maanantai 10. elokuuta 2015


Terveisiä kesäparatiisistamme!! :)
Päivät ovat olleet aurinkoiset ja lämpimät, osittain jopa helteiset.
Kanttarellia on metsä niin pullollaan, että on jo koomista se keltainen meri, joka avautuu eteen, kun taas löytyy uusi apaja.
Tänä aamuna, kun istuskelin aamuteellä puoli kahdeksalta talon portailla, kuulin läheltä hirven ammunnan.Oliko vuotinen, joka emoaan huhuili, en tiedä, mutta monta kertaa äänehti.Pihan orava rouskutteli aamukäpyään viereisessä männyssä ja viskoi kuoria maahan.
Eilen metsässä luulen, että kuulimme ilveksen kirkaisun.Se on siellä, koska se on kuultu usein ennenkin ja tassunjälkiä nähty.
Hirven tuoreita sorkan jälkiä on myös ihmetelty metsän kosteilla paikoilla ja epäonninen pihatikkamme nakuttelee nyt taas yksinään, kun sen rouva lähti lätkimään kesken pesinnän hienosta kolokodistaan, tie mikä hienostorouva olikaan... :)Metsäkyyhky pulputteli pihan soramontussa ja kerroin sille, että siinä kannattaa sitten pulputellakkin jonkun aikaa.Maalaisidylliä on näinä päivinä rikkonut ammuskelu järveltä, kun linnustus on alkanut...
Vihdoin on myös perhosia ja eilen näin ritarin!!!! Harmikseni vain vilaukselta metsässä, mutta sen verran, että sain hetken palvoa sen olemusta!Kyllä on iso ja kaunis!
Päivät ovat menneet ite iästään mummulan pihalla ja kaikkea mukavaa on tullut puuhattua.
Olen mm.koonnut kivipuutarhan mehikasvineen minun ja pikkusiskoni lapsuuden ajan hiekkalaatikon kohdalle ikäänkuin muistomerkiksi.
Harvensin ylisuureksi kurottuneen ruusupuskan,josko se ensi kesänä kukkisi ja kasvaisi vahvempana ja terveempänä, kun oli hiukan jo väsyneen oloinen.Sen alta paljastui vanha liitoksistaan hajonnut kukkalaatikko, jonka solmin kasaan vanhalla hevosen riimulla ja tuin kivillä.Olen keinunut riippukeinussani ja ihastellut maisemaa ja tuntenut syvän onnellisuuden tuntoja.Istunut mielipaikallani navetan nurkalla ja kuin sulautunut laskevan auringon maalaamaan tienooseen mielessäni.
Isäntä rakentaa meille uutta notskia ja olemme ajelleet nurmikkoa ja kupsuttaneet pihaa sieltä täältä ja saunoneet ja nautiskelleet.
Viikko vielä lomaa,ja huomenna taas palaamme heti aamusta onnelaamme! :)
Oikein hyvää viikkoa ja tapaamisiin ensi maanantaina! :)
Lapsuuteni omenapuun haara ja maitoämpäri


Ovi, josta kanat lapsuudessani tulivat ulkoaitaukseen

Kesä ja kärpäsetVarpuja, muttei mustikoita tänä kesänä...Jäkälä pivistö
6 kommenttia:

 1. Upeita kuvia ja tuo vanha piha on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina! :) Piha on minunkin mielestäni ihana. :)

   Poista
 2. Kiitos terveisistä!
  Kirjoituksestasi päätellen lomanne on mennyt kaikin puolin mukavasti :)
  Hienoja kuvia olet ottanut niin hyönteisistä kuin pihapiiristäkin! Kivasti tuunasit tuon vanhan kukkalaatikon.

  Mukavaa loppulomaa ja toivottavasti kauniit ilmat jatkuvat...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa! :) Olen vähän harjoitellut noita hyönteisiä kuvata läheltä.Sinä olet yksi suurimmista syistä, miksi asia on minuakin innostanut, kun olen upeita kuviasi tässä ihastellut! :) Nämä nyt ovat aika räpellyksiä ihan tavallisella kameralla..tuohon raidalliseen kukka(?)-kärpäseen olen aika tyytyväinen :)
   Hyvää viikon jatkoa!

   Poista
 3. Kiitos lomaterveisistä!
  Kaikki näyttää ja kuullostaa oikein hyvältä, elämykselliseltä ja muistorikkaalta!
  Näistähän sitä saadaan elämyksiä joita talvella muistella, vielä kun tuoksuja saisi purkitettua :)

  VastaaPoista
 4. Ah, kun niitä tuoksuja tosiaan saisikin purkitettua!!!! En ole huomannut tätä kommenttiasi, sen takia kesti vastata.

  VastaaPoista