sunnuntai 3. tammikuuta 2021

 Talvi tuli viimein! Ja sääennusteen mukaan näyttäisi tulleen pidemmäksi aikaa tällä kertaa.Ulkoillessa huomioin, että pienet ja vähän isommatkin lapset saivat toisen joulun heti perään, oli ihanaa katsella lasten riemua pulkkamäessä, ovat varmasti liukukelejä jo odotelleetkin.

Itse nautin metsän siimeksessä pysähtyneestä talvisesta tunnelmasta. Siihen sopi niin hyvin varikset, jotka nuokkuivat oksillaan hämärässä. Joku niistä aina silloin tällöin päästi vain käheän huokaisun.

Lunta sateli hissukseen, yritin saada kauniista lumihiutaleista kuvaakin, mutta sulivat villasormikkaalta, ennen kuin kamera suostui tarkentamaan.


Lumi tuo valoa metsään ja aivan omanlaisensa rauhan tunteen, kun sää on pilvinen. Auringonpaisteessa tunnelma on aivan erilainen, kun lumikiteitä putoilee puiden oksilta aurinkoa vasten, lintujen liikkuessa niillä. Kumpikin omalla tavallaan kaunista.

Hyvin huomasi puiden rungoista, miltä suunnalta lunta on viime yönä pyryttänyt.



Kaunis pikkukuusi tänään ja vähän joulun jälkeen kuvattuna.


Sain tyttäreni anopilta kauniin valkoisen amarylliksen jouluna. Se on nyt vasta aukaissut ensimmäiset neljä kukkaansa täyteen loistoonsa. Kun niistä aika jättää, toiset neljä ovat jo kehittymässä. Tämä valkoinen väri sopii niin hyvin jo keväisiin ajatuksiini. 


Heti joulun jälkeen kuvasin tämän väsyneen, yksisarvisen tyypin, joka näytti aivan uupuneelta joulupukin  porolta.Tänäänkin se vielä siellä makasi turpa maata vasten, mutta oli saanut sarvelleen ja selkäänsä lumikuorrutteen.

Pääsin uudenvuodenaattona maistelemaan sushia, kun poika osti lajitelman kummallekin tuolta meidän marketin sushibaarin itsepalvelutiskiltä. Näyttää olevan suosittuja, siellä japanilainen kokki valmistaa niitä lisää sitä mukaa kun menevät. Löytyi omat suosikit, että jos toistamiseen niitä sieltä ostaa, niin tietää paremmin mitä ottaa. Eipä siinä, vain yksi oli kummastakin "ei hyvä" ja pari muuta voi jättää pois, vaikka ihan ok olivatkin. Laitettiin soijakastiketta toiselle pikkulautaselle ja valmistettiin omana(minun, johon poika ensin suhtautui skeptisesti, mutta tykkäsikin sitten myös) ideana piparjuurikevytmajoneesi, joihin niitä sitten dippailtiin. Kyllä näistä kylläiseksi tulee!

Mukavaa alkavaa normiviikkoa!<3


17 kommenttia:

  1. Joululahjapulkilla näytti tosiaan olevan käyttöä tänään siellä sinun kulmillasi. Lunta oli maassa melko paksulti. Tuon sushipisteesi ohi astelin tänään. Mahdoitkohan olla kaupassa kahden maissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piri!❤Oli niin mukavaa kun tuli talvi!
      Emme ole kulkeneet toistemme ohi,minä kävin kaupassa tuona päivänä hiukan aikaisemmin.😊

      Poista
  2. Lumi "puhdistaa"maisemaa upeasti. Meilläkin on satanut lunta ihan koko päivän. Oli raikasta lenkkeillä.
    Ja Sinullapa on ihan pian synttärit! Lämpimät onnittelut jo etukäteen! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tekee!Pidän siitäkin,että ulkoa sisälle ikkunoista kajastuu myös valoisampi näkymä.
      Kiitos ihana Piipe,synttärionnitteluni myös sinne toiselle tammikuun tytölle!😊❤

      Poista
    2. Kiitos onnitteluista! <3 Näin sitä vanhetaan! :)

      Poista
  3. Kaunis luminen tunnelma. Meillä Turussa ei ole vieläkään tullut lunta, vaikka suurimpaan osaan Suomea on jo satanut.

    Sushi on erinomaisen maukasta, kunhan löytää ne, joista tykkää. Itse en juuri tykkää ottaa muita kaloja tai äyriäisiä kuin grillattua lohta, mutta sen sijaan kaikki kasvistäytteiset maistuvat. Meilläkin on lähimarketissa sushibaari, mistä pitää välillä päästä hakemaan lounaaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho,ai Turun seutu ei vieläkään ollut toissapäivänä saanut lunta.Ehkä teilläkin nyt jo?😊
      Omiksi suosikeikseni valikoituivat nuo pienet,jossa on eri aineksia sisällä.En myöskään niinkään pidä noista,joissa on vain lohta tai katkarapua riisin päällä.Esim.kylmäsavulohi tai graavilohi parempia perunaan yhdistettyinä.😊
      Ja tykkään kovasti myös kasvistäytteisistä kevätkääryleistä!Meille osui yksi makea sushipala,siitä en juurikaan tykännyt yhtään.Ilmeisesti tofua oli liotettu makeassa nesteessä.
      Kiitos M.T.Ainasoja!❤

      Poista
  4. No nyt saatiin oikea talvi, jee! Hätähuutomme kuultiin, hehe :) (...kunhan ei vaan liian kauaa kestä...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin kuultiin,jee ihanaa!😁
      Hymyilytti tuossa yhtenä hetkenä kun mietiskelin,että no nyt saatiin se lumi,seuraavaksi alkaa sitten risoa se,ettei se jo sula ja kevät ala.😉
      No,maaliskuun alussa alkaa jo olla suht toiveikas olo,sinne kun jaksaa niin kohta oikeasti alkaa kevät.Toivottavasti koronarokotuksetkin jo hyvällä mallilla silloin.
      Kiitos Pilvi!❤

      Poista
  5. Tämä talven tulo on riemastuttanut erityisesti kaikki lapset ja lapsenmieliset. Olemme saaneet kännyköihin kuvia iloisista lapsenlapsista pulkkamäessä, ja onhan tämä tervetullutta vaihtelua pitkään jatkuneisiin kuravaate- ja saapaskeleihin, myös meille vähän varttuneemmalle väelle :)
    Itse pidän eniten kauniista, puhtaanvalkeista maisemista, sekä siitä, miten lumi pehmentää ja vaimentaa äänimaailman.
    Nyt nautitaan, niin saapuu se kevätkin huomattavasti mukavammin ja ehkä myös piirun verran nopeammin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi,oli niin ihanaa seurata lasten aitoa iloa ja onnea kun he punaposkisina tuolla mäkiä laskivat.😊Tosiaan,kuravaatteita on saatu pukea tänä talvena pitkään!
      Ja kun mainitsit tuon lumen pehmentämän äänimaailman,niin ihan totta,lumi vaimentaa ääniä!Kun kulkee sellaisessa vitilumimaisemassa,kun on pitsipuut ja muut ihanat,äänimaailma on myös ihanan hiljainen.
      Paljon jo saimme,jos vielä vieno toive aurinkoisista pakkaspäivistä,niin avot!😊
      Kiitos Ansku!❤

      Poista
  6. Kaunis luminen maisema!
    Meillä lumi vielä antaa odottaa itseään. Nytkin tulee hiutale silloin ja toinen tällöin...mies sanoikin, että tuli lumimyrsky..:D
    En ole koskaan sushia syönyt....taitaisi jo olla aika maistaa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 😁 No niin pitkään lunta on odoteltu,että eiköhän se lumimyrsky ollu osuva ilmaisu!
      Minäkin maistoin sushia vasta ihan pari vuotta sitten ensimmäistä kertaa,ja yhteensä syöntikertoja on nyt neljä,että en ole minäkään mikään asiantuntija tämän ruoan suhteen.
      Kiitos Hannele!❤

      Poista
  7. Odotettu lumi tuli vihdoinkin. Monen toive toteutui. Eipä silti, nyt näyttää talvisemmalta. Vaan miten lienee pororessukka jaksanut vetää pukinpulkkaa lumettomassa maassa?
    Sushi annokset jätän kaikki kajoamatta niihin. Eikö oo kiva, en siis lainkaan kuolaa annoksiasi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu,ei ollut pukin poroilla helppoa jouluaattona näillä leveyksillä,ehkä juuri sen tähden niin voipunut rukka tuokin.
      Jos tässä rehellisesti sinulle kerron,niin voin hyvin elää ilman susheja minäkin.Monet hurahtaneet niihin ihan täysin.Jos pitäisi valita sushit tai kylmäsavu/graavi lohi,uudet perunat,tuore tilli ja voi,niin susheilla ei olisi mitään mahdollisuutta kisassa.😉
      Kiitos Aimarii!❤

      Poista
  8. Mukavaa että teilläkin on kauniin lumikuorrutuksen satanut. Se lisää valoisuutta mukavasti.
    Ei mene enää kauan kun linnut alkavat kevättä rinnassa laulamaan.:)
    Upea juhlava on valkoinen amaryllis.

    Sushi maistuu minullekin. En ole aikoihin rohjennut ostaa kun ovat avoimesti vadeilla kaupassa pöydillä josta asiakkaat keräävät rasioihin itse. Tauti pelko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen jo kuullut talitintin laulavan hyvin keväisesti,tosin se oli ennen tätä lumen tuloa.Ai,ai,se aika kun taas alkaa kun linnut alkavat visertää reviirejään!❤
      Amaryllis on tosi komea kukka,onneksi sain valkoisen,sopii paremmin nyt jouluilujen jälkeen omiin fiiliksiin.
      En ole minäkään aiemmin itse ostanut,juurikin tuon saman syyn takia.Nyt kuitenkin rohkaisin mieleni kun poika niitä osti.Luotin niiden nopeaan vaihtuvuuteen,näytti menevän alta aikayksikön ja uutta laitettiin tilalle.Tämä tietenkin hiukan uhkarohkea veto sisänsä,koska pyyhin esim.kaikki ostamani tuotteet siivousliinalla kun tuon ostokset kotiin.
      Kiitos Tarja!❤

      Poista