keskiviikko 13. lokakuuta 2021

 

yöllä vaahtera suuteli hallaa
pukeutui tuulen vaatteisiin
tähtien kirkastuessa
alastomat oksat
maa levittänyt punaisen maton
talven kulkea nurmen yli

(miettijä, Suomi 24)


En ole hallaa vielä kokenut, mutta löytynyt runo oli niin kaunis. Saunalahden kaislat kahisevat jo kuivuuttaan. Linnunpesä maalla muistelee kesää, saniaisten suojissa pojat on ruokittu maailmalle. Lintuemon tuomat pehmikkeet ovat syyssateista alkaneet elää omaa elämäänsä. Ensi kesänä valmis patja untuvikoille. Kaarnasydän, sienihommat ja köökissä pysähtynyt tummuvan syysillan tunnelma. Kyllä maistuu taas sienisalaatti myöhemmin suolasienistä, suuri purkki jääkaapissa. Kanttarellia vain yksi saalis tänä vuonna. Ulkoillessa sitä nauttii viileistä, hapekkaista säistä ja vielä hetken elokkaasta luonnosta. 

Mukavaa loppuviikkoa!♥️ 

6 kommenttia:

 1. Luin ja kommentoin kolmeen viimeisimpään postaukseesi yhdellä kertaa kun aika on ollut vähän kortilla, enkä ole juurikaan ehtinyt läppäriäni avaamaan. Vihdoin ja viimein saatiin vene sekä piha laitettua talviteloille, ja toiseksi nuorin lapsenlapsi on juuri nyt päiväunilla, niin meillä aikuisilla on hetki omaa aikaa ;)
  Tultiin nimittäin eilen tänne Auraan viettämään pikkuneidin 3-vuotissynttäreitä ja huomenna ajellaan takaisin kotiin. Täällä oli viime yönä ollut useampi aste pakkasta ja aamulla aurinkoinen sekä kuurainen maisema oli häikäisevän kaunis. Kaunis on myös tuo löytämäsi runo ❤︎
  Mukavaa loppuviikkoa myös sinulle ❤︎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnitteluni pikkuneidille!♥️
   Minä niin odottelen niitä ensimmäisiä kuurapäiviä!Ja niiden kauneutta.
   Talvea kohti tässä mennään,pohjoisessa jo lunta.
   Teillä ollut siellä hulinaa ja huisketta,hyvä nyt kun kaikki saatu valmiiksi.
   Itselläni on jokin käsittämätön siivous ja järjestelyvimma päällä,käyn läpi kaikkia kodin nurkkia ja laatikoita.Paljon lähtee kiertoon ja roskiin.Tuntuu vapauttavalta kun roina vähenee.😊
   Kiitos Ansku,ihanaa viikonloppua!♥️♥️

   Poista
 2. Viimeisessä kuvassa polku kutsuu saapastelemaan metsän syliin. Sinulla on maalla hyvät sienimaastot. Täällä meidän kulmilla metsät ovat pullollaan suppilovahveroita. Hyvä että edes niitä.

  Runossa on tiivitettynä Suomen syksy. Isoimmat muutokset tapahtuvat öisin ja tuulisina päivinä.

  Aurinkoisia syyspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakastan polkuja!Ne ovat kutsuvia ja samalla aina miettii,kuinka ne ovat muodostuneet.Ketkä ovat polkuja kävelleet ja ajansaatossa niitä polkeneet.
   Meillä maalla esimerkiksi pihan vanhat polut ovat vieläkin nähtävissä,navetalle,saunalle jne.polut,jotka edesmenneet polkivat ja joita me nyt edelleen kuljemme.Poluissa on jokin kaunis ajatus mielestäni.
   Minunkin mielestäni tuo löytämäni runo kuvasti niin hyvin kotimaan syksyn tunnelmaa.
   Kiitos Piri,aurinkoa viikonloppuusi!♥️♥️

   Poista
 3. Hieno pesä ja ihana tuo kaarnassa oleva sydän♥

  Täällä oli aamulla maa valkoisena kuurasta ja kahdeksan aikaan vielä -1,7 astetta. Kyllä se talvi nyt tulee. Toivotaan, että tulee lunta, mutta ne viimetalven paukkupakkaset voisivat jäädä tulematta...:)
  Karvalaukut, kuten vanhempani niitä kutsuivat, taitavat olla oikeasti karvarouskuja, ovat hyviä suolasieniä. Äitini niitä aina laittoi, mutta itse en ole viitsinyt, kun pitää ryöpätä...se laiskuus..:)
  Onko tuo kyökkikuva maalta...ihana tunnelma siinä♥
  Mukavaa viikonjatkoa sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä löydän aina näitä sydämiä tuolla kulkiessani.😊
   Voi,sinäkin olet saanut nauttia jo kuuran kauneudesta!
   Talvi on tulossa.Juuri ystävättären kanssa ulkoillessamme toivoimme hiukan lunta ja pikkupikkupakkasta,sellaista kuivaa ja kaunista talvea tulevaksi.Ja samaan syssyyn nauroimme,että arvaa vaan toteutuuko!😄
   Karvalaukuiksi minäkin niitä kutsun.Ja tykkään niin kauheasti sienisalaatista jouluna,että pakko se ryöppäämisen vaiva nähdä.😊.Oikein huolestutti,kun viimeiset suolasienet menivät viime jouluna,että saanko tänä syksynä lisää.Nyt on hyvä mieli kun jääkaapissa iso purkillinen.Riittää,vaik ei ensi syksynä saisikaan lisää.
   Kyökkikuva on maalta,pääsin sinne heti Kreikkareissun jälkeen pariksi päiväksi.
   Tykkään siellä pimenevistä illoista syksyisin kun puuhellassa poksahtelee tuli.
   Kiitos Hannele,ihanaa viikonloppua!♥️♥️

   Poista