sunnuntai 12. elokuuta 2018


Olen ollut niin tyytyväinen, kun 
alkukesää lukuunottamatta maalla ei ole ollut nimeksikään hyttysiä.
Mutta,
 näitä kuvien tyyppejä on kyllä pyörinyt ympärillä hyvin runsaasti.
Minä en pelkää mitään pörriäisiä enkä huido, elleivat nyt ihan paidan kauluksesta yritä sisään.
Kumpikin lapsistani on tässä asiassa täysin eri maata.
Kun avasimme hedelmäbaarin, saimme jatkossa olla rauhassa.
Hunajameloni osoittautui erittäin mieleiseksi.
 Omenanraakileet eivät vielä niinkään, vaikka niitäkin uitettiin sokerihunaja-nesteessä.
Omput saivat kuivua rauhassa, kaverit keskittyivät meloninpaloihin.

Mäyrä tai karhu -no ei nyt ehkä sentään, oli yöllä kaivanut esille myös maa-ampiaisten pesän
navetan rinteestämme.
Nuo punamultaraidat ovat mielestäni niin hauskoja.
Maa-ampiaisista minulla on epämiellyttävä muisto muutaman vuoden takaa.
Sienimetsällä suvun kesken ollessamme, joku meistä astui pesän päälle ja koko porukka singahti ympäristöön minkä jaloistaan pääsi ison huudon kera.
Kotvan juostuani näin mustiatorvisieniä ja päättelin olevani jo tarpeeksi kaukana pesästä.
Siinä kykkiessäni sieniä koppaan, ampiaiset alkoivat tuikkia takareisiäni pistimillään yksitellen.
Sain varmasti ainakin kymmenen pistoa.
Jonkun aikaahan ne kirpovat, mutta onnekseni en ole allerginen.
Jotkuthan pistättävät itseään tarkoituksella ja kokevat saavansa pistoista energiaa, näin olen lukenut...

Mukavaa alkavaa viikkoa! <3


17 kommenttia:

 1. Minä onneton laitoin pari viikkoa sitten kirkkaansiniset shortsit jalkaani. En laisinkaan huomannut, että ampiainen oli laskeutunut shortsien päälle, kun satuin huitaisemaan sitä kädelläni. Kyllä pistos tuntui koko illan sormessani. Tämän jälkeen muistan varoa sinistä
  väriä ampiaisaikaan.

  Aikamoisen tuikkausmäärän olet sietänyt, kun jo yksikin pistos aiheuttaa tuskaisen olon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta! Tätä en tiennytkään, että tykkäävät sinisestä. :)
   Luulen, että sormissa pistot tuntuvatkin voimakkaammin kipuna, kun on vähemmän lihasta ja massaa niissä.Tuolla reiden takaosissa on enemmän rasvaa ym, joka ehkä vaimentaa.
   Kyllä minulle patit sinne nousi, mutta kipu oli suht lyhytaikaista, ja koska en ole allerginen pistoille, tilanne rauhoittui melko nopsasti iltaan mennessä.
   Kiitos Piri! <3

   Poista
 2. On siinä amppari poikineen..:) Minua on muutaman kerran pistänyt, kun vanhassa kodissa oli iso hevoskastaja ja tykkäsivät tehdä sen oksalle pesän...ei ollut kerta eikä kaksi, kun mies pesiä kiikutti metsään, mutta aina tekivät uuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne aika määrätietoisia näyttävät olevan tuossa pesän rakentamisessaan.
   Meilläkin etuoven yläpuolelle yrittävät, ja kun ensimmäinen aihio poistetaan kohta on vieressä toinen.Kummitätini virkkasi täksi kesäksi sellaisen tekopesän (ampparit kun kunnioittavat toistensa reviiriä kuulemma)ja hyvin on toiminut. :)
   Kiitos Hannele! <3

   Poista
 3. Hienon näköisiä ovat nuo pistiäiset raita puvuissaan..:)

  VastaaPoista
 4. Onpa siellä kuhina käynyt, kun tuollainen parvi on sylksynyt herkkujen kimppuun.
  Meilläkin oli mökillä ihan valtava ampiaisparvi, mutta nyt viikonloppuna pörinä on loppunut. Ovatko lie muuttaneet muualle?
  Itse olen allerginen ampiaisenpistoille ja reagoin varsinkin maa-ampiaisten pistoihin voimakkaasti. Ne taitavat olla ärhäkkäämpiä muutenkin.
  Hyvää sunnuntaipäivää ja alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun pitääkin sitten olla hyvin varovainen näiden kanssa.Tänä kesänä on varmasti ollut vaikeaa niillä, jotka ovat hengenvaarallisestikin amppareille allergisia, huh!
   Kyllä meillä niitä ihan riesaksi asti pörräsi, mutta hunajameloni ohjasi ne toisaalle meistä. Astialla kävi myös paljon kotimehiläisiä,joten edesautoimme hunaja-tuotantoakin. :) Ne ovat kyllä paljon rauhallisempia, eivätkä juurikaan ole ihmisistä kiinnostuneita.
   Kiitos Piipe ja mukavaa viikon alkua! <3

   Poista
 5. Ärhäköitä raitapaitoja on pörrännyt tänä kesänä ympärillä ihan riesaksi asti. Itse olen saanut kaksi pistosta käsivarsiini, kun olen niitä hätistänyt pois ruokalautasilta ja juomalaseista, vaikka tiedänhän minä että nälkä ja jano niilläkin on :)
  Te järjestittekin niille oikean herkkukattauksen :D
  Allergisena sain valtavat yli viikon ajan punoittaneet ja kutisseet paukamat käsiini. Söin antihistamiinia ja laitoin kortisonivoidetta kutinan hillitsemiseksi. Hyvä etteivät pistäneet kasvoihin tai kaulaan.
  Koiruudet mokomat ovat amppareita napsineet kitusiinsa kielloista huolimatta, mutta onneksi eivät ole suuhunsa yhtään pistosta saaneet :/ Siinä tulee äkkiä tukalat paikat jos kieli tai nielu alkaa turpoamaan.
  Mukavaa sunnuntai-iltaa ja tulevaa viikkoa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota minäkin kiittelin mielessäni, ettei Sisu ollut tuona ajankohtana maalla, koska se napsii kaikkia lentäviä ilmasta...Kreikan aikoina koiramme sai pureman suuhunsa ja sen suu, huulet ja ikenet turposivat aivan muodottomaksi palloksi.Onneksi kurkku ja kieli eivät turvonneet, vaan se sai kuitenkin henkeä otettua,joskin hiukan työläämmin kuin normaalisti.Meillä oli täysi työ pysyä pokkana sitä hoivatessamme, niin naurettavan näköiseksi se turposi.Kirsukin sojotti taivasta kohden takakenoon vääntyneenä...voi toista, kun sitä nyt muistelen.
   Onneksi sinäkään et allergisena saanut kasvoihisi puremia!
   Kiitos Ansku ja mukavaa alkanutta viikkoa! <3

   Poista
 6. Annan kyllä amppareiden olla rauhassa, mutta äh, ovat niin ikäviä. Tänä kesänä sain yhdellä kertaa kolme pistosta, kun siivoilin päätalossa ja osuinkin maassa olevaan pesään. Pelästyin oikein ja nyt olen entistä varovaisempi niiden kanssa, vaikken ole perinteisesti ampiaisia pelännyt enkä edelleenkään usko huitomisen voimaan. Hedelmäbaari näyttää tehokkaalta houkuttimelta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne ärsyttäviä ovat, kun pörräävät naaman edessä ja mitään ei oikein voinut syödä tai juoda ulkosalla, ettei siinä heti kaverit ollut osingoilla...
   Nuo juuri ovat niitä kiperiä tilanteita, kun osuu pesälle vahingossa ja nehän sitten puolustavat sitä tosi ärhäkkäinä.Pienoinen paniikki iskee, kun suuttunut parvi alkaa ympärillä pyöriä, kyllä siinä jalat saa alleen. ;)
   Hunajameloni toimi!
   Kiitos Pilvi! <3

   Poista
 7. Ampiaiset ovat kyllä olleet tämän kesän vitsaus :( Minuakin pisti yksi, ekaa kertaa koko elämässäni. Teki kyllä kipeämpää kuin olisin osannut kuvitella. Tuo hedelmäbaari vaikuttaa toimivalta! Ja onpa tosiaan komea raidoitus pesässä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat! Liittyy selvästi helteisiin jotenkin koska viimeksi kun oli hellekesä muistan, että niitä myös oli tosi paljon.
   Täällä näköjään useampikin on tänä kesänä saanut tutaa pimppareista. Se on tosi vahva kipu, kun myrkky alkaa levitä kudoksiin.Tulee hiukan viiveellä ja yllättää voimakkuudellaan?'
   Minunkin mielestäni on hauskannäköisiä "marianne-pesiä", kun käyttävät punamulta-lautaa pesätarpeekseen. :)
   Kiitos Hensku! <3

   Poista
 8. Minua pisti kerran juostessa amppari polvitaipeeseen. Jäi ilmeisesti puristuksiin ja tuikkasi. Pisto osui suoraan hermoon kun teki niin kipeää. Tänä kesällä ei täällä ole pahemmin amppareita näkynyt, vasta viime viikonloppuna alkoivat pörrätä mökillä ja häiriköidä terassilla. ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki taipeet ja kainalot ym. ovat niitä vaaravyöhykkeitä, kun taivutat pimpparin puristuksiin tietämättäsi, niin varmasti tuikkaa!
   Kyllähän ne kuulee ympärillään, mutta kun luulet, että meni jo ohi, onkin laskeutunut johonkin kehollesi. ;)
   Jos ongelma jatkuu, suosittelen makeita hedelmiä johonkin sivuvasemmalle terassista! :)
   Kiitos Katja! <3

   Poista
 9. Vau, mikä määrä amppareita.

  VastaaPoista