keskiviikko 18. toukokuuta 2016
On tavallisuudesta poikkeavaa lähteä aamulla työmatkalle hiukan aikaisemmin,kiireettä.
Polvistua ja tarkoituksella sukeltaa ruohonjuuritason sademetsään.
Tarkastella aamukasteen kauneutta ja raikkautta.
Kysyä jyrmynokalta, mitä tykkäsi edellisiltaisesta pelistä.
Tyytyä siihen, etteipä tuo juurikaan ollut asiasta kiinnostunut.
Makoisan, pullean madon juuri nielaisseena, sen tyytyväisyyden aiheet löytyivät ihan muualta.
Hieman kuitenkin korvaansa minun turinoilleni loksautti.
Toisin kuin sulavalinjainen rouva lokki, joka kehonkielellään viestitti minulle, etten merkinnyt sille yhtään mitään.
Nautiskeli vain yön viileyden jälkeen lämmöstä ylpeän näköisenä.
Pilvisellä puoliskolla taivaanrantaa katkennut helminauha.
Aivan uusissa aamutunnelmissa bussille.Kiireestä hengästymättä.
Kirjaankin syventyi raikastunein,herännein aistein.
Taidan toistaa hyvinkin pian.


10 kommenttia:

 1. Wow mitä fiiliksiä! Minulle tuli heti sademestä ensimmäisestä kuvasta mieleen ennen kuin pääsin käsiksi tekstiisi. Ihan aistin kiireettömän tunnelman, ihana! Osaa tunnelmoida kuvien lisäksi myös sanoilla tosi taitavasti <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Katinka! <3 Monesti aamulla jää huomaamatta niin paljon, jos vaan kiirehtii bussille unenpöppörössä. :)

   Poista
 2. Kaunis kuva aikaisen aamun kosteudesta! Taitaa lintusilla olla muita mietteitä kuin hehkutella meidän voittoa Kanadasta, mikä oli kyllä aika mahtavaa.
  Arktisten lintujen kevätmuuttoa on mukava seurata...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä varis oli paljon kiinnostuneempi aamukosteudessa madoista, kuin minun Kanada hehkutuksistani. :D Tuo lintujen muuttoaura oli 10 kertaa isompi, kuin minkä ehdin kuvaan saada.Hienoa katsottavaa.
   Kiitos Sirpa!<3

   Poista
 3. Hienoja aamutunnelmia!
  Jatka vain samaan malliin ;)
  Minäkin näin tuollaisen valtavan suuren korkealla lentävän parven. Mitähän mahtoivat olla? Ainakin joutsenia, kurkia ja ehkä hanhiakin pienempiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)
   Mietin ihan samaa!Kun olivat niin korkealla, oli vaikea hahmottaa, että mitä lintuja olivat.Kurjet ja joutsenet pystyi poistamaan laskuista, koska kovin pitkää kaulaa niillä ei ollut.Sirpa joka tietää paljon enemmän, tuossa puhui arktisten lintujen muutosta.
   Kiitos Seija! <3

   Poista
 4. Voi miten ihana, kiireetön aamuhetki luonnon äärellä! Hienoja kuviakin ehdit ottaa ja tunnelmaan pääsi hyvin mukaan niin kuvien kuin tosi kivan kirjoituksesi avulla. Kiitos ♥

  Olimme viime viikonloppuna saaressa, mihin saapui n. 50 lintubongaria seuraamaan Arktikaa eli arktisten lintujen massamuuttoa. Se alkaa vapun tienoilla ja jatkuu aina kesäkuun puoliväliin saakka. Tänä aikana lentää tuhansia kahlaajia, hanhia ja vesilintuja suomenlahtea pitkin itään. Osa lentää aina Siperiaan saakka. Itse olen nähnyt mm. pikkujoutsenia ja tundrahanhia, joista jälkimmäiset tunnisti naapurivenekunnan herra juuri kyseiseksi lajiksi :) Itse tiesin vain että jotain hanhia ovat =D Ne levähtivät tuolloin saaren edustalla, jolla olimme viettämässä viikonloppua, kunnes nousivat jälleen siivilleen ja jatkoivat muuttoa. Kaunista katseltavaa ♥
  Kiireetöntä ja kaunista loppuviikkoa sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun on vähän nolona myönnettävä, etten ole aikaisemmin kiinnittänyt huomiota tuohon arktisten lintujen ylimenoon. Olen vaan vähän ihmetellyt, että mitä lintuja tähän aikaan vielä Suomeen muuttaa... Tuli taas huomattua, kuinka paljon täällä blogimaailmassa saa tietoa ja oppii uutta!<3 Heti googletin tuon pikkujoutsenenkin. :)
   Kiitos Ansku mielenkiintoisesta kommentistasi! <3

   Poista
 5. Kuullostaa hyvältä...aamut pakkaavat vaan olemaan niin vaikeita..siis minulle..:) Näin valoisaan aikaan kyllä vähän helpommin herään..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen myös iltavirkku ja aamutorkku, jos saan itse päättää rytmistä. :)
   Sen takia vartavasten varasin eiliseen aamuun normaalia enemmän aikaa.Että ajatuksella nautin matkasta bussille, enkä puolijuoksua sinne tokkuraisena hölkkää näkemättä juurikaan mitään matkalla. :)
   Kiitos Hannele! <3

   Poista