tiistai 22. elokuuta 2017



Sieniä, sieniä, suuria ja pieniä.
Ihmeellisiä, myrkyllisiä, herkullisia.

Intohimoisina sienestäjinä, minä ja isäntä, olemme taas kolunneet yhden jos toisenkin hehtaarin metsää.
Joka vuosi vastaan tulee joku aivan outo ilmestys.
Kanttarellia on taas aivan pilvin pimein.
Oma ehdoton suosikkini herkkutatti pitää taas juhlavuottaan, eli nousee kuin sieni sateella yhdessä yössä ja täyttää metsät.
Kuivuri onkin laulanut tasaiseen tahtiin, ensi vuonna ei ehkä taas olekkaan tattivuosi.
Suolasientäkin näkyy jo ihan kiitettävästi, pitää pyhittää sen keräämiseen joku reissu.

Kokkipoikani käyttää mielellään mustatorvisientä, sitä meillä myös kuivataan ja myöhemmin suppista.

Kanttarelli on mielestäni parhaimmillaan juuri metsästä kerättynä suoraan pannulle laitettuna. 

Omina sieniherkkuinani voisin mainita seuraavat.

Sipulin kanssa voissa paistettu kanttarelliseos ruisleivälle ja vähän voimakkaampaa juustoa päälle ja uuniin niin että juusto sulaa.

Herkkutattikastike.
Sipulia,voita ryöppäämiseen,mustapippuria, valkopippuria,suolaa,hyppysellinen sokeria, kermaa ja vehnäjauhoa hiukan suurustamiseen.

Paistettu lampaankääpä. (tämä on superhyvää)
Pienehkö/medium lakki lampaankääpää pyöräytetään munaseoksessa, jossa on valkopippuria,currya,suolaa.Pyöritellään sitten mieleisissään jauhoissa ja paistetaan rusehtavaksi pinnaltaan, kuten wienerleike.

Ja ehdottomasti vielä sienisalaatti punasipulineen ja smetanineen jouluna ja muulloinkin.
Erityisesti uusien perunoiden ja grillatun lohen kylkeen, nams!
Muutamat maukkaat sienikeitotkin on tullut tehtyä.
Rapeaa patonkia ja hyvää punaviintä, kyllä on gourmeeta. 

Metsässä kulkiessa sienet myös tuovat hiukan satumaista tunnelmaa?
Punaiset kärpässienet ja pikkuruiset minisienet saavat minun mielikuvituksissani keijut ja menninkäiset liikekannalle mättäiden taakse. :)

Kuulisin erittäin mielelläni oman sieniherkkusi? <3









































10 kommenttia:

  1. Suppilo aikaa odotelaan täälläkin...kanttarellejä i "meidän" metsässä ole pahemmin ollut. Ja nuo mustat torvisienet...ne on vaan niin hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että suppiloa tulee varmasti paljon, kun kaikkia muitakin sieniä näyttää olevan runsaasti.Tietty alueellisia eroja aina löytyy näissä sieniesiintymisissäkin.
      Kyllä torvisieni on minunkin mielestäni herkkua, kun poikani siitä jotain hyvää valmistaa. :)
      Kiitos Hannele! <3

      Poista
  2. Herkkuni taitaa olla omatekoinen sienisalaatti. Upeita kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sienisalaatti on niin hyvää!
      Mukavaa, että kävit vierailulla ja kommentoit.<3
      Itse vietin sitten pitkän tovin sinun blogissasi, voi että miten mielenkiintoisia reissuja ja muita vierailuja teet! :)
      Kiitos Iloinen Kulkuri! <3

      Poista
  3. Voissa paistetut kanttarellit sipulin kanssa ja joukkoon loraus kermaa, nam. Mutta,en mikään suuri sienien fani ole:)

    Hienoja kuvia sinulla näistä lakkipäistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa! <3
      Tuoreeltaan kanttarellit ovat kyllä herkkua sipulin ja oikean (! :)) kerman kanssa.

      Poista
  4. Ai että miten hienoja, värikylläisiä kuvia!
    Kanttarellit, nuo metsiemme pikkuauringot ovat suosikkejani. Voissa paistettuna, sipulin ja kerman kera parhaita. Sinun herkkuversiosi menee kyllä heti kokeiluun, täytyy vaan käydä ostamassa jotain vahva-aromista juustoa :)
    Suppiksia tulee myös kerättyä ja niitä sekä pakastan että kuivatan. Keittoihin, kastikkeisiin ja pizzoihin olen niitä sitten käyttänyt. Varsinkin pakkaspäivänä kuuma sienisoppa maistuu tosi hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota isännän kanssa monasti mietimme, että miksi luonto on antanut niille niin huomiotaherättävän värin, kuin pienet auringot ne tosiaan tervehtivät metsässä kulkijaa. :)Yleensähän voimakas väri on varoitus myrkyllisyydestä?
      Itse laitan emmentalia,se on omille makunystyröille sopivan vahvaa. :)
      Voi juuri tuo! Pakkaspäivä, kotiinpaluu töistä pimeällä ja poika tehnyt höyryävää sienikeittoa! :) AH!
      Suppista ja mustatorvisientä on niin helppo ja nopsa kuivattaa, mutta tuo tattilastu pitää vuolla niin ohueksi, ja sittenkin kestää kuivurissa paljon pidempään kuivua.Mutta kuivuri on kyllä yksi ehdoton talousvehje näin syksyllä! :)
      Kiitos Ansku! <3

      Poista
  5. Voissa paistettuja herkkutatteja ja sipulia lämpimänä suoraan pannusta ruisleivän päälle.
    Onpa ihanasti sieniä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kokeillut herkkuasi,ja toimii! :)
      Mielestäni herkkutatti on sieni, jonka maku vielä paranee entisestään kuivattuna.Aromi jotenkin vielä voimistuu.
      Kiitos Seija! <3

      Poista