maanantai 30. marraskuuta 2020

 

Kylmä harmaa lauantai.Kauniissa lahdenpoukamassa aurinko kuitenkin ilmestyy, valaisee poukaman marraskuisella kuparillaan. Meitä on pieni joukko kävelyllä, minä, lapset, äiti ja tyttären pieni poika vaunuissaan. Pysähdymme kuin naulittuina, kasvot kääntyvät aurinkoon.Vain pieni hetki ja se on taas peitelty harmaaseen pumpuliin, jatkamme hissukseen eteenpäin.

Uljas ja kaunis. Torkkuu tihkussa loimensa alla. Korvista huomaa, että seuraa kuitenkin vaivihkaa, kun menemme ohi. Rakastan lehmien ja hevosten suuria lempeitä silmiä.


Ensimmäisen adventin kynttilä. Sen viereen unohtuneet paperitapettirullat, joista pitäisi valita hyllyntaukseen joku sopiva, en vain vielä osaa päättää.


Yöllä oli satanut taas lunta, katselen sitä ikkunasta, emmin, mutten lähde kuitenkaan, vaikka tiedän, ettei lunta enää huomenna ole. Tänäänkin täällä kotona, lämpimässä. Askartelen joulukortteja, järjestelen ja mietin joulukoristelua. Suvi Teräsniska laulaa niin haikean kaunista laulua suojelusenkeli taustalla. Laulu osuu suoraan tämän mummin  sieluun ja herkistää. Seuraavakin kappale Teräsniskaa, kuin Youtube tietäisi, mikä nyt sopii tähän hiljaisuuteen ja tunnelmaan, Lapin äidin kehtolaulu. Kokeilin jo jouluradiotakin, mutta nämä muutoin herkät kappaleet sopivat vielä toistaiseksi, marraskuun viimeiseen päivään paremmin. Taidan tästä nyt lähteä tiskaamaan ja päätän tämän ajatuksieni virran. Tykkään upottaa käteni kuumaan veteen tiskatessani. Niin, minulla ei siis ole tiskikonetta, ei ole koskaan ollutkaan kuin parin vuoden ajan, kerran yhdessä vuokra-asunnossa, jossa se oli valmiina.

Voi hyvin! Mukavaa joulukuun alkua!<3

14 kommenttia:

 1. Marraskuun kuvasi ovat kauniita. Kynttilöitä meilläkin palaa, tuikkuja pikku mökeissään ja led-valokääty yläparven portaisiin kiedottuna. Oikeastaan ihan mukava, jos ei tule vielä paljon lunta. Meillä saatiin poltettua jättimäinen oksakasa pienissä erissä ja oli tyyntä, maa märkä, ettei tarvinnut pelätä leviämistä. Kaksi päivää siinä meni. Naapurit kestivät hajuhaitat,täällä eletään sovussa ja autetaan toista.
  Minäkin muuten tiskaan käsin, vaikka on tiskikone mutta hyvin harvoin sitä käytän.
  Mukavaa joulukuun alkua myös sinulle 🙋‍♀️✨💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valot,kaikenlaiset,ovat nyt niin tärkeitä.Minäkin eilen illalla oikein mietin,kuinka kaunis oli yksittäisen kynttiläni liekki muuten pimeässä huoneessa vähän ennen nukkumaanmenoa,kun sitä katselin.Kuinka suloisen rauhoittava tunnelma siitä tuli.Pienikin elävä tuli vangitsee katseen.
   Hyvä,että saitte risut poltettua ideaaleissa olosuhteissa!
   Kiitos Beate56!❤

   Poista
 2. Tekstistäsi välittyi ihanan rauhallinen tunnelma ja samankaltainen välittyy myös kuvistasi. Joulunajassa on parasta se, ettei ole kiire minnekään. Yleensä sen saavuttaa vasta lähempänä jouluaattoa. Jospa tänä vuonna juuri tänään. Joulukuun ensimmäisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen harjoitellut tätä oikean jouluntunnelman löytämistä jo jokusen vuoden.Kuinka yksittäiset,rauhalliset tunnetilat pitkin joulun odotusta ovat paljon antavammat, kuin se kauhea hössötys,johon syyllistyin aiempina vuosina.
   Ihanaa kuulla,jos tässäkin pystyin tunnelmani välittämään.
   Kiitos Ninnu!❤

   Poista
 3. Lempeä lauantai sään harmaudesta riippumatta. Marraskuun lopun maisema uinailee levollisena.
  Kynttilä palaa minunkin pöydälläni usein.
  Vilkaisin uudelleen kynttiläkuvaasi ja vasta tajusin tapetit. Minä tapetoin joskus meidän vanhan kodin makuuhuoneeseen tuollaista pikkukukkaista tapettia yhdelle seinälle. Tupsahti muistoja!
  Kiireetön mukava aika meneillään. Virkkaan pari pyöreää, reilun metrin halkasijaljaan mattoa. Toinen valmis ja tulee keinutuolin alle.
  Hyviä joulukuun päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lauseesi,"marraskuun lopun maisema uinailee levollisena",on kaunis.
   Yksittäinen kynttilä on ihana seuralainen,sen liekissä asuu se rauha,johon haluan joulunodotuksen liittyvänkin.
   Tykkään näistä vanhoista pikkukukkaisista tapeteista,minä tapetoin kerran kylpyhuoneen yhden seinän sinikukkaisella,ja ikinä minulla ei ole ollut niin suloisen romanttista kylpyhuonetta.
   Kiva,jos tupsahti sinullekin muistoja.
   Voin kuvitella,kuinka rauhallista on siellä hissukseen virkkailla mattoa ja odotella joulua.
   Kiitos Aimarii!❤

   Poista
 4. Kauniit, seesteisyyttä ja hyvää oloa huokuvat kuvat ❤︎
  Erityisen ihana tuo kuparinhohtoinen poukama, ja niin lempeäkatseinen ja kaunis on myös tuo (tytöilleni ja minullekin tutun) tallin asukas ❤︎
  Laitoin joulutähdet jo pienen tupamme, ja kyntteliköt parven matalille ikkunoille lämmintä valoa ja tunnelmaa luomaan. Kynttilöitä ja tuikkuja polttelen myös joka ilta ja joskus hämärinä aamuinakin. Elävä tuli rauhoittaa ja rentouttaa kun työkiireet ja stressi kuormittavat.
  Ihanaa joulukuun ensimmäistä viikkoa sinulle ja voi hyvin ❤︎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo poukaman maisema merelle päin Soukan rantatiellä oli ihana,auringon tullessa esiin hetkeksi.
   😊 Me muutimme Soukkaan Helsingistä vuonna 1968,ensimmäisiin kerrostaloihin,jotka olivat Soukan kartanon vieressä.Voi sitä riemua,kun juuri sopivasti hevostyttö-iässä kartanolle perustettiin hevostallit!Menimme sinne ystävättärien kanssa samantien kinumaan,josko saisimme heppoja hoitaa.😊Siihen aikaan esim.nykyisen yläaste-koulurakennuksen paikalla oli suuri pelto,jossa lehmät laidunsivat.Voi,miten ihana paikka Soukka silloin oli Mannerheimintiellä ensimmäiset vuotensa asuneelle lapselle.😊
   Kynttilä luo rauhoittavan tunnelman,yhdenkin pienen liekin tuijottelu vie jonnekin geeniemme syövereihin aikaan,kun tuleentuijottelu oli ainut iltahuvi?
   Kiitos Ansku!❤

   Poista
 5. Kirjoitin tänään joulukortit. Kirjoitin, myös tuntemattomalle vanhukselle ja toiselle tuntemattomalle, jonka laitan pakettiin, jonka vien Pelastusarmeijan joulupataan.
  Nämä harmaat päivät sopivat tähän puuhaan..:)
  Ihanaa joulunodotusta sinulle Mirjam-Matila♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla aiottu korttien kirjoittelu viivästyikin,kun idea rönsyili omista kuvista tilaamaan lisää korttimateriaalia.Eilen tulivat postissa,joten pääsen taas jatkamaan korttien kirjoittelua ja askartelua.😊
   Aion laittaa myös tuntemattomalle vanhukselle kortin.Tuo Pelastusarmeijan pakettikin on kaunis ele.❤
   Olen ajatellut aivan samoin!Että hyvin sopivat nämä harmaat päivät kaikkeen kivaan jouluiluun.
   Kiitos Hannele!❤

   Poista
 6. Harmonia ja kiireettömyys välittyy kuvistasi.
  Auringonvalo on näyttäytynyt aika harvoin näinä päivinä.
  Jos vähänkin paistaa, istahtamme ulkoillessa puiston penkille antaen auringonenergian helliä.
  Värikkäitä tunnelmavaloja poltan kynntilänvalon lisäksi, värit voimauttaa.

  Hyvää alkanutta joulukuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja!❤
   Valoja,kaikenlaisia me pohjoisen asukkaat tarvitsemme.Minullakin on monta pöytälamppua ja kynttilä palamassa ja tunnelmaa tuomassa joka ilta.Erityisesti pidän joulutähteni luomasta kuviosta kattoon ja seinille.
   Joulutunnelmaa lisäisi,jos hissukseen sataisi kauniisti lunta ikkunoiden takana.😊

   Poista
 7. aurinko kultaa upeasti maiseman! Hyvää joulukuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi!❤
   Aurinko laittaa vuodenaikojen jokaisen maiseman loistamaan,harmaassa säässä hiukan ankean marraskuisenkin.😊

   Poista