tiistai 10. tammikuuta 2017


En usko, että keneltäkään  joka blogiani on pidempään seurannut on jäänyt huomaamatta, että minäkin rakastan puita.
Niin kuin olen itse huomannut monen muun teistä myös rakastavan.

Tänään luin, että mahdollisesti maailman tunnetuin puu, Tunnelipuu kaatui myrskyssä Pohjois Californiassa. Tunnelipuuksi tätä arviolta 1000 vuotiasta mammuttipetäjää, punapuuta kutsuttiin,  koska sen läpi on kaiverrettu tunneli 137 vuotta sitten.
Liekkö vielä pystyssä ilman ihmisen kaivertamisia...
Mutta ajatelkaa, 1000 vuotias puu!
Ja voivat elää 3000 vuotiaiksikin.

Hyvin mielenkiintoinen oli myös Seijan  Hetken heijastuksia blogin sunnuntainen postaus piilipuusta.

Soukasta, Espoosta löytyy valtava tammi, ajotien kulmasta, vanhan kartanon kupeesta.
Kiipeilimme siinä aina lapsina ja muistan, kuinka rakastin sen suurenmoista kauneutta  jo silloin.
Myöhemmin kuulin tarinan, että olisi kartanon isännän ennen muinoin istuttama, menehtyneen tyttärensä muistolle.

Ensi kesänä on päästävä vihdoin myös katsomaan Lohjalle Paavolan  tammea
artoketola.fi/blog/tammi
Kuinka kaunis voi tämäkin puu olla kuvien perusteella!

Oma, ehdottomasti rakkain puu kasvaa mummulani pihassa.
Se on varreltaan sammaloitunut, korkeuksiin leikkaamatta kasvanut ja pienenpieniä hukkaomppuja enää maahan pudottava omenapuuvanhus.
Puu on minua vanhempi.
Sen juurella on iso kivi, joka oli minun ja sisareni salainen paikka lapsuudessa.
Siinä kivellä me istuimme, söimme punaviinimarjoja ja karhea kesästä kuivunut sammal kiven pinnalla raapi paljaita sääriä.
Nykysellään kivi  on runsaan, viidakoituneen pensaan alle piiloon jäänyt.
Ajattelin sen tänä kesänä trimmata esiin.

Laitan tähän loppuun teemaan sopivasti Druidien puuhoroskoopin.
Kukin voi halutessaan lukea omansa.

Terveisin Pihtakuusi. :)


ALAVA
- Jalomielisyys-
12.1-24.1 ja 15.7-25.7

Tyylikäs Jalava nauttii yksinkertaisita asioista. Krumeluurit ja pitsiharsot eivät ole häntä varten. Jalava ei aseta kohtuuttomia vaatimuksia elinympäristölleen. Hän voi oikein hyvin ilman palatseja ja juhlallisuuksia. Sovitusta hän pitää kiinni pilkulleen eikä voi sitää virheitä itseltään eikä toisiltakaan. Suuttuessaan hän on pitkävihainen, mutta muutoin hyväntuulinen ja valoisa persoona. Jalava haluaa olla johtaja eikä helposti tunnusta auktoriteetteja. Jos annat Jalavan tehdä päätökset etkä kyseenalaista hänen asemaansa, saat hänestä anteliaan ystävän, jonka kanssa aika ei tule pitkäksi. Jalavalla on loistava huumorintaju ja hän huolehtii läheisistään. Jalavn erityislahjoja on erinomainen järjestelykyky.


MÄNTY
-Erikoisuus-
19.2-28./29.2 ja 24.8-2.9

Roteva Mänty hakeutuu mielellään samanmielisten joukkoon. Hän on nautinnon haluinen ja pyrkii tekemään elämän mahdollisimman vaivattomaksi ja miellyttäväksi. Mänty on oma itsensä joka paikassa eikä kumartele kuvia. Hän on hyvä seuralainen, vaikka ei varsinaisesti ole kovin ystävällinen. Mänty ihastuu ensisilmäyksellä, mutta tuli palaa nopesti loppuun. hän ei ole kovin kärsivällinen, vaan saattaa antaa vastoinkäymisissä helpostikkin antaa periksi. Käytännönläheinen Mänty on hyvin luotettava ja lojaali.


TAMMI
-Rohkeus-
21.3
Erikoispuu

Tammi on voimakas rakenteeltaan ja tahdoltaan. Hän on rohkea ja periksiantamaton etenijä. Tammi on luoteeltaan riippumaton eikä anna kenenkään vaikuttaa päätöksiinsä. Muiden onnkesi Tammi on kuitenkin hyvin järkevä, ja siksi hänen päätöksensä melkein aina osoittoutuvat hyviksi. Tammi pitää omat jalkansa maan pinnalla, mutta saattaa rakastua haaveilijaan. Tammi tulee mieluiten valloitetuksi kuin lähtee itse metsästämään.


PAJU
-Melankolia-
1.3-10.3 ja 3.9-12.9

Kaunis Paju on herkkä ja masentuu helposti. hän on hyvin viehättävä ja empaattinen persoona; joka aistii herkästi toisten tunteet. Paju rakastaa kaikkea kaunista, ja hänen tyylitajunsa on pettämätön. hän matkustaa mielellään, myös unelmiensa perässä ja rakentaa pilvilinnoja. Kumppanina Paju on oikullinen ja vaativa. Hän haluaa kuun taivaalta ja pettyykin siksi usein rakkaudessa ennen kuin löytää rinnalleen vakaan kumppanin, joka kestää hänen ailahteluaan.


PÄHKINÄPENSAS
-Ainutlaatuisuus-
22.3-31.3 ja 24.9-3.10

Hurmaava Pähkinäpensas on viehätysvoimistaan tietoinen, mutta onnistuu silti olemaan ymmärtäväinen ja vähintään tyytyväinen ihminen, josta on vaikea olla pitämättä. Intuitiivinen Pähkinäpensas puolustaa heikoimipia, hän on hyvin rehellinen ja hänellä on vahva oikeuden taju. Ystävänä Pähkinäpensas on kärsivällinen ja luotettava. jos hän ei olisi mielialaltaan niin ailahtelevainen ja rakastajana niin oikukas, häntä saattaisi melkein erehtyä luulemaan melkein täydelliseksi.

VAAHTERA
-Riippumattomuus-
11.4-20.4 ja 14.10-23.10

Vaahtera on orginelli nero, joka saattaa olla yhtä aikaa sairaalloisen ujo ja täysin varma omasta erinomaisuudestaan. Vaahtera on kunnianhimoinen ja janoaa uusia elämyksiä. Hän on niin lahjakas, että voi ylpistyä omasta erinomaisuudestaan. Lahjakkuuden hinta saattavat olla myös monenlaiset kompleksit. Kun pääsee niin lähelle täydellisyyttä kuin Vaahtera, on sen saavuttamattomuutta vaikea hyväksyä. Rakkaudessakin Vaahtera haluaa tehdä vaikutuksen. Koska rakkaus edellyttää toisen ihailua ja palvontaa, jota Vaahtera kaipaa itselleen, hänen ei ole helppo löytää pysyvää rakkautta.


SAKSANPÄHKINÄ
-Intohimo-
21.4-30.4 ja 24.10-2.11

Levoton ja orginelli Saksanpähkinä on hyvin ristiriitainen persoona, jota ei ole helppo ymmärtää. Hän on kunnianhimoinen etenijä, jolle mikään ei ole mahdotonta. Hän on laajakatseinen ja jalo ja samaan aikaan joustamaton ja vaikea ihminen, jota on mahdoton tyydyttää. Saksanpähkinästä ei aina pidetä, mutta hyvin usein häntä ihaillaan. Strategina ja järjestelijänä hän hipoo neroutta. Rakkaudessa hänellä on kuitenkin vaikeuksia, koska hän on erittäin omistushaluinen eikä kykene kompromisseihin.


JASMIINI
-Kriittisyys-
1.5-14.5 ja 3.11-11.11

Vilkasliikkeinen ja sosiaalinen Jasmiini herättää huomiota. Hän joutuu tahtomattaankin parrasvaloihin. Jasmiini on hengenluoja, jonka sisimmän herkkyden näkevät vain läheisimmät ihmiset. Kriittinen Jasmiini on suosiostaan huolimatta oikea pessimisti. Hän kätkee negatiivisuuden, mutta kotijoukot saavat kokea kolikon kääntöpuolen. Jasmiini on velvollisuudentuntoinen mutta inhoaa silti rajoituksia ja pakkoa. Kumppanina Jasmiini voi olla hyvinkin vaikea kriittisen asenteensa vuoksi. Vanhempana Jasmiini kuitenkin näyttää kaikki parhaat puolensa ja opstaa kärsivällisesti lapsiaan elämän kaikissa käänteissä.


KOIVU
-Inspiraatio-
24.6
Erikoispuu

Koivu on viehättävä hurmuri, josta on vaikea olla pitämättä. Rentona ja ennakkoluulottomana Koivu herättää luottamusta ja saa paljon ystäviä. koivu on myös tyylitaituri, joka odottaa korkeatasoisuutta myös läheisiltään. Hän ei pidä mauttomasta eikä pröystäilevästä. Luotoa ja ulkoilmaa Koivu rakastaa. Koivu ei ole maailman intohimoisin ihminen, mutta pystyy luomaan ympärilleen levollisen ilmapiirin, jossa sielu lepää. Koivulla on 

paljon mileikuvitusta, mutta vähän kunnianhimoa. Siksi hän mielummin unelmoi kuin tarttuu toimeen.


VIIKUNAPUU
-Järki-
14.6-23.6 ja 12.12- 21.12

Viikunapuu on hyvin voimakas persoona, jopa jääräpäinen. Hän on itsenäinen ja riippumaton. Viikunapuu ei pidä vastaväitteistä ja suuttuu jos hänen päätöksiään kyseenalaistetaan. Hän on erinomainen organisoija, mutta rakastaa omaa totuuttaan niin paljon, että voi intoutua saarnaamaan ditä toisillekkin. Viikunapuu nauttii elämästään ja rakastaa perhettään ja on luotettava kumppani. Viikunapuussa on sosiaalisen onnenonkijan vikaa, mutta hän löytää helposti paikkansa erilaisissa ryhmissä erinomaisen huumorintajunsa ansiosta. Vaikka Viikunapuu tekee paljon töitä, hän on sisimmässään hyvin laiska. Hänen älykkyytensä on käytännönläheistä maalaisjärkeä


SYPRESSI
-Uskollisuus-
25.1-3.2 ja 26.7-4.8

Vahvarakenteinen ja lihaksikas Sypressi on mestarillinen soputuja ja osaa ottaa tilanteesta vaarin. Hän on itsevarma ja tempperamenttinen optimisti, joka kaipaa ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa. Sypressi vihaa yksinäisyyttä ja onkin siksi intohimoinen ja uskollinen rakastaja, joka haluaa pitää kumppaninsa tyytyväisenä. Häntä itseään on kuitenkin vaikea tyydyttää. Sypressissä yhdistyvät erikoisella tavalla pedanttisuus ja huolettomuus. Se minkä hän tekee, hän tekee kunnolla, mutta turhia murheita huomisesta hän ei jaksa kantaa.


PIHTAKUUSI
-Salaperäisyys-
2.1-11.1 ja 5.7-14.7

Pettämättömästä maustaan tunnettu, ylevä Pihtakuusi rakastaa kaikkea kaunista. Luonteeltaan hän on herkkkä ja ailahteleva. Tunteen ääripäät löytyvät samassa hetkessä, ja syvä masennus kuuluu ajoittain hänen olemukseensa. Pihtakuusi pitää itseään jalona ja onkin jalo, jos asiat sujuvat kuten hän haluaa. Jos yrität saada häntä muuttamaan mieltään, törmäät järkähtämättömään kivimuuriin. Pihtakuusi on hyvin kunnianhimoinen sekä työssä että rakkaudessa ja pyrkii täydellisyyteen vaikka ulkoisesti antaakin vaatimattoman vaikutelman. Hän on hyvin luotettava ystävä ja monin tavoin luova. Pihtakuusi vihtyy kuitenkin parhaiten yksin tai vain oman perheensä kanssa


SETRI
-Itseluottamus-
9.2-18.2 ja 14.8-23.8

Hyvin pesoonallinen ja kaunis Setri rakastaa ylellisyyttä. Hänellä on loistava soputumiskyky ja hän luottaa tyyliinsä kaikkialla. Setri on esiintymiskykyinen ja -haluinen, ja hänen itseluottamuksensa on niin vahva, että se saattaa sortua ylpeyden puolelle. Setri ei ole erityisen myötätuntoinen. Hän on hyvin määrätietoinen ja tavoitteeseensa pyrkiessään kärsimätön. Hän on käänteissään nopea ja hermostuu jos joutuu odottamaan muita. Setri haluaa tehdä vaikutuksen ja pystyy siihen monilahjakkaana ihmisenä helposti. Optimistenen Setri uskoo ikuiseen rakkauteen ja haluaa löytää rinnalleen juuri sen oikean.


POPPELI
-Epävarmuus-
4.2-8.2 ja 5.8-13.8

Romanttinen Poppeli piilottaa epävarmuutensa orginelliuden naamion taakse. Hän kaipaa hyväksyntää ja hakeutuu ympäristöön, jossa erilaisuutta suvaitaan. Arkuutensa vuoksi Poppeli onkin usein melko yksinäinen. Filosofinen Poppeli on usein taiteellisesti lahjakas ja hän on vahvasti intuitiivinen. Poppelilla on vilkas mielikuvitus ja erinomainen järjestelykyky. Hän ottaa parisuhteen vakavasti ja on hyvin uskollinen.


OLIIVIPUU
-Viisaus-
23.9
Erikoispuu

Oliivi on elämäänsä tyytyväinen. Hän on aurinkoinen ihminen ja saa toisetkin hyvälle tuulelle. Oliivi välttää ristiriitoja ja uhrautuu toisten puolesta, jos voi sillä estää riitoja. Oliivi suhtautuu varsin järkevästi elämään ja muihin ihmisiin. Hän pyrkii ottamaan kaikki osapuolet huomioon. Hänellä on myös rohkeutta puolustaa sorrettuja. Oliivi lukee mielellään ja nauttii älykkäästä keskustelusta. Rakkaudessa Oliivi ei ole lainkaan mustasukkainen, vaan loistava puoliso joka saa kumppaninsakin näkemään asioiden valoisammat puolet.


LEHMUS
-Epäily-
11.3-20.3 ja 13.9-22.9

Tasapainoa etsivä Lehmus tyytyy helposti niihin kortteihin, mitä hänelle jaetaan. Hän ei pidä kilpailuista, kiireestä eikä stressistä ja riitely saa hänet pois tolaltaan. Lehmus ei kuitenkaan ole mikään laiskottelija, mutta antaa liian helposti periksi pyrkiessään määrätietoisesti menestykseen. lehmuksessa on pientä martyyrin vikaa. Hän uhrautuu mielellään läheistensä hyväksi, mutta saattaa valittaa asiasta. Lehmus on erittäin omistuksenhaluinen ja mustasukkainen, mutta ehkä juuri siksi äärimmäisen luotteva ja uskollinen.


PIHLAJA
-Herkkyys-
1.4-10.4 ja 4.10-13.10

Iloinen ja avoin Pihlaja hurmaa elinvoimallaan. Hän on erittäin lahjakas olematta silti omahyväinen. Hän vetää puoleensa katseita ja nauttii saamastaan huomiosta. Pihlaja rakastaa elämää ja itseään niin estottomasti, että sitä ei voi edes kahdehtia. Itsenäinen Pihlaja haluaa kulkea omaa tietään, mutta kaipaa silti vahvaa tukea ja hyväksyntää läheisiltään. Pihlaja suhtautuu intohimoisesti kaikkeen mitä tekee. Hän on taiteellisesti lahjakas ja voimakastunteinen ihminen, joka ei koskaan unohda kokemaansa vääryyttä.


HEVOSKASTANJA
-Rehellisyys-
15.5-24.5 ja 12.11-21.11

Miellyttävä Hevoskastanja edustaa harvinaista kauneutta niin ulkoisesti kuin sisäisestikkin. Hän ei pröystäile eikä yritä tehdä vaikutusta. hänen oikeudentajunsa on hyvin kehittynyt ja hän osaa vaistonvaraisesti toimia hyvin diblomaattisesti. Hevoskastanja on seurallinen ja aidosti kiinnostunut muista ihmisistä. Hän saattaa kuitenkin ärsyyntyä helposti, varsinkin isommassa joukossa. Joskus hänellä taupumusta opettajamaiseen saarnaukseen, mutta sen kun kestää, niin hänestä saa loistavan ystävän. Elämänkumppania ei Hevoskastanjan ole helppo löytää. hän haluaa löytää ikuisen rakkauden ja asettaa vaatimuksensa varsin korkealle.


SAARNI
-Kunnianhimo-
25.5-3.6 ja 22.11-1.12

Erityisen viehättävä Saarni on vilkas ja impulsiivinen persoona, joka ei juuri välitä siitä, mitä hänestä sanotaan. Hän vaatii itseltään ja muilta paljon, on hyvin kunnianhimoinen ja lahjakas. Älykäs Saarni ottaa mielellään riskejä työelämässä ja voi valinnoillaan olla joskus hyvinkin itsekäs. Rakkaudessa Saarni on uskollinen ja luotettava kumppani, joka ottaa parisuhteen ja sitoutumisen hyvi vakavasti. Saarnin tunteisiin ei kuitenkaan kannata vedota; hän luottaa enemmän oman järkensä ääneen.


OMENAPUU
-Rakkaus-
23.12-1.1 ja 25.6-4.7

Sopusuhtainen Omenapuu on puoleensavätevä persoona. Hän flirttailee avoimesta ja nauttii seikkailuista.Hän rakastaa uusia haasteita ja selviää älynsä avulla kiperistäkin tilanteista. Hänellä on voimakas kaipuu läheisyyteen. hän haluaa tulla rakastetuksi, ja onkin varsinkin nuorempana aina rakastunut, kohde saattaa vaihedella. Sitoutuessaan Omenpuu antaa kaikkensa ja on hellä ja uskollinen kumppani. Hänellä on antelias luonne, paljon älyä ja taipumus analyyttiseen tieteen harjoittamiseen. Omenapuu elää vahvasti tässä hetkessä, mutta pohdiskelee kaikkea, myös omia motiivejä.


VALKOPYÖKKI
-Hyvä maku-
4.6-13.6 ja 2.12-11.12

Ulkomuodotaan viileähkö Valkopyökki huolehtii ulkonäöstään ja kunnostaan, mutta ei silti ole narsistinen eikä egoisti. Valkopyökki edustaa intuitiota, hyvää makua ja taiteellisuutta. Tähän liittyy myös boheemi halu tehdä elämänsä mahdollisimman mukavaa. Valkopyökki vatii itseltään ja muilta paljon. Hän saattaa elää hyvinkin kurinalaista elämää päästäkseen korkeisiin tavotteisiinsa. Hän etsii täydellistä rakkautta ja voikin päätyä erikoisiin rakastajiin. Valkopyökki kaipaa jatkuvaa kannustusta ja on itse harvoin täysin tyytyväinen itseensä. Hän suhtautuu epäileväisesti muihinkin ihmisiin ja varautuu aina pahimpaan. Hän on hyvin impulsiivinen. Valkopyökillä on voimakas omatunto ja se tekee hänestä tunnollisen puutarhurin.  

PYÖKKI
-Luovuus-
22.12
Erikoispuu

Valikoiva Pyökki on laadun tavoittelemisessa väistämättä joskus mestarillinen. Hän haluaa näyttää hyvältä ja panostaa ulkonäköönsä paljon. Oman elämänsä Pyökki hallitsee taitavasti. hän osaa käyttää rahaa säästeliäästi, vaikka panostaakin laatuun. Pyökki on erinomainen johtaja, koska ei tasaisen luonteensa ja realisminsa ansiosta ota turhia riskejä. Parisuhteessa Pyökki on luotettava ja uskollinen, hänen liittonsa on tarkoitettu kestämään koko eliniän.16 kommenttia:

 1. Ihana puupostaus :)
  Varhaislapsuudestani on minulle jäänyt mieleen iso koivu ystäväni kotitalon pihassa. Sen alimmaiset oksat riippuivat maahan asti, mutta rungon vieressä oli juuri sopiva 'huone' kahden pienen tytön leikkiä. Puuta ei ehkä ole enää olemassa, mutta kuva siitä on aina mielessäni ollut vahvana ja suojaavana.
  Komea on tuo tammi!
  T. 'viikunapuu' ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seija! <3
   Ihana tuo muistosi lapsuudesta. Tuntui niin tutulta. :)
   Kyllä nuo kaikki suloiset muistot suojaavat meitä maailman kolhuihin kaatumasta.
   Niihin kätkeytyy jotenkin omanarvontunne?

   Poista
 2. Muistan kuvia Tunnelipuusta, no voi harmi!
  Eräs ikävimpiä puumuistoja on kun appeni kaatoi kotipihastaan kookkaan tammen. Jotenkin pidän tammea sellaisena kunnioitettava puuna, johon ei pitäisi koskea.
  Meillä kasvaa nyt mökillä kolme tammea, joitten terhot ovat sen kaadetun puun jälkeläisiä.
  Kiva postaus, en muuten tunnista itseäni saksanpähkinänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama täällä.Tammi kuvaa minullekin arvokasta ja vakaata, jotenkin pyhää.
   Varsinkin nuo mahtavan kokoiset vanhat tammet herättävät kunnioitusta.
   Ihana kuulla, että tuokin tammi kuitenkin jatkaa elämäänsä teidän mökillä.:)
   Minunkin kuvataan pihtakuusena olevan kunnianhimoinen...no en ole ikinä ollut, ainakaan sanan varsinaisessa merkityksessä.
   Mutta kyllä muuten aika hyvin piti paikkansa.:)
   Kiitos Vikki! <3

   Poista
 3. Itsekin kuvaan puita mielelläni, ne on niin ilmekkäitä, ihania, kauniita.
  Tunnistan itseäni jonkin verran puuhoroskoopistani, olen valkopyökki ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puut ovat kauniita keväät, kesät, talvet ja syksyt!
   Jotenkin jännä ajatella että valtavatkin puut ovat kasveja.Huitelevat tuolla yläilmoissa. :)
   Minäkin tunnistin omastani aika hyvin itseni.
   Kiitos mummo! <3

   Poista
 4. Pilviä hipova, monioksainen puu on kaunis kuvauskohde mihin vuodenaikaan tahansa.
  Ja miten kiva on lasten kiipeillä ja leikkiä Tarzania ja Janea:)
  Mukavaa viikon jatkoa!
  t. valkopyökki:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa! <3
   Voi, muistan kuinka poikatyttönä hyvin poikien seurassa viihtyessäni leikittiin Tarzania, rakennettiin majoja...voi noita viattomuuden ihania aikoja! :)
   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 5. Minäkin niin rakastan metsää ja puita. Minusta on ihanaa painaa selkä puun runkoa vasten ja nojata siihen silmät kiinni, kuunnella tuulen suhinaa ja muita metsän ääniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loit niin kauniin kuvan sanoillasi, että ihan tuli taas kova ikävä kesää! <3
   Minä olen fyysisesti kokenut puusta minuun siirtyvän lämmön, kun kerran kokeilin halaamista nuorempana, kun oli oikein paha olla.Lähdin paikalta voimaantuneena ja tajusin, ettei minulta koskaan mitään puutu, kun minulla on luonto.
   Kiitos Piipe! <3

   Poista
 6. Mun puuni on näköjään valkopyökki =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teitä valkopyökkejä löytyikin ihan kolme kappaletta/seitsämästä kommentoijasta. :)
   Kiitos Satu! <3

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Niin minäkin! Isoja puita ikävöin kovasti asuessani Kreetalla.
   Kiitos Sussi! <3

   Poista
 8. Ihana puupostaus! Rakastan puita ja halailen niitä joskus, varsinkin silloin kun tunnen kaipaavani lisäenergiaa tai lohtua :)
  Tammi on lehtipuista ehdoton suosikkini. Ihastuin aivan valtavasti nykyisen kotimme pihaan ja varsinkin siihen upeaan, vanhaan tammeen, joka seisoi kuin suuri "suojelija" ison kiven vieressä. Valitettavasti viisi vuotta sitten se piti kaataa, koska sen ydin oli lahonnut ja se olisi voinut kaatua kovalla tuulella talomme päälle. En voinut edes katsoa kun sitä "silvottiin" ja minusta pihastamme tuli ihan kalju ja ruma kun se kaadettiin. No, kaikkeen tottuu, mutta kaipaan sitä silti edelleenkin.
  Havupuista suosikkini on ehdottomasti mänty :) Metsä ja meri. Ilman niitä olisin hyvin onneton.
  t. Mänty :)
  ps. olen kyllä perusluonteeltani kiltti ja ystävällinen, vaikka puuhoroskooppi toista väittääkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän niin hyvin tuon surun, kun maisemaan oleellisesti kuuluva puu kaadetaan, ja maisema muuttuu aivan toiseksi.
   Meillä on mummulassani edessä useamman lahotuomion saaneen vanhan valtavan riippakoivun kaato...suren sitä jo nyt.Yritän ajatella, että joku niistä saattaa kaatua talon päälle, ja sitten ei ole enää mummulaakaan, minne mennä.
   Mutta itku siinä tulee, tiedän sen. Koivut ovat olleet siinä koko elämäni ajan.
   Mutta vanha omenapuu toivottavasti jaksaa vielä pitkään. :)
   Mänty olikin hyvin puuna sinua kuvaava, kun pidät niistä kalliomännyistä saarissa ja rannoilla? :)
   En minäkään ole kunnianhimoinen yhtään. :) Ja sinä nyt olet takuuvarmasti kiltti ja ystävällinen. <3 Ei ne Druiditkaan kaikkea tiedä. ;)
   Kiitos Ansku! <3

   Poista