lauantai 21. marraskuuta 2020

 

Superihanaa oli herätä perjantaina,kun säleitten välistä näkyi aurinkoa ja lumisia puita!Olipa virkistävää käydä pitkällä kävelylenkillä tyttären,pojan ja mummin oman rakkauspakkauksen kanssa,josta ei omasta untuvapussistaan näkynyt kuin simmut.


Lapsiani lapsetti lumisodan merkeissä,minä työnsin rattaita ja me kaikki nautimme raikkaasta hapesta ja talvisista maisemista metsäisellä hiekkatiellä.Muisteltiin tyttären kanssa,että ei ole kuin reilut kolme kuukautta taaksepäin,kun kykittiin samaisessa metsässä mustikoita kun hän oli viimeisillään raskaana.

Ja nyt HÄN on täällä ja onnellisen tietämättömänä tuhisee matkassa mukana.


Vireysaste ponnahti samantein kymmeniä pykäliä ylöspäin lumentulon myötä.Tällaista talvella pitäisi olla!Eihän me tänne etelärannikolle paljoa lunta saatu,ja huomenissa saattaa olla jo muisto vain vesisateiden jälkeen, mutta päästiinpä maistamaan hetkeksi oikeaa talven makua.
 

Minua jouluttaa ihan hirveästi jo.Olen tästä ihan ihmeissäni.Yleensä en suo ajatusta joululle ennen kun joulukuu on kunnolla alkanut.Nyt suunnittelen jo kaikenlaista yhteistä jouluiltaamme varten.Olen systemaattisesti viime vuosina vähentänyt perinteisiä jouluruokia joulupöydästämme,niitä,jotka jäävät joulun jälkeen jääkaappiin kuleksimaan.Nyt tytär,joka ei ole viettänyt joulua Suomessa vuosiin,toivoo kaikki mahdolliset perinneherkut,joten tänä vuonna mennään taas pitkän kaavan kautta.Aikovat kuulemma pitää vielä tiukempaa kotikaranteenia ennen jouluaattoa vävypojan kanssa,että on mutsimuikkusenkin turvallista tulla yhteiseen illanviettoon.Minusta tuntuu,että kaivan joulukortit esille aivan pian ja rupean kirjoittelemaan niitä valmiiksi.Tänä jouluna lähetän myös Siskot ja Simot kampanjan myötä kortin tuntemattomalle ikäihmiselle,ihana idea!

Kotona tunnelmaa iltaisin luo jo suuri keltainen,samettipintainen joulutähti,jossa on valo sisällä ja sen koristekuviorei'stä kattoon ja seinille heijastuu kaunis kuvio.Heijastuupa tähti julisteenkin lasista,jonka alla Helen katselee tähden vierestä.Ja pelargoniareppanat ne juhlistavat kohta alkavaa joulukuuta pienin kukkanupuin.Paljon olen niistä jo poistanut kellastuneita lehtiä,mutta vielä eivät ole ihan heittäneet pyyhettä kehään,koska meillä ei pattereita toistaiseksi kovasti lämmitetä.Tulee kyllä sekin hetki kun henkihievereissä sinnittelevät kevättä ja mummulan viileään porstuaan pääsyä kohti.

Mukavaa viikonloppua!❤


15 kommenttia:

 1. Ensilumella on todella ihmeellinen vaikutus! Minulle iski myös välittömästi joulufiilis ja kaivoin vintiltä jouluverhot ja -maton (keittiön lattialle). Verhoja silitellessä kuuntelin joulumusiikkia ja korttilaatikonkin toin jo valmiiksi. Tänään aion aloittaa korttien kirjoittelun. :)
  Miten suloinen nukkuja siellä vaunuissa köllöttelikään. <3 Mummin iso ilo! <3
  Lempeää pyhäpäivää Sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin otin tänään jo esille joulukortit,jotka ovat varastossa aiemmilta jouluilta,että mikä sopisi kellekin,ja mitä pitää tehdä tai ostaa.😊
   Ja kävin "joulukaappini"muutenkin läpi hyödyntämään suunnittelua.
   Huomasin,että jouluradiot soivat jo netissä,tämän aion säästää viikon päähän,kun joulukuu alkaa ja alan sitten oikein kunnolla jouluilemaan minäkin.
   Ihana ajatus vaihtaa oikein matto ja verhot jouluisiksi!❤Minulla on koristeiden ja valojen lisäksi vain jouluinen pöytä-tai kaitaliina.
   Voi kuule,tämä mummi on aivan höppänänä tämän pienen nauravaisluonteisen pojan kanssa.😁
   Kiitos Piipe,mukavaa alkavaa viikkoa!❤

   Poista
 2. En kyllä kestä...tuota pikkuista ihanuutta haluaisin kyllä tulla halaamaan ja suukottamaan. Tuntuu, että meillä on jo vaikka miten paljon aikaa, tuosta ajasta♥♥ Ihana on kyllä vieläkin Poika♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ihan tajutonta kuinka paljon vauvat kehittyvät parissa kuukaudessa,ja aika menee siivillä eteenpäin.Meidän vaavikin jo kikattelee ja jokeltelee ja tarttuu kiinni ja vie kaiken suuhun ja kovasti yrittää kääntyä selältä massulleen,eikä hän ole kuin kolme ja puoli kuinen.Uskon,että sinusta tuntuu kuin näistä ajoista olisi jo paljon aikaa,kun minustakin tuntuu,että tyttärenpoika tällä ajankulun vauhdilla kävelee kohta!😊
   Kiitos Hannele!❤
   P.s.minäkään en kestä,poju on käärinyt mummin totaalisesti pikkusormensa ympärille.😍

   Poista
 3. ...upeat nuo kukkasi ja joulutus on saanut minutkin kiinni...vaikka lumi jo hävisikin eilisen vesisateen myötä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole talvesta tietoakaan täälläkään enää.Aurinko paistoi tänään,oli n.kymmenen plusastetta ja kaikki lumet sulivat eilen rankkasateissa.
   Seuraavaa lumisadetta odotellessa!😊

   Poista
 4. Sait todella intoa ja reippautta pitemmäksi aikaa tästä viikonvaihteesta. Miten upeaa, jos te neljä sukupolvea voisitte kokoontua yhteen joulua viettämään! Kai sitä jo saa hieman jouluisia ajatuksia päähänsä laskea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain kyllä,oli todella virkistävää yhden päivän,nyt talvisesta maisemasta ei ole enää mitään jäljellä,palasimme syksyyn.
   Mutta oikeasti mieli koheni kovasti perjantaisen lumisateen myötä.
   Surullista,jos alkaa olla normaalia nämä pimeät lumettomat talvet täällä etelärannikolla.
   Toivon,että kaikki pysymme jouluun asti terveinä.Vältämme kontakteja ja torjumme koronatartuntaa kaikin tavoin,että saamme viettää joulun pienellä perheporukalla yhdessä.
   Kyllä tähän pimeyteen kaipaa ja tarvitsee jo kauniita jouluajatuksia.😊
   Kiitos Aimarii!❤

   Poista
 5. Oi, mikä tunnelma! Todellakin, tällaista talvella kuuluu olla. Lumi tuo valoa ja pirteyttä. Sateen keskellä on niin synkkää. Mutta meiltä ainakin lumet lähtivät eilisten sateiden myötä. Nyt on taas harmaa maa. (Tosin tänään oli aurinkopäivä!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos M.T.Ainasoja!❤
   Eipä se meilläkään ollut kuin päivän talvinen riemu,seuraavana päivänä sulivat rankkasateissa.Mutta aurinkoista on sittemmin ollut,se on ihanaa,tänäänkin paistaa komeasti siniseltä!😊

   Poista
 6. Tämä korona-aika on tehnyt minullekin sen, että olen jo miettinyt lämmöllä joulunaikaa, joten en yleensä tähän aikaan vuodesta vielä tää. Enkä edes ärsyynny kaupan joulukrääsistä. Löysin jopa itseni pitelemässä vaalenapunaisia joulupalloja. 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen,että moni hakee lohtua joulun ajattelemisesta,siskonikin oli jo Tanskassa aloittanut joulunlaiton,ja sain ihastella hänen koristelujaan aamuisissa kuvissa.Kummasti minuakaan ei tänä jouluna ärsytä ollenkaan kauppojen jouluilu jo marraskuussa,niin kuin yleensä!😁 Sitä haluaa unohtaa koronan hetkeksi ja keskittyä mukaviin asioihin.Ja mikä sitä olisikaan mukavampaa kuin ajatella joulunlaittoa.
   Kiitos Merikaisla!❤

   Poista
 7. Lumi, vaikkakin vain vähän aikaa viipynyt, piristi mieltä kummasti :) Ihanan kuuloiset joulutunnelmoinnit ja -suunnitelmat siellä <3 Minäkin ajattelin viikonloppuna käynnistää joulunodotuksen kunnolla ja pilkkoa joulunviettoa jo joulukuun viikonlopuille esim. jouluherkkujen muodossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö!
   Juu,minäkin annan jouluilun kunnolla alkaa heti joulukuun alusta lähtien,unohtuuhan hetkiksi nämä synkkenevät koronanäkymätkin kun uppoutuu mukaviin asioihin,ja sellainen joulu on!😊
   Ja voin hyvin kuvitella,minkälaisia herkkuja sinä siellä loihdit perheelle!
   Kiitos Hensku!❤

   Poista
 8. Täällä tänään pienen pieni lumihuntu raikasti ilman ja sai hämyn valkenemaan. Tulisipa jouluksi lunta! Pikkuripaus, ei nietoksittain, kiitos!
  Joulukortti-ideoita olen mietiskellyt ja jos jaksan niin kirjoitan ja lähetän. Tekisi mieli kirjoittaa kiitollisuuskirjeitä läheisille, joita en ole pitkään aikaan tavannut, mutta ovat usein mielessä. Kiitollisuus lisää tutkitusti hyvinvointia.
  Kiitollisin terveisin Tuija

  VastaaPoista