sunnuntai 13. joulukuuta 2020

Minä en ole koskaan kuulunut facebookiin, instagramiin jne. Blogini on ainoa myönnytys sosiaaliselle medialle, pinterestin lisäksi.Toki vierailen instagramissa, mutta näkymäni siellä ovat hyvin suppeat, koska en itse ole rekisteröitynyt käyttäjä. Minulla ei ole edes älykännyä, mutta tabletti on maallaoloa varten kesäisin. Ja sitten tyttäreni meni avaamaan päivittäisen joulukalenterin lapsenlapseni edesottamuksista, videoineen ja kuvineen, lähisuvun yhteisessä whatsup-ryhmässä. Iik! Olihan minun sinne päästävä! Ja nyt sukkuloin suvereenisti whatsupissakin, pääsen sinne vain tabletillani. :) Pitkän mutkan kautta pääsen nyt kuitenkin itse asiaan. Tänä aamuna siellä Tanskassa asuva siskokulta esitteli sahrami-pulliaan, joihin oli laittanut taikinan nousemaan jo kuudelta, ja ranskalaisia pipareitaan, joita ei kaulita ja joita kuulemma nautiskelee juuston ja port-viinin kera siippansa kanssa. Siskontyttö taas laittanut kuvia herkullisista, italiaistyyppisistä bruschetoista, joita oli ystävälleen valmistanut aamiaiseksi. Ja pieni tyttärenpoikani ähisi ja puhisi videolla tomerana selältä makuulle itse kääntyen. Mikä onnistumisen ilme rakkaalla pikkukaverilla urakan jälkeen, mummin sydän ihan suli! Ja minä itse makasin lapamatona sängyssäni telkkaria katsoen vielä puolilta päivin...oli se kuuluisa mitään aikaan saamaton olo. Ja, vaikkei toisten tekemisistä pidä itselleen mitään paineita keräillä, välillä ne toimivat mainioina liikkeellepanijoina. Siispä minäkin kyllästuin vetelään itseeni ja kampesin ylös sängystäni, ja kohta oli minullakin pullataikina nousemassa ja piparitaikina sulamassa. Jääkaapissa oli kokeeksi ostettu piparinmakuinen rahka, jonka laitoin mustikkapiirakan mustikoiden alle. Liian myöhään huomasin, ettei minulla ollut peruna-eikä maissijauhoja, joten keitin pakasteesta ottamiani mustikoita hetken hillosokerissa, etteivät valu pitkin peltiä, hätä keinot keksii! Pulla ei ole kaunis, mutta sitäkin paremman makuinen! Huomenna pyöräytän pipareille tomusokerista koristemassaa, jolla koristelen ne.Leipomisen yhteydessä valmistin myös päivällistä, (hullun uhkarohkeaa,pipareiden ollessa uunissa) joten eilisestä saunanraikkaudestani alkoi pian olla kuumassa keittokomerossa muisto vain, kun hiki valui otsalla. Mutta sainpas vetelän oloni vaihdettua energiseksi, vaikka pikimusta yö kuikuili ikkunoista jo neljän aikaan.



Eilisellä ulkoilulenkilläni seurasin mustarastas herran puuhia, kun se heitteli lehtiä ja etsi niiden alta murkinaa itselleen.


Alla olevasta "otoksestani" huomaa, millä vauhdilla se lehtiä heitteli.


Luonnossa omat joulukoristeensa, pajuissa heiluva pieni katkennut männynoksa oli minusta pelkistetyn kaunis. Pienen kuusen kävyt toisaalla myös.


Tähän mäntyjen pusuun päätän tällä kertaa ja alan nyt vastata aiemman postaukseni kommentteihin, pyydän anteeksi kun niihinkin kestänyt niin kauan vastata, vaikka olen ne kyllä jo lukenut, sitä saamattomuutta...

Mukavaa alkavaa viikkoa!<3


12 kommenttia:

  1. Åhh du er så flink!!Fine pepperkaker og blåbærpai!

    Jeg og syntest det er såå mørkt hele dagen ..Jeg sovet to ganger om dagen og er like trett hih hih..Jeg har og bakt endel kaker og julemiddagen er kjøpt inn.Juletreet er på plass i stuen.Jeg er heller ikke på Facebook.Har en konto men orker ikke alt det maset.Jeg liker å ha det rolig og kose meg med strikking og fin julemusikk.

    Håper du har det bra!Ja nå snur det til lysere tider Hurra!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nå er det så tidlig i mørket at du sovner og gjesper. 😊 Å lese en bok er mye hyggeligere enn å følge facebook.😉 Takk Anita, fin forventning til jul! ❤

      Poista
  2. Kyllä pimeänä vuodenaikana saa ottaa rennosti ja pötkötellä sängyllä ihanuuksia katsellen. Minulta on tyystin puhti pois; hyvä, että jaksan käydä töissä ja yrittää olla pirteänä lasten parissa. No, tämä viikko vielä töitä ja sitten loma. Sen verran ryhdistäydyin, että lauantaina leivoin ruis- ja saaristolaisleipää.
    Hyvää alkanutta viikkoa Sinulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä pimeys ilman lunta vie kyllä mehut naisesta!😊
      Onneksi kohta pääset lomalle,ja joulukin jo ihan nurkan takana.
      Kiitos Piipe,mukavaa,joskin pimeää ja tihkuista viikkoa Sinullekin!❤

      Poista
  3. Mustikkapiirakkaa namm..:)
    Kyllä nyt on ollut päivisin pimeää...ja, kun tässä yksi päivä vähän aurinko paistoi, mielikin kummasti virkistyi.
    Eipä mene aikaakaan, kun pikku-mies mennä viilettää...ensin kontaten ja sitten juosten. Aika rientää vauhdilla lapsia seuratessa♥
    Ihanat männyt suukottelevat♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Söin mustikkapiirakkaa enemmän kuin laki,tai lähinnä kiloni sallisivat...😉
      Sen huomaa heti vireydessään,kun sattuu aurinkoisempi päivä,tosin nyt on taas aikaa edellisestä.
      Voi,odotan niin aikaa kun pikkumies vilistää joka paikkaan.😍 Ostin hänelle nettikirpparilta juuri hyppykiikun,jonka voi ripustaa ovenkarmiin,niin viihtyy mummulassa jouluna sitten.😊
      Kiitos Hannele!❤

      Poista
  4. Jestas, minkä vauhdin sait itseesi! Into vain lisääntyy, kun otat esimerkkiä pikkumiehestä, joka yrittää niin kauan selältä makuulle, että onnistuu. Hetkessä syntyi piirakka ja pipareita vaikka miten paljon. Kas kun ei palaneet, kun touhusit muutakin.
    Tunnustan, minä peittoan sinut mennen tullen saamattomuudessa. Vain ulkohommat kiinnostavat minua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se,kun minuakin kiinnostaisivat ne ulkohommelit paljon enemmän.😊
      Siksi nautin keväästä,kesästä ja syksystä eniten,kun saan puuhastella maalla ulkona.Nämä talvet ovat vähän tällaisia turhanpanttina olemisia,tekemällä täytyy keksiä puuhasteltavaa,ettei ihan makoiluksi mene.
      Kiitos Aimarii,mukavaa joulunodotusta!❤

      Poista
  5. Onpa hauska tuo viimeinen mäntykuva! Kiva yksityiskohta, josta ihmisen on helppo nähdä inhimillisiä piirteitä puissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu,näen nämä pussailevat männyt joka päivä lenkilläni.Itseasiassa kyseessä on sama mänty,joka on haaroittunut tyvestään kahdeksi rungoksi joskus ennen muinoin.On mielenkiintoista seurata,kasvavatko rungot tuosta kohtaa ajan kanssa kiinni toisiinsa kokonaan.
      Kiitos M.T. Ainasoja!❤

      Poista
  6. No saithan sinä vaikka mitä herkkuja aikaiseksi! Kivan jouluinen tunnelma keittiössäsi :) Ja ihanat suutelevat männyt <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hensku,pakko ottaa itseään välillä niskasta kiinni!😁❤

      Poista