lauantai 14. maaliskuuta 2020


Jos malttia ja maalaisjärjen ääntä näissä hämmennyksen ja huolen päivissä kuvaisi silmukkana,
olen  pariin otteeseen joutunut ottamaan karkulaisen puikolla kiinni ja neulomaan sen takaisin ruotuun ja riviin.
On niin helppoa antaa uutisten viedä mennessään ja panikoitua hetkellisesti.
En niinkään itseni vuoksi, vaan lähiomaisten, 
niiden joille virustartunta saattaisi olla vaaraksi.
Nyt kun medialla on millä mällätä,
paljon enemmän kaipaisin uutisia,
 joissa koronaan sairastuneet kertoisivat kokemuksistaan taudista.
Että kuinka se on kuin mikä tahansa virusflunssa ja suurin osa sairastaa sen helpoin oirein läpi.
Tästä aiheesta löysin etsimällä yhden ainoan jutun netistä.
Ilmeisesti aihe ei ole mediaseksikäs.


Minne mennä kun haluaa pyyhkiä kaiken uutishässäkän harteiltaan?
Uppoutua täysin toisenlaiseen todellisuuteen,
nauttia auringonpaisteesta ja luonnonrauhasta,
siitä ittestänsä,
elämästä!

No metsään tietenkin!


Saunalahden korkeilla rantakallioilla tuuli mieltä virkistävästi.
Lintuja seurailin, että jos vaikka joku ennennäkemätön suostuisi näkösälle.
Kun en ole ikinä vielä nähnyt töyhtö-tai pyrstötiaistakaan.


Tämän päivän suureksi iloksi tupsahti kuitenkin orava.
Se oli lintujen syöttöpisteellä
-yhtä talitinttiä lukuunottamatta, ainut ruokailija.
Sai automaatille varikselta varoituksen minusta,
mutta onnekseni lähti tulemaankin kohti ja lähemmäksi,
ja istahti juuri hienosti kauniiseen vastavaloon.




Sen kehonkielestä huomaa hyvin näissä kuvissa
kuinka se jäi kelolle ihmettelemään, että mistä ihmeestä varis varoitti.
Kaipa se minut huomasi, muttei ilmeisesti uskonut varoituksen syyksi.
Kuulosteli ja tähyili ympäriinsä.


Tuuli vaan korvatupsujaan heilutteli.




Onko mitään söpömpää, 
kuin oravan pienet tassut tälleen rinnuksella ja suu vienossa hymyssä? 
Siinä se nökötti kuin pieni menninkäinen tai satuolento.


Kirppukin taisi puraista kaveria kesken kaiken.






Eiköhän tämä kuvaussessio ollut tässä,
sieltä mitään ole tulossa.


Kiitti, riitti, moikkelis moi!


Kurre oli helpolla lounaalla automaatilla,
kyllä sillä riittäisi alueella luonnonmukaistakin apetta yltäkylläisesti.


Hyvää viikonloppua!<3
Annetaan saippualle usein kyytiä! :)

16 kommenttia:

  1. Suloisia kuvia oravasta♥.
    Tykkään kurreista, vaikka yksi entinen työkaveri yritti mieltäni kääntää...yäk rotan sukua...noilla sanoilla. Ovat vaan niin veikeitä tupsukorvia..:)

    Ja tuo koronasitten. Ei voi enää uutisia katsoa, kun joka tuutista tulee vaan siitä. Ymmärrän, että ollaan vakavan asian äärellä, mutta tuo peloittelu ei varmasti ole hyväksi.
    Käytiin eilen viikko-ostoksilla, kuten aina perjantaisin. KAupassa oli tyhjiä hyllyjä ja pakastealtaita metrikaupalla. Myyjä kertoi, että torstai-ilta oli ollut ihan kaaosta, kun ihmiset hamstrasivat ruokaa....ja sitä kuuluisaa vessapaperia..:) Huh huh.

    Yksi ikävä puoli tässä on myöskin se, ettemme pääse katsomaan vanhaa sairasta isäämme hoivakotiin. Oikein sydäntä raastaa ajatellakkin miten hän meitä odottaa..:(
    Yritetään pysyä terveenä♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oravat ovat minusta niin söpösen näköisiä.Enkä kyllä ällöä rottiakaan,meillä esim.ollut lemmikkirotta,joka kyllä inhosi jostain syystä minua.😄 Aina yritti purra kun laitoin häkkiin ruokaa.
      Vähän vaikeaa tajuta tuota hamstraamista,elleivät ihmiset sitten halua olla menemättä kauppoihin viruksen pelossa ja sen takia ostavat ison erän kerralla,se on ymmärrettävämpi selitys kuin pelko tavaroiden loppumisesta.
      Minä mietin,että vaikka ostaisivat vessapaperin loppuun,voin hyvin pärjätä käsisuihkulla ja pyyheliinallakin.😊
      Juu,tuo on juuri se asia,mikä minua huolettaa.Että jos läheinen sairastuisi,eikä häntä pääsisi edes katsomaan sitten.Todella ikävä tilanne myös vanhuksille,jotka välttämättä eivät edes oikein ymmärrä sitä,miksi vierailijoita ei kuulu pitkään aikaan.Vaikkakin varotoimenpide,surullinen sellainen vanhusten kannalta.Uskon,että sinua surettaa isi siellä yksin odottelemassa kyläilijöitä.❤
      Yritetään!Kiitos Hannele!❤

      Poista
  2. Hieno kuvasarja, ei ajatustakaan koronasta. Meillä vastaavaa, kun tapasimme karkuteille lähteneen vuohilauman jokiuoman tiellä. Minnekähän päätyivät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonto ja yllättävät,mieltä piristävät jutut siellä,vievät ajatukset toisaalle tästä koronahässäkästä.
      Toivottavasti paimen löysi vuohensa.
      Kiitos Suomalainen Kyproksella!❤

      Poista
  3. Oravat ovat söpöjä, mutta myös munarosvoja, meillä pihalla on ollut vuosikausia oravia, linnuilla myös pesät, oraville on nyt kyllä runsaasti käpyjä syötävänä.
    Satuinpa minäkin kauppaan ja sain nähdä tuon hamstraamisen, parkkipaikat täynnä, ostoskärryt täynnä ja kassajonot, no onneksi kaupoissa on ruokaa, eikä vessa paperikaan lopu, sanottiin uutisissa, harmi se on kun kaikki konsertit perutaan,ovet suljetaan, rajat suljetaan, vaan ei suomen rajoja suljeta, en ole kuullut että saako esim.venäjältä tulla porukkaa tänne, aika suppeata on tuo informaatio uutisissa.
    Suomessa ei ole ketään edes kuollut tuohon virukseen, miten paljon auto-onnettomuuksissä kuolee joka päivä, entä muihin sairauksiin, itsemurha luvutkin on korkeita suomessa, entä väkivaltasesti? luetteloa voisi vielä jatkaa muutamalla...
    Yksi mummo sanoi että onko maailmanloppu tulossa, mummolla jos ei ole telkkaria,saati tietsikkaa, ei hän tiedä maailman menosta, se osa on oikeastaan hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta,että munarosvoja ovat.Luonnon kiertokulkua on välillä vaikea hyväksyä,tiedän sen itsekin niin hyvin.Haukka se sitten nappaa taas pieniä oravanpoikia.
      Itse en ole hamstrannut mitään.Ehkä tässä asiassa lähden liikkeelle vasta kun näyttää siltä,että tuotantopuolella tosiaan alkaa olla ongelmia.Nyt on hyvä hetki käyttää myös pakasteet ja varastot pois,kun ehkä kannattaa välttää sitä ihmisjoukoissa pyörimistä,eli kaupoissa käyntiäkin.Onneksi pitkät kävelylenkit ulkona tekevät vain hyvää vastustuskyvyn nostattamisessa.
      Odotin kovasti pääsyä elokuviin katsomaan Helene-elokuvaa.Nyt menee odotteluksi sen kanssa.Eiköhän tämä ensimmäinen piikki koronaa ole kuukauden,parin päästä ohi ja pääsemme taas normitilanteisiin kaikessa.Toivotaan!Malttia kaivataan kaikkeen.
      Kiitos Piritta!❤

      Poista
  4. Luonnon äärelle minäkin eilen pakenin tätä kaikkea hysteriaa ja hetkittäin omiin ajatuksiin hiipivää huolta. Saman aion tehdä tänäänkin, mutta vielä ei ole ihan selvillä, että missä maisemissa pitkän päiväkävelyn teemme :)
    Anopin puolesta surettaa, sillä olemme hänen ainoat lähiomaiset, emmekä päässeet perjantaina 88-vuotispäiväkahveille hänen luokseen hoivakotiin. Hän oli sen verran suruissaan asiasta, ettemme raaskineet kertoa hänelle että saattaa kulua viikkoja (tai ehkä jopa kuukausia?) ennen kuin seuraavan kerran näemme :( Sovimme että jos ja kun tästä kaikki hengissä selvitään, niin sitten pidetäänkin oikein kunnon juhlat.
    Isäni kuuluu myös riskiryhmään, joten emme toistaiseksi tapaa vanhempianikaan. Heidän puolestaan en ole suruissani, onhan heillä kuitenkin toisensa, ja soittelemme videopuheluja jos oikein kova ikävä yllättää :)
    Ihania kuvia, ja kylläpä kurre sinulle upeasti poseerasikin ♥
    Nyt alan pukemaan lämmintä alle, tuulenpitävää päälle, ja lähden kipparin & koiruuden kanssa ulkoilemaan. Ihanaa sunnuntaita ihanalle siskoselleni ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei niin pitäisi lukea ja katsella kaikkia uutisia nyt...väkisinkin menevät ihon alle.Toisaalta haluaa pysyä ajan tasalla.
      Vanhukset,jotka odottelevat vieraita,kärsivät tästä varmasti kovasti,vaikka heidän parhaakseen onkin.Pelottaa,jos virus alkaa eksyä heidän piireihinsä eri tahoilla.
      Toistaiseksi onneksi olemme välttyneet ikäihmisuhreilta.
      Ihana ajatus nuo teidän tulevat juhlanne,luo varmasti häneen uskoa ja jaksamista odotteluun!❤
      Tässä tilanteessa onneksi on skypet ja muut olemassa!
      No kyllä poseerasi!😊 Minulle kävi sikäli niin hyvä tuuri,kun kuulosteli pitkään tuolla tukilla ja pyöri joka suuntaan,kun yleensä niistä ei meinaa saada millään kuvia kun ovat niin vikkeliä.
      Ihan kohta lähtee tämäkin tästä puskemaan tuulta kohti taas!Ihanasti paistaa aurinko,vaikka tuuleekin.
      Kiitos,ihanaa sunnuntaita myös sinulle ihanaiselle siskoselleni!❤

      Poista
  5. Onpa kurrelainen ollut kuvattavanasi. Malttanutkin.
    Juu, metsään olen mennyt minäkin, ihan oikeasti, mutta suksilla. Siellä ei tule korona vastaan, kun ketääön en ole tavannut. LUontokin hiljainen.
    Varsinaisesti en ole ahdistunut virustaudin suhteen, tosin riskiryhmään kuulun. Koetan huolehtia mahdollisemman hyvin, etten sairastusi. Hamstraaminen ei ole järkevää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä yksilö todella malttoi!Yleensähän niistä ei oikein tahdo saada kuvaa kun viilettelevät sinne tänne.Se keskittyi niin ottamaan selvää,miksi varis antoi varoituksen.Metsässä ei ole pelkoa sairastumisesta tähän viheliäiseen virukseen,itsekin yritän vain välttää paikkoja missä paljon ihmisiä ja pesemällä käsiä ulkoa tullessa.
      Kiitos Aimarii!❤

      Poista
  6. Kurre on oikea söpöliini ja osasi selvästi poseerata sinulle.
    Metsä on sielun lepopaikka. Siellä aina virkistyy, kun on paha mieli tai muuten asiat painavat. Itse joudun olemaan nyt töistä pois, kun olen flunssassa, mutta olen tehnyt etätöitä sen sijaan ja koonnut eskareille tehtäväpakettia karanteenin ajaksi, mikäli eskari joudutaan sulkemaan.
    Kaikesta huolimatta hyvää alkanutta viikkoa. Vielä on syytä olla monesta asiasta kiitollinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poseeramiselta tuo todella kyllä näyttää,kun jokaista kuvakulmaa minulle tarjoili.😊 Metsässä sielu lepää,nämä kaupunkimetsät ajavat hyvin asiansa niitä "oikeita"-maalaismetsiä, kesemmällä odotellessa.
      Paranemisia Sinulle!Kiitos samoin Piipe!❤

      Poista
  7. Ihana kurre! Uutisointi tosiaan ahdistaa ja hetkellisesti sitä meinaa välillä joutua paniikkiin. Onneksi omat työt sujuvat aika hyvin etänäkin. Viikonloppu teki hyvää, kun oli vähän uutispimennossa ja poissa koneelta, kotona vaan, hyvästä ulkoilusäästä nauttien:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika pelottava on kyllä nyt tämä korona-tilanne...toivotaan,että tartunnat saadaan toimenpiteillä hallittavimmiksi.
      Paljon pitää nyt ruokkia omaa mieltään kaikella positiivisella ja kauniilla ja LUONNOLLA!😊
      Kiitos Hensku!❤

      Poista
  8. Minun on pitänyt jo aiemmin kysäistä sinulta, mihin kohtaan nuo Saunalahden kalliot oikein sijoittuvat. Netissä tuli vastaan sivu, jolla on kerrottu Espoon luontokohteista.
    Seuraavassa linkissä on mainittu rapautumaonkalo (kohta 2.21). Sen ympärillä olevia kallioita varmaan tarkoitat.

    https://www.espoo.fi/fi-FI/Asuminen_ja_ymparisto/Ymparisto_ja_luonto/Retkelle_luontoon/Espoon_luontokohteet#2

    Luonnossa ja luontokuvien äärellä mieli saa muuta ajateltavaa.

    Kiitos ajo-ohjeesta Espoonkartanolle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsoin linkin takaa ja olet oikeassa!Kalliot ovat juuri rapautumaonkalon ympärillä.😊
      Ja tuhannet kiitokset siitä mainitsemisestasi!En nimittäin ole moisesta kuullutkaan,saati nähnyt.Alkaa minulla mielenkiintoinen etsintä!
      Luonnossa pääsee tuulettamaan pelot mielestään.
      Kiitos Piri!❤

      Poista