perjantai 11. kesäkuuta 2021


Ihanat pari päivää maalla tyttären ja tyttärenpojan kanssa. Kun olimme kastelleet kukat hautausmaalla, lähdimme pienelle kävelylle maalaismaisemiin. Jos minulta kysytään, eivät maisemat tästä paljoa paranekkaan, vain vihreää silmänkantamattomiin, ja sinistä taivaalla ja vihreyden keskellä, valkoisia poutapilvilampaita purjehtimassa hissukseen eteenpäin.

Kyllä sielu lepää kun ei ole keinotekoisia ääniärsykkeitä, ainoastaan linnunlaulua ja tuulen huminaa, ei kerrostaloja, ei ruuhkaa, ei sementtiä eikä betonia.

Hyttysiä on tänä kesänä ollut omiksi tarpeiksi. Ai että, että paratiisissa pitää aina olla joku häiriötekijä, ettei ihan täydellisyyteen päästäisiin. Tytär oli kuitenkin keksinyt oivan ratkaisun. Oli Ikeasta hankkinut suuren hyttysverkon, jonka ripustimme koivun oksaan ja sisään pikkumiehelle leikkitila. Kävi pieni sen sisässä läpsyttelemässä vettäkin omassa puhallettavassa altaassaan. 


Ilta-auringossa harsokatos oli kaunis, kun se hiljaa heilui vienossa tuulessa, ja valo siivilöityi sen läpi. Vaikka mummin nilkat on syöty täyteen punaisia, kutiavia paukamia, pikkumies säästyi niiltä onneksi kokonaan äidin vartioivan haukankatseen alla.


Mukavaa alkavaa viikonloppua!

12 kommenttia:

 1. Suomalainen maalaismaisema on jotain niin kaunista! <3 Mieli tyyntyy, sielu lepää.
  Itikoita on nyt todella ennätyksellisen paljon. Meidän pikkuisemme aloitti kesäkuussa hoidon ja koska pphoitajan pihassa on kaksi lampea, on itikoita siinnyt hirmuisesti. Pikku Liljan kasvot ovat kuin rokon jäljiltä. Tuo hyttyskatos on oivallinen keksintö.
  Ihanaista viikonvaihdetta Sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piipe!❤
   Maaseutumme on niin kaunis kesällä!Viljavia peltoja,järviä ja vanhoja latoja siellä täällä.Ja todella,mieli tyyntyy niitä katsellessa.
   Voi kurjaa,että pienen Liljan kasvoihin on itikat päässeet puremaan.
   Näiden ihan pienten kanssa on niin hankalaa,kun ei voi hyttysmyrkkyjäkään käyttää.
   Toivottavasti itikkatilanne paranee kun kesää mennään eteenpäin.👍
   Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 2. Voi miten kaunista! Kaksi ensimmäistä kuvaasi toivat välittömästi mieleeni vanhat kotimaiset elokuvat perinteisine maalaismaisemineen ❤︎ Mieleen tulvahtivat myös vahvat muistot äitini kotitilalta....oi niitä aikoja :)
  Täällä merellä ei itikoita ole riesaksi asti ainakaan vielä ollut. Tuollainen harsokatos on kyllä kätevä, ja kauniskin se on. Saa suloinen pikkumies nauttia kaikilla aisteillaan kesästä ilman punaisia, kutisevia paukamia ❤︎
  Leppoisaa lauantain jatkoa ja suloista sunnuntaita sinulle! ❤︎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä!Kun tuossa kuljimme minunkin mielessäni soi Suomifilmi-musiikki,haikea haitari jne.😊
   Tuollaista maalaismaisemaa kun katsoo,tuntuu,ettei maailmassa mikään ole muuttunut vanhojen kotimaisten filmien ajoilta,ja tulee turvallinen mukava olotila.
   Oi niitä aikoja!
   Uskon,että te pääsette itikoiden kanssa helpommalla merellä.Heti kun sisämaassakin on tuulisempi päivä,itikat häviävät lymyilemään heinikkoon.
   Juu,tuo harsokatos oli ehdoton pikkukaverin kanssa,äitinsä saa valtavat paukamat myös puremista,joten olivat suojassa leikkimässä kumpikin ja kuitenkin pihamaalla ulkona.
   Leppoisia putputteluja myös teille ja suloista suven jatkoa,kiitos Ansku!❤

   Poista
 3. Kyllä maalla on mukavaa♥
  Tosi kiva idea tuo pikku-miehen leikkipaikka. HYttyset ovat ikäviä, mutta kait niitäkin tarvitaan...hmmm...niin no linnuille ruuaksi ehkä.

  Olen NIIN nauttinut näistä kesäpäivistä...istuskellut varjossa ja aina välillä kiertänyt katsomassa kukkivia kukkia.
  Täytyy sanoa, että tykkään tästä pihasta tosi paljon. On kukkia ja pari kasvulavaa, mutta kaikki on vähän boheemisti. Ei liian järjestelmällisesti, vaan vähän sinnepäin Juuri minulle sopivasti.
  Juuri sopivasti kaikkea, että saa upottaa sormensa multaan tai sitten ei, jos ei haluta..:)

  Mukavaa viikonloppua sinulle♥
  Tänään on pidelty sadetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se,puhuttiin tyttärenkin kanssa myös,että näitäkin riiviöitä tarvitaan luonnossa.Itse asiassa osui hyvään aikaan hyttysten sankka tuleminen lintujen kannalta.Meilläkin pihavästäräkillä oli suulliset koko ajan täynnä itikoita kun lensi pesällensä poikiaan ruokkimaan.Monen muunkin lintulajin emoilla oli helppo niitä pihalla vaan kerätä lennosta nokkaansa.
   Tunnen sielujen sympatiaa,kun kuvailet kaunista pihaanne boheemiksi ja vähän sinnepäin.
   Juuri noin minäkin maalla pihan haluan olevan!😊
   Hiukan villi ja runsas piha on minun mieleeni.
   Meillä maalla on vanhan maalaistalon pihapohja,jossa ajan saatossa tapahtunut vain hiukan muuttumista.Mm.vanhoja polkuja talousrakennuksiin ei enää ole,vaan nurmi ottanut niistä vallan,kun kukaan ei niissä enää kulje jatkuvasti,mutta painaumat näkyvät vieläkin.Puut ovat kasvaneet ylisuuriksi,mutta mummin kauan sitten istuttamat kukat nousevat paikoilleen joka kesä,tämä on minusta niin ihanaa.
   Puuhastelu pihalla on mielipuuhaani,sormet ovat mullassa minullakin usein,mutta vain jos huvittaa!
   Jos ei,riippukeinu kutsuu!Tai sitten vain vaeltelen pihalla ja ihastelen kesää.😊
   Kiitos Hannele,mukavaa viikonloppua ja Niilolle pusu!❤
   Tänään sataa meilläkin.

   Poista
 4. Lempeä maalaismaisema.
  Onnekas pikkumies, kun on säästynyt itikoiden puremilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lempeä on juuri oikea sana kuvaamaan suomalaista,hiljaista ja verkkaista maalaismaisemaa kesällä!
   Tytär teki kaikkensa,etteivät itikat päässeet vahingossakaan puremaan pientä miestä.Hänellä hampujen teon kanssa aika ajoin ihan tarpeeksi hankala olo ilman kutiavia paukamiakaan.
   Kiitos Aimarii!❤

   Poista