asuu pienissäkin asunnoissa,joissa vuode voi olla lähellä postiluukkua.Eipä sieltä äänettömästi voi postipinkkaa pudottaa yön hiljaisina tunteina.
   Onneksi odottamani dvd kuitenkin tuli tänään,tosin reilu viikko siinäkin meni Turusta Espooseen.Paketti Kreetalle meni samassa ajassa.😁
   Olen aiemmin nähnyt myös punarinnan talvella Suomessa.Kaipa nämä sissit jotain ravintoa löytävät ruokintapisteiltä,ehkä elävät talilla,koska auringonkukansiemenet eivät kyllä voi mahtua niin pienestä nokasta sisään.Harvakseltaan näkee niitä siemensekoitusautomaatteja,joissa on niitä pieniä siemeniä,ehkä osaavat juuri nämä automaatit löytää.Mutta sääliksi käy kun ovat niin pienen pieniä lintusia.Onneksi kerroit tuosta yksilöstä,joka selvisi kovista pakkasistakin,tuli hiukan parempi mieli.😊
   Kiitos lämpimästä kommentistasi Anskuihanainen,mukavaa viikkoa!❤❤

   Poista
 2. Terveiset keskeltä Suomea! <3 Meillä on jo lunta ja pakkastakin mittari näytti nyt aamulla -10 astetta. Viime viikolla oli peräti -20 astetta ja eilenkin töihin ajaessa -17. Luonto on niin kaunis, että sydämessä läikähtelee ilo ja ihastus. Niin kauniita ovat kuvasikin; kiitos niistä!
  Tervetuloa joulukuu! Ihanaa! Onnellista adventin aikaa Sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomioinut,että talvi on tullut rytinällä muualle Suomeen jo.😊
   Teilläkin siellä jo ihan kunnon pakkaset!
   Sen takia minäkin sitä lunta niin odotan,että tulisi kauniimpaa tuonne luontoon,kun on ollut jo niin pitkään harmaata.Uskon,että lumipuita ja nietoksia on siellä ihastuttavaa ihastella.
   Tervetuloa joulukuu,aivan ihanaa!Kiitos Piipe ja onnellista adventin aikaa!❤❤

   Poista
 3. HYvin ole tarennut käydä meren rannalla kuvaamassa. Ehkä eniten sinua kylmäsi nähdessäsi punarinnan ruuanhaussa.
  Joululle en ole vielä montakaan ajatusta suonut. Pihakuuseen sentään pikku ledit sytytetty ja terassilla kynttilälyhdyissä palaa joinain iltoina tuikut. Juu, myös yhden torttutaikinan leivoin ja syötyäkin tortut tuli melko pian.
  Hyvää alkavaa joulukuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minua säälitti pikku punarinta.Olen miettinyt päivittäin,että missäköhän menee.
   Luumutorttuja on alkanut minunkin jo tehdä mieli,niitä on kyllä leivottava.
   Meillä on koristelu samalla tasolla,valojen lisäksi laitoin tänään tuoleihin punaruudulliset päälliset,hyvin riittää toistaiseksi.
   Kiitos Aimarii,hyvää alkanutta joulukuuta!❤

   Poista