sunnuntai 23. tammikuuta 2022


Muutkin ovat varmasti törmänneet tähän hiukan outoon värikarttaan,
joka maastamme on laadittu tuhansien kuvien perusteella jenkkien taholta.
Ja vielä keväällä!
Onko kuvista,joita he ovat käyttäneet analyysiin,todella puuttunut kirkas ja helleä vihreä?Minusta se on hassua,koska se on niin oleellinen väri jopa talvi,ja varsinkin kevät/kesä- kuvissamme.Nuo kaksi vihertävää sävyä voi kyllä yhdistää ruskaan,suohon,metsänpohjaan,mutta entäs koko kaunis,kirkas vihreän väriskaala keväisin ja kesäisin?Vai ovatko kaikki kirkkaanvihreät sävyt todella yhdistyneet noiksi murretuiksi sävyiksi?Värikartastamme ei löydy kuin kaksi kirkasta ja terävää väriä,ovat ilmeisesti kooste taivaan,talvensinisen ja veden väreistä.Se,että paletissa on noin monta harmaan sävyä ei yllätä ja Wikipediakin luonnehtii harmaata väriä jokseenkin osuvasti,mutta kyllä minä teoreettisesti taistelen sen puolesta,että tuohon palettiin ehdottomasti kuuluisi ainakin pari kirkasta sävyä vihreää raitaa.Sitten mieltäisin paletin omakseni ja kotimaata kuvaavaksi.Ainakaan oma Suomeni ei esiinny ainoastaan noin murretuin sävyin.Kun ajattelenkin kaunista,kirkasta kesäpäivää,sinisin taivain,puhtaan valkoisin poutapilvin ja koko tienoon vihreyden silmänkantamattomiin,se näkymä ei istu tuohon väripalettiin millään.

Sitä vastoin eilisen ulkoilun aikana ottamani kuvat ovat kuin malliesimerkki tuosta paletin sävyskaalasta.

Vaikka liukasta,keli oli mitä mainioin auringonpaisteineen ja kirkkaine sinitaivaineen.

Mietiskelin eilen kulkiessani sitä,että mikä on prosentuaalinen ero eläimistössä maassamme kesäisin ja talvisin.Siis se eläimistö,joka on hereillä.Jos ajattelee kaiken,hyönteisineen,pieneliöineen,kaikkineen.Ero on varmasti huima.Jos siitä sitten siirtäisi ajatuksen kasvistoon.Periaatteessahan kasvimme talvisin ovat puut ja pensaat,joskin jään ja lumen allakin on näkymättömissä elämää odottamassa uutta kevättä.Mutta,jos ajattelee vain sitä näkyvää kasvistoa.


Ehkäpä juuri tämän takia nautin kesistä enemmän,kun se on silloin luonnon suurta juhlaa,karnevaalia ja elämän ylistystä kaikissa muodoissaan.Pääsen juhlahumuun mukaan joka solullani,olen kuin auringon alla,kesätuulessa huojuva onnellinen kukka,joka syksyisin maatuu ja talvisin jäätyy pystyyn.Joinakin aurinkoisina pakkaspäivinä kimmeltää kyllä siinä hetkittäin.


Omana teemanani oli kontrastit ja vastakohdat eilen,kun lähdin kuvakohteita etsimään.


Pistävää ja pehmeää,elävää ja jäätä.


Ollut ja nykyinen.Alla olevan kuvan näkymässä minua riemastutti suuresti tuo vanha kanto,joka"lapsensa" jykevän rungon takaa kurkisteli ja kylpi auringossa.Sillä oli tarina minulle kerrottavanaan ja jatkoin matkaani mukavin tunnelmin mietiskellen omiani sen kukoistuksen ajoilta.

Mukavaa alkavaa viikkoa!


8 kommenttia:

 1. Voi mitä kuvia, mielikuvitus saa vapaasti lentää, lentää! Paras on tuo "lumitötterö" pölkyn päällä. Läpikuultavaa valoa.
  Ei tuo värikartta ole Suomen värejä, olen samaa mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suomalainen Kyproksella!❤
   No,en ole sitten yksin sen ajatuksen kanssa,etteivät värit tuossa paletissa oikein täsmää Suomen luonnon väreihin.
   Mielikuvituksen käyttö on yksi näistä selviytymiskeinoista tässä koronakurimuksessa.

   Poista
 2. Aikas jännä tuo Suomen väripaletti, omissa mielikuvissa se olisi kyllä hiukan raikkaampi :)Ihanaa kevättalven tunnelmaa kuvissasi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu,kyllä minustakin siitä ehdottomasti puuttuu raikkaat ja kirkkaat värit,kovin ovat analysoineet maamme murretuin värein.
   Kiitos Hensku!❤

   Poista
 3. Minustakin tuo värikartta on outo, ja antaa ankean, sekä täysin väärän kuvan värikylläisestä ja kauniista luonnostamme. Ja koska mukana on pikimusta, niin kyllä valkoinenkin pitäisi löytyä! Onhan lähes koko pohjoisosa vielä keväälläkin hohtavien hankien peitossa. Ei jatkoon! ;D

  Upeita kuvia olet ottanut ❤︎ Heti ensimmäisessä niin kaunis ja kirkas tuo vihreän sävy! Viides kuva on mielestäni todella herkkä ja hieno, sekä jotenkin isänmaallinen "siniristeineen."
  Värikkäämpää ja valoisampaa viikon jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin ihmettelin vihreän lisäksi,valkoisen puuttumista täysin koko paletista.
   Ei jatkoon!😉
   Olen nyt hurahtanut kuvailemaan noita kuusen havuja,oikeastaan ainoata kirkasta,eläväistä vihreää,jota luonnosta tällä hetkellä löytyy.
   Tuo kyseinen kuva on pieni osa pleksiaitaa tuolla omakotitaloalueella,rannassa.Siinä oli mielestäni niin hienot kuurankukat ja takaa siintävät puut,että oli pakko ottaa kuva.Kuurankukat eivät sitten kuvassa päässeet oikeuksiinsa,mutta ihana tuo sinun mielleyhtymäsi sinirististä!Tykäistyn itsekin ajatukseen nyt.
   Kiitos Ansku,väriä ja valoa viikkoosi!❤

   Poista
 4. Eihän värikarttaa vastaa meidän luonnon värejä. Se on hyvin puutteellinen. Ottamasi talviset kuvat kertovat paljon paremmin ja siinä on vasta osa väreistä, sitten tulisi kevään hennot värit, ja kesän voimakkaat, kuin myös syksyn upea värikirjo. Wikipedia saisi pistää karttansa uusiski!
  Sinulla näyttää olleen raikkaan näköinen kuvauspäivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä,siitä puuttuu täysin hyvin oleellisia värejä,jotta se kuvaisi luontoamme,juuri noiden aikojen värejä,joita sinäkin luettelit.
   Uusiksi saisivat paletin analysoida!
   Tuona päivänä tosiaan oli upea talvisää!Nyt täällä taas on ihan tappoliukasta kun oli leuto päivä välissä ja sitten taas pakasti.
   Kiitos Aimarii!❤

   Poista