torstai 23. marraskuuta 2017
Sade

Satoi kun kesällä kauan sitten katsoin pienten lasteni ilakointia nakuina ystäväni lasten kanssa, heidän rintamamiestalonsa puutarhassa.

Satoi ja ukosti kerran kesäleirillä Strömsön saarella.Olimme kaikki lapset ja ohjaaja vanhassa ladossa, jonka viereinen iso kallio otti pelottavaa kumua jylinästä.

Satoi rankasti, kun nuorena neitona kahlasin kapeaa kujaa ylöspäin, vastavirtaan vellovaa vettä nahkaisissa sandaaleissani Kreetalla.

Satoi hurjasti ja pelottavasti, kun palasimme lapsuuden perheeni kanssa mummulasta isäni Datsunilla.Eteensä ei nähnyt ja isäni joutui ajamaan tien sivuun odottamaan sateen hellittämistä.

Satoi niin kauniisti lunta maalla  lapsuudessani joulun aikaan, etten ole sen koommin samaa kokenut.Suuret hiutaleet leijailivat hitaasti valkoiseen maahan, joka pakkasiltana säihkyi tuhansin timantein.

Satoi seinänä ja ukkosmyrsky oli aivan päällä tänä kesänä.Puut melkein viistivät maata myrskyn riepotuksessa.Istuin seinään nojaten tuvan sängyllä ja katsoin pidemmältä jännittävää näytelmää.Isäntä uskalsi ikkunan vieressä seurata, minä en.Samaisessa tuvassa jo lapsena kiellettiin ikkunan lähelle menemästä ukkosella. Ohjeet kulkevat mukana läpi elämän.

Satoi räntää viistotuulen läiskimänä suoraan kasvoille.Sateenvarjo sijoiltaan jo roskakorissa.Pimeässä väsyneenä ja kiukkuisena otin henkilökohtaisesti.

Tänä vuonna reppu täynnä muistoja sateesta, vähempikin olisi riittänyt.

Mukavaa alkavaa viikonloppua! <3
18 kommenttia:

 1. Ihana, virkistävä, naurattaa! ... otin henkilökohtaisesti... :) Kyllä!! Hienot kuvat!

  VastaaPoista
 2. Elävästi kirjoitettu, hienoa tekstiä. Upeat pisarat lehdellä. <3
  -Katja

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus <3 Ja voi, miten kauniita kuvia :) Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 4. Kuvainnollista tekstiä kera kauniiden kuvien! Ja totta, kyllä vähempikin sade olisi riittänyt:)
  Mukavaa alkavaa viikonloppua<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähemmälläkin olisimme tulleet toimeen. ;)
   Kiitos samoin Sirpa! <3

   Poista
 5. Olipa kauniisti ja kuvailevasti kirjoitettu. Kuvat täydensivät hienosti kerrontaasi. Ihana postaus!
  Suloista viikonvaihdetta Sinulle! <3

  VastaaPoista
 6. Kaunis teksti ja ihanat kuvat♥ Mukavaa viikonloppua❤

  VastaaPoista
 7. Hieno, inspiroiva kertomus kuvineen. Muistankohan minä noin hyvin. Yritän ainakin omassa mielessäni 🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne kuvat sieltä mielen sopukoista aika kirkkaina palaavat, kun jää oikein muistelemaan. :)
   Kiitos Seija! <3

   Poista
 8. Yritän, etteivät säätilat vaikuttaisi kovasti mieleeni, koska niille ei voi mitään (paitsi joukkovoimalla ilmastonmuutosta vastaan). ..joskus yritys onnistuu ja toisinaan ei :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun minäkin kykenisin useammin, varsinkin nyt marraskuussa.Olen aistiherkkä ja tämä pimeys ja räntäsade ja vetinen, maatunut luonto vaan vievät voimat ja pirteyden positiivisuuteen.Yritän asettua hiljaisempaan moodiin ja antaa asioiden olla.Mutta huomaan olevani ärtyisempi ja alavireisempi.
   Ja kyllä, ihmisten(eturivissä päättäjien ja vaikuttajien) pitäisi heti nyt tajuta tilanteemme.Vaikka yksi ihminenkin voi omalta kohdaltaan vaikuttaa, tarvitaan kuitenkin paljon suurempia panoksia hyvin nopeasti.

   Kevättä kohti! :)
   Kiitos Ninnu! <3

   Poista