sunnuntai 26. maaliskuuta 2017
Olen viikon kärsinyt pienestä flunssasta ja allergisesta herkistymisestä.
Helsingin katupöly ilmeisesti laukaisi tuon allergisen puolen.
Perjantain iltana ja lauantain aamuna nenä oli aivan tukossa ja sain kymmenlukuisia aivastuskohtauksia kerrallaan. Jokainen näistä kärsivä tietää, kun kohtaus hiipii ensin nenään, vesi alkaa vuotaa norona ja sitten aivastellaan. 
Ihan liikkumatta (etten nostattaisi huonepölyä) makoilinkin melkein lauantain läpeensä isännän sohvalla ja olo siinä parani siedettäväksi.Välillä nenäliinatupot sieraimissa, kun tilanne oli herkimmillään.

Tänään halusin lähteä raikkaisiin merituuliin tuonne rannalle. Kyllä on kuulkaa eroa ilmanlaadussa Saunalahden rannassa ja Helsingissä Manskulla.
Ei aivastuttanut kertaakaan ja oikein nautin navakasta tuulesta.

Saunalahti on jo vapaa! Rannoilla lilluu jääsohjoa ja lauttoja ja  paikkapaikoin rannat kyllä vielä jäässä.
Tarkoituksenani oli myös lähteä katsomaan, josko samaan paikkaan olisi noussut jo leskenlehtiä, jossa sen viime keväänä pongasin ensimmäistä kertaa.
Ja siellähän niitä jo oli nuppusillaan.
Rantamansikkakin jo tehnyt uusia lehtiä.

Aamulla katselin varista, joka tuulessa kieppui iso oksa suussa rakennuspuuhissaan.
Sillä selvästi oli vaikeuksia oksasta aiheutuvan vastuksen kanssa, kun tuuli sitä oikein riepotteli.Mutta ei luopunut hyväksi havaitsemastaan pesätarpeesta.

Viikon verran joudun vielä niitä pääkaupungin pölyjä hengittelemään, sitten vuotava nokka kohti maaseutua mahdollisemman nopeasti sen jälkeen, kun isännän käsileikkauksen ajankohta selviää.

Mukavaa alkavaa viikkoa! <3 Tsemppiä teille allergisille kanssakärsijöille. :)

p.s. vaihdoin vielä uuden jääkylmän veden tulppaaneille, jotka näin viikon jälkeen ovat vielä elossa ja siinä kauniin herkässä "lakastumaan päin"- vaiheessaan.
10 kommenttia:

 1. Nenäliinoja kuluu täälläkin, mutta todennäköisesti pienen flunssan takia.

  Leskenlehtiäkin olet jo nähnyt, noita söpöjä pieniä aurinkoja.
  Hieman hankalampi jää-palapeli, mutta kuvana vallan upea! Ja upea kuva lakastumaan päin olevasta tulppaanista!!

  Mukavaa työviikkoa ennen kauan odottamaasi lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maanantai jo suoritettu! Neljä päivää vielä. :)
   Leskenlehdet todella ovat pieniä aurinkoja, muuten vielä paljaassa maassa.
   Kiitos Sirpa! <3

   Poista
 2. Olet tavannut ensimmäiset leskenlehdet juuri sopivan nuppuisina.
  Jäiden sulamista on hieno seurata, harvoin vain olen nähnyt itse tapahtuman. Jos asuisi virtaavan joen varrella sen voisi varmaan voimallisesti kokea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin hyvin kuvitella, kun virtaavan joen reunat alkavat sulaa ja jäät rytinällä sitten lähtevät joen kuljetettavaksi.Olisi varmasti voimallinen kokemus!
   Kiitos Seija! <3

   Poista
 3. Katupöly ahdistaa minuakin keväisin, mutta onneksi siitepölyallergia on ollut viime vuosina helmpompi kuin vielä 10 vuotta sitten. Ihastuttavia keväisiä kuvia, olet jo bongannut leskenlehtiäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ihmettelin, kun tuli näin voimakas reaktio tänä vuonna.Yleensä oirehdin vasta, kun koivu alkaa kukkia.Vikki tuolla kommentissaan taitaa osua ytimeen.Että on jouduttu sitä sepeliä normaalia enemmän tänä talvena laittamaan muuttuvien ilmojen takia.Ja nyt sitä poiskorjatessa pöllyääkin paljon.
   Ekat söpöset näin sunnuntaina. :)
   Kiitos Hensku! <3

   Poista
 4. Katupölyn takia en voisi ajatellakaan asuvani minkään suuremman kaupungin keskustassa. Astmalle ja allergioille helpotusta tuovat merenrannan raikkaat tuulet ja tuiverrukset :)
  Voi miten ihania keväisiä kuvia oletkaan ottanut! Täälläkin oli tänään jo +8 lämmintä, joten kohta saadaan jättää lopuillekin lumille ja jäille jäähyväiset, ihanaa!
  Ja jollekin koittaa kohta......V A A P A A U U U S !!! Jätti-ihanaa =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli sunnuntaina jo ihan normaali olo.Ja vielä maanantai aamunakin.Mutta annas, kun saavuin Helsinkiin, jo palasivat allergiaoire mokomat.Pakko olla erityisen paljon sitä katupölyä.Henkeä alkaa ahdistaa ratikoissakin, kun sinne on lattioille ihmisten kengissä kulkeutunut paljon hiekkaa ja pölyä, ja sitten niitä on varikolla kostealla pyyhitty, ja haju on sellainen hyvin vahva kostean katupölyn haju joka ottaa heti juuri tuolle hajulle nyt herkistyneeseen nenään.
   Mutta kohta koittaa se vaapaauus! :D Nämä neljä viimeistä päivää seison vaikka päälläni! :D
   Kohta koittaa teillekin jo veneilysäät.<3
   Kiitos Ansku! <3

   Poista
 5. Huomasin saman kun kävin keskustassa, bussiin mennessä ihan nolotti kun aivastelin niin hirveästi. Ihan selvästi johtui katupölystä. Tänä talvena on niin hirveästi jouduttu hiekottamaan, kun sää on sahannut ees, taas.
  Toivottavasti siun oireet helpottuu.
  Löysit jo leskenlehtiäkin! Tykkään koivikkokuvasta, noissa rungoissa vaan jokin viehättää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä se tosiaan varmaan johtuu, että on hiekoitettu normaalia enemmän tänä talvena.En muista, että olisin reagoinnut katupölyyn kuin ihan pikkuisen vaan aikaisempina keväinä.Enemmin nokkaan on ottanut koivun kukinta.
   Koivunrungoista tykkään ihan hirmuisesti minäkin.Keväällä nuori koivikko esim. on niin hurjan kaunis katsella vaaleanvihreine lehtineen ja viivasuorine, mustavalko runkoineen.
   Kiitos Vikki! <3

   Poista