maanantai 28. kesäkuuta 2021

 


Sillä ilmaa kaipasin siipiini minäkin
tahdoin olla yhtä kaiken kanssa
että voisin tuntea todellisen elon
ja elämänkulun suonissani

olla kuin sulka
jossa virtaa henkäys
joka on kuin tuuli
silloin kun lintuset lentävät taivaallaan

-Sari Lehtimäki-


Olen aina kerännyt lintujen sulkia. Ne kiehtovat minua. Onko syy siihen se, että ihminen salaa kadehtii lintujen kykyä lentää? Ainakin luulen, että minussa elää pieni kade lentotaitoa kohtaan, koska unissani lennän useinkin. Ja linnunsulat ovat kauniita, yksi luonnon mestariteoksista nekin.

Juhannusaattoa edeltävänä päivänä olin kulkemassa niemen kärkeen katsomaan, josko joutsenperhe liikkuisi lähistöllä. En kuitenkaan raaskinut jatkaa matkaani aivan kärkeen, koska yllätin heinäsorsaparin mukavilta ettonilta. Uros oli jo menettänyt korean kosiopukunsa.

Juhannusaattona samalla paikalla nämä sulat. Lähteeköhän sorsalta näin paljon sulkia sen kylpiessä, vai mitäköhän tässä oli tapahtunut. Sulkia oli n.8 kappaletta.


Otin muistoksi niistä yhden. Kotona lähempi tarkastelu osoitti kuinka hieno sulka on rakenteeltaan."Sulkaluun"tyvestä alkoi vahamainen ainespinta, joka ilmeisesti on se kohta, joka hylkii vettä.

Kuinka hieno!

Tänään maanantaina samalta paikalla kalliolta lähti uimaan yksinäinen uros, joka oli samalla tavalla melko väritön, joten mietin, olisiko sittenkin sen rouvalle ehkä käynyt huonosti. Olisiko esimerkiksi kettu yllättänyt ne silloin ettonilta.

Koska en päässyt maalle juhannukseksi, onni on asua merenrannan läheisyydessä.

Kyllä minä pääsin juhannustunnelmiin rantakallioillakin.

Siirryin hetkeksi istumaan vanhalle laiturille sudenkorentojen seuraan. Nekin näyttivät nauttivan auringosta ja kesästä.Rantavedessä liikkuu jos jonkinmoista menijää. Kaislikossa polskivat kalat.
Mukavaa juhannuksen jälkeistä viikkoa!<3


6 kommenttia:

 1. Tunnistitko tuon kuoriaiseksi olettamani vesielävän? Nyt tulikin mieleeni, että kymmenisen vuotta sitten kirjoitettiin Saunalahden meriuposkuoriaisesta. Etsin oikein artikkelin netistä. Jos sinua kiinnostaa, niin lukaisepa.

  https://docplayer.fi/39279796-Meriuposkuoriaisen-macroplea-pubipennis-esiintyminen-espoonlahden-alueella.html

  Luonto näyttäytyy sellaiselle, jolla on kyky se kohdata. Kuten sinulle. Hyvää kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin googlettaa monin eri tavoin kuvailevasti tuota vesikuoriaista,mutten saanut osumaa.Kaikki hyönteiskirjani ovat maalla,yritän myöhemmin niistä katsoa,josko löytyisi.Jännät sakset sillä.
   Juu,muistan lukeneeni,että tuo Saunalahdesta löytynyt kuoriainen aikoinaan esti lahden ruoppaamista,oliko se nyt satama-alueeksi tms,hyvä niin,sai pysyä lahti luonnonvaraisena,tuossa on Kivenlahden satama aivan vieressä kuitenkin.
   Kiitos linkistä!Kävin lukemassa,hyvin mielenkiintoista!
   Jos oikein muistan,sinä aiemmin vinkkasit löytämään asuinalueeni luontonähtävyyksillekin,joista itse olin autuaan tietämätön.😊
   Kiitos ihanasta ja sivistävästä kommentistasi Piri!❤❤Ihanaa kesää!

   Poista
 2. Ihana rauha välttyy kuvistasi!
  Aina ei tarvitse juhannuksen vieton, eikä muidenkaan pyhien, olla samanlaista...hyvää löytää ympäriltään, kun vain osaa etsiä ja katsoa.
  Sulat ovatkin kauniita ja aina joskus otan kauneimmat minäkin talteen.
  Sopivasti lämpöä ja aurinkoa viikkoosi♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vietin juhannuksen yksin ja koin myös syvää rauhaa kulkiessani ja kuvaillessani tuolla rannoilla ja luonnossa.
   En kaivannutkaan muunlaista juhannusta.😊
   Tai ehkä maalla olisin mielelläni myös tietenkin ollut,mutta isännän reissu Pohjanmaalle nyt esti tänä juhannuksena sen.
   Mutta kuten sanoit,aina ei juhannuksen tarvitse mennä saman kaavan mukaan,tämäkin juhannus oli hieno!Mitä vanhemmaksi tulen,sitä vahvemmin juhannus kytkeytyy itselleni luontoon,Suomen upeaan luontoon.Se perinteinen juhliminen ei enää niin kiinnosta.Juhliakin voi eri tavoin.Luonnossa kohdatut linnut ja eläimet ovat aina pienen juhlan arvoisia.
   Kiitos Hannele!❤❤
   Ehkä toivoisin nyt hiukan sopivampia kelejä minäkin,alkaa helteet jo uuvuttaa,mutta jaksettava on!Kesäaurinkoa silleen sopivasti sinne sinunkin viikkoosi!😊

   Poista
 3. Hienostuneen kaunis sulka sävyineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoitit kuvauksen sulasta juuri niin kuin itsekin ajattelin.
   Juurikin hienostunut se on.Virtaviivainen ja niin kaunis.
   Kiitos Ninnu!❤

   Poista