keskiviikko 20. huhtikuuta 2016
Ulkona kasvien kasvukausi kohta voimakkaimmillaan.
Vaan täällä kotona ei asiat niin ole.
Ostin ehkä innostuksissani liian aikaisin kukkia.Silloin oli vielä melko pimeää ja harmaata. Joten verrattuna ostohetkeen ja nykytilaan, ero on aika surullinen.
Ostin edullisen laatikollisen (8 kpl) orvokkeja ihan tuossa joku aika sitten.Laitoin parvekkeelle ne värit, jotka eivät ihan mieleisiä olleet, ja jätin sisälle silmäniloksi ne hempeät.
No,alla nämä sisällä olevat.Kukat kuolevat samantien ja nypityt tikut vain ruukussa pystyssä.Ulkona olevat, pakkasöitäkin läpikäyneet ovat kukoistuksissaan.
Aikaisemmin ostin tuoksupelsrgonian upean näköisenä,vehreänä puskana.Tästä pystyssä enää yksi lehti, josta käydä hieromassa sormiin ihanaa sitruksen tuoksua.
Mårbackassa oli jo kaksi ihanaa vaaleanpunaista pallerokukintoa ja rehevät lehdet ostaessa.(tuossa minun baderollikuvassa)Se jo tuossa melkein kuoli kokonaan.Onneksi kevätvalo auttoi sen uuteen alkuun.
No,onneksi siskolta saama valkokäenkaali voi hyvin ja kukkii.Se on jo tottunut talviajan alakuloon ja uuden kevään kasvuryöhähdykseen.
Siskolta tuli korttikin tänään.Kuvasin sen tuossa viimeisten leikkokukkien vieressä, jotka isosta kimpusta ovat vielä älyissään. 
Ja uskomatonta, että huomenna on taas jo torstai! :)

Tuoksupelargonia


Mårbacka


8 kommenttia:

 1. No voi harmi! Mutta kyllä tuo tuoksupelakuukin tuosta viellä kasvaa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekkin vasta huomasin, että onhan siinä pieniä lehden alkuja! :)
   Ehkä ne siitä virkoavat, jos selviävät sinne asti, että saan ne ulos parvekkeelle.

   Poista
 2. Tuttu tilanne, kun vähän innostuu liian aikaisin. Esim. kerran kylvin ja koulitsin yms. tuoksuherneitä ja ne kasvoivat vain piiiitkää ohutta vartta sisällä ja ulos ei voinut vielä viedä...  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu,ajoitus ei oikein napsannut oikeaan. :)Vaikea vaan olla innostumatta tästä keväästä. :)

   Poista
 3. Muutamat orvokit on minullakin paleltuneet oven pielessä, kun en ole malttanut odottaa yäpakkasien loppumista. Tänä vuonna olen pitänyt pintani, ainakin toistaiseksi:)

  Kyllä sinä niistä vielä silmäniloa saat...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että ilmojen lämmetessä, kun pääsevät ulos, innostuvat. :)Olet ollut fiksu, kun olet pitänyt pintasi. :)

   Poista
 4. Minäkin laitoin jo orvokit pihalle, mutta ovat aika korkealla amppeleissa, joten toivon etteivät yöpakkaset niitä yltäisi puraisemaan ;)
  Orvokit ja pelargoniat ovat sitkeitä sinnittelijöitä, joten älä vielä luovu toivosta niiden elpymisen suhteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, luotan niiden sisuun! :) Ja on se mukavaa, jos saa kasvin, jonka jo luuli menettäneensä, takaisin kukoistukseensa.
   Toivotaan, että sinunkin orvokkisi välttyisivät puraisulta. :)

   Poista