tiistai 23. maaliskuuta 2021


Harmaat, kosteat päivät ja pakkasyöt ovat vaihtuneet tuulisiksi ja osin aurinkoisiksikin kevätpäiviksi täällä etelärannikolla.Virkistää tuo keväinen ahava, joskin se myös pöllyttää hienoksi jauhautunutta sepeliä, jota on levitetty joka paikkaan päivinä, jolloin oli pääkallokelit. Puiden ja pensaiden siitepölyä on myös jo ilmassa ja tänään Espoossa olikin huono ilmanlaatu. Kun kävelin takaisin kotiinpäin mutsimuikkuselta, jossa kävin taas hiukan auttelemassa siivouksen kanssa, tuli ihan hiki. Jos Ahvenanmaalla mitattiin plus 14, ei se kyllä kauas taakse jäänyt täälläkään. Hui, kuinka pelotti mennä bussiin, joka oli täpötäysi, yleensä ollut hyvinkin väljää päiväsaikaan. Maskipakko on otettu onneksi melko tosissaan, mutta tietenkin joukossa eräskin nuorempi herra, jolle katu-uskottavuus tärkeämpää, piilotteli kännyineen penkkinsä takana kuskilta ilman maskia, ja naureskeli rohkeuttaan. Kaverinsa fiksuna vieressä maski päässä. Kun nyt ihmiset tajuaisivat, että sitä nopeammin pääsemme kuiville vesille, mitä tunnollisempia olemme joka ikinen näiden määräyksien noudattamisessa. Ja pistäisivätpä rajoille järeämmän meiningin, ettei esim. Virosta, jossa aivan katastrofaalinen tilanne, liikuttaisi melko esteettä edestakaisin työn merkeissä, rakennustyömailla täällä meilläpäin paljon koronaa ja paljon työmiehiä liikkuu edelleen ilman maskia lähikaupoissa, väittäkööt työnjohtajat mitä väittävät, tiukoista säännöistään. Turussakin virus leviää kun opiskelijat matkustaneet Suomen ja kotimaansa väliä. Eihän näistä pienimuotoisemmista määräyksistä ole hyötyä, jos kokonaisuus vuotaa sieltä sun täältä. Saadaan vielä se Etelä-Afrikan muunnos tänne riehumaan, niin kohta ei ole jo annetuista rokotuksistakaan ehkä enää hyötyä ja eikun alusta. Täytyy se myöntää, että koronan marssiväsymystä jo aistittavissa itsessään, ja kiukuttaa ihmiset, jotka eivät suostu rajoituksiin, vaan pitävät tilannetta yllä omalla "minä minä"- tyylillään, matkustelevat, juhlivat porukalla ja elävät kuin koko koronaa ei olisikaan. Tulipahan avauduttua, höyryjä päästeltyä, vaikka olen tietoisesti välttänytkin tätä aihetta postauksissani, kun tiedän, että saattaa käydä juuri näin.😉


 Ja nyt mukavempiin aiheisiin. Ihania varjoja kuvailin yksi päivä kotini seinillä. Viherkasvit kukoistavat auringonvalosta! Mietin, että mistä saisin idätysmultaa, kun en halua lähteä bussireissuille, eikä oman kylän kauppias ole sitä markettiin valitettavasti hankkinut.Onko muilla kokemusta tavallisesta kukkamullasta hyötykasvien esikasvatukseen, että voiko sitä yleensä käyttää, vai onko liian tujua? Alkaa olla nekin mukavat hommelit käsillä. Korjasin paljon siemeniä talteen omista kukistani ja hyötykasveista viime kesän sadosta. Tyhjiä litran tölkkejä alkaa olla joka paikassa, ja tämä "puutarhuri" into pinkeänä. Eipä tällä kertaa muuta kuin mukavaa viikonjatkoa!😊8 kommenttia:

 1. Minustakin tuntuu, kun joku maskiton kaupassa ollessaan oli nolo, kun maski oli unohtunut. Veti niin uskosti takin kaulusta kasvojen eteen. Harvoin käyn ruokakaupassa ja hyvin harvoin näkee jonkun ilman maskia, vaikka tilastoja silmäillen tällä alueella ei ole altistumisia, eikä sairastuneita.
  Touhuat innolla jo kasvien kanssa. Ongelmaasi en osaa ratkaista, mutta itse kylvin mustaan multaan rairuohon siemenet. Ostin tipujakin ja suklaamunia.
  Meidän kevät ei ole edistynyt juuri lainkaan, paitsi, että päivisin on muutama lämpöaste, yöllä pakkasta. Hanki puhtaan valkoinen ja metsä puhdistunut täysin lumesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu,inhimillisiä erehdyksiä toki sattuu,ja joskus maski unohtuu matkasta,niin kuin luultavasti oli käynyt mainitsemallesi henkilölle,kun kuitenkin yritti takinkauluksesta maskia itselleen.Tämä minun mainitsemani nuori herra oli ohittanut kuskin maski päässä ja ottanut sen sitten pois bussissa,ehkä mukavuussyistä,roikotti kaulallaan ja piti itseään silminnähden rohkeana ja fiksuna piilotellessaan penkin suojissa...😉
   Kyllä alkaa olla kovasti multahommelit mielessäni ja muut kesän ihanat puutarhatyöt.Pitäisi päästä esikasvattamaan,katsotaan,miten saan tuon idätysmulta ongelmani ratkaistua.
   Teillä siellä varmaan tuntuu keväiseltä jo sekin,kun puut vapautuvat tykkytaakoistaan Ja tulevat esiin maisemaan?
   Mukavaa pääsiäisen odotusta!Kiitos Aimarii!❤

   Poista
 2. Niin samaa mieltä noista koronajutuista! Tuo Turun juttu on aivan uskomaton juttu, miten nuoriso voikin olla noin, sanon nyt suoraan... tyhmää. Pitää poliisit valjastaa nuoria vahtimaan. Ymmärrän kyllä, että tekee mieli kavereita tavata, mutta tänään TS:ssä juttu, että sairastuneita on 80.
  Täälläkin eilen multa pölysi...siis sisällä, kun innostuin kylvöpuuhista...:)
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle♥
  Täällä on eilisen aurinkoisen päivän jälkeen taas pilvistä ja kova tuuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat juuri nuoret aikuiset 20-40-vuotiaat,jotka johtavat tartuntatilastoja.
   Me mummi-ja pappaikäiset noudatamme annettuja varotoimenpiteitä säntillisemmin.
   Ehkä se on se nuoruuden "hulluus"jolle ei sovi rajoitukset,vaan ne on sen ikäisille tarkoitettu rikottaviksi?
   Tässä meidänkin talossa bileitä on pidetty ja mökästä päätellen isommillakin porukoilla ihan normaaliin tahtiin nyt kun baareihin ei pääse.
   Ikäisestäni tietenkin ihan älytöntä riskinottoa ja ajattelemattomuutta.😉
   Turustakin ilmennyt nyt jotain muuntautunutta varianttia.
   On tämä kyllä aika huolestuttavaa.
   Onneksi on nämä multahommelit?😊
   Pilvistä ja kovin tuulista ollut täälläkin.
   Kiitos Hannele,mukavaa loppuviikkoa!❤

   Poista
 3. Olen täysin samaa mieltä kanssasi noista korona-asioista! Yli vuosi on tämä pandemia jo ollut esillä ja edelleen jotkut vertaavat sitä tavalliseen flunssaan ja pitävät maskeja sekä rajoituksia ylireagointina. Tällaiset tollot ottavat minua aivoon suunnattomasti. En voi myöskään ymmärtää miksi lakeja ei voida muuttaa pandemian takia, kun nykyiset lait estävät liian rajoittamisen ja kaiken pakottamisen. Silti terveydenhoitohenkilöstä voidaan velvoittaa (joka minusta on sama kuin pakottaminen) tekemään töitä ilman lomia ja työehtosopimuksen mukaisia lepoaikoja juurikin pandemiaan vedoten.
  No joo, tulipahan tässä nyt paasattua, mutta tämä aihe vaan menee minulla niin tunteisiin ;)
  Ihanan keväistä, vihreää ja viihtyisää sinulla siellä kotosalla ❤
  Mukavaa viikon jatkoa toivottelen täältä tuuliselta ja kolealta kaakonkulmalta ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun katselin koronarajoituksia vastustavien mielenilmaisua Helsingisssä uutisista,ei voinut kuin päätään pudistaa äimänkäkenä.Siellä n.300 täysjärkistä(?)ihmistä yhtenä massana ilman maskeja kulkueessa...
   Olemme kaikki jo koronatilanteen näännyttämiä,ja luultavammin menee vielä ensi kevääseen,ennen kuin alkaa helpottaa,ja joillekin ei vaan mene kaaliin,että kyse on tarttuvasta viruksesta,pienestä paholaisesta,jota et näe,mutta imaiset sen sisääsi hengittäessäsi,ehkä oireettomaltakin kantajalta lähikontaktissa.Mikäköhän tässä on niin vaikea ymmärtää?
   Voi Ansku,tietäisitpä kuinka itse ihmettelen tätä touhua myös näiden lakien kanssa.Tätä oikeusasioiden lakirallia.Samaa Eu.ta tässä muka taas ollaan,Tanskassa ja Saksassa ja monissa muissa maissa saadaan kuitenkin maskipakot ja muut sulut vedettyä läpi alta aikayksikön,sakko/vankeusrangastuksineen niiden rikkomisesta,meillä eipäsjuupas,katsotaan,että menee joka lakipykälän mukaan pilkulleen.Ihmisellä on Suomessa OIKEUS vaarantaa muiden terveys.
   Enkä yhtään ihmettele myöskään terveydenhoitohenkilöstön ulosmarsseja ja alanvaihtoja,ollut kyllä niin epäinhimmillistä heitä kohtaan koko touhu.Toisesta päästä sallitaan ja toisesta päästä yhtä ihmisryhmää kohtaan velvoitteita/pakotteita,tässäkö se oikeus toteutuu?Jokaisen tuolla maskittomana hilluvan pitäisi joutua kuukaudeksi koronaosastolle töihin,ja siinäkin pääsisi helpolla oikeaan henkilökuntaan verrattuna,mutta ehkä jotain menisi kaaliin.
   Meni taas tunteisiin minullakin pelkkä ajattelu...😉
   Kiitos Ansku,mukavampia tulevia kohti ja toivottavasti aurinkoisempaa viikonloppua!❤


   Poista
 4. Ensiksikin: onpa ihana kuva pikkuisesta Mirjam-matildasta hörppimässä tassilta kahvia (?)! Olet hellyttävä näky!
  Apua, olen kyllä aika tyhmä, kun en ole huomannut, että on olemassa erikseen idätysmultaa! Olen laittanut siemenet itämään ihan tavalliseen kukkamultaan ja eloa näkyy olevan niinkin. Toivottavasti eivät kuole ennen kesää! Viime vuonna laitoin tädiltä saamani ramettikukan siemenet multiin toukokuun alussa ja siirsin hennot taimet kukkapenkkiin yöpakkasten väistyttyä. Koko kesän kukkivat niin komeasti, että olin ihan äimänä.
  Suloista loppuviikkoa Sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 😊 Taitaapi miniminä siinä maitoa ryystää tassilta,mummia ja vaaria matkien,joilla oli aina sokeripala hampaiden välissä myös.
   Mummi olisi tuohon maailman aikaan kahviakin antanut,ei ehkä ihan noin pienenä,mutta kyllä jo kansakoululaiselle,mutta isäni kielsi sen silloin ehdottomana.
   Ehkäpä juuri tämän takia en ole koskaan kahvia oppinut juomaankaan.
   Tuossa kukkamullassa on se,että herkkien itutaimien juuret kuulemma saattavat palaa,kun on vahvaa multaa.Olisin valmis tämänkin riskin ottamaan,mutta eniten tässä huolestuttaa,että imeekö syötävä hyötykasvi jotain itseensä lannoitetusta kukkamullasta,joka ei ole syöjälle hyväksi.Tutkin netistä asiaa.😊
   Kukkamultaa minullakin olisi tuossa iso säkillinen,joten olisi helppo ratkaisu asiaan.
   Muistan,että meillä kummallakin onnistui samettikukkien kasvatus siemenistä loistavasti viime kesänä,taisimme asiasta kommentoida keskenämme.Toivotaan,että tänäkin vuonna saamme nauttia niiden kauneudesta.
   Kiitos Piipe,suloista loppuviikkoa Sinullekin!❤

   Poista