maanantai 21. maaliskuuta 2016


Tämän päivän juttu oli se, kun huomasin kotiin töistä tullessani, että aurinko oli vielä hurjan korkealla viiden aikaan!
Ja jotenkin tuntui päivälläkin, että kylmä raakuus ja se lempeä kevätsää mittelivät, kumpi pääsee voitolle.
Kyllä kevään tulon isopyörä on liikahtanut mielestäni pyörimään.
Vaikka se ehkä alkukankeilee, se on liikkeessä...¨

Minä nyt hempeilen maananntain kunniaksi oikein kunnolla vaaleanpunaisella.
Ja, ettei menisi liian imeläksi laitetaan kaksi Helka-neitiä kylvyssä 60-luvun alussa sen kunniaksi, että minulla on kylpyammetta ihan kauhea ikävä. Rakastan kylpemistä.Kuumia pitkiä kylpyjä, joihin laskeudutaan hyvin hitaasti, ettei pylly palaisi.
Olen viimeksi saanut nauttia kylpyammeessa pitkään lillumisesta n.10 vuotta sitten.
Vaikka rakastan saunomistakin, se ei ole sama asia. Ja suihkusta nyt ei voi puhuakkaan edellisiin verrattuna.
Tiedän, että vettä säästetään ja kaikki kylpyämmeet poistuvat ainakin vuokra-asunnoista, mutta minä niin haluaisin juuri nyt pitkään, kuumaan kylpyyn! 


6 kommenttia:

 1. Ehkä on hyvä välillä antaa hempeilyllekin sijansa.
  Ihanan riemukas tuo nourimmaisen ilme, isomman kasvoilla jo vähän näkyy, että vastuu painaa :)

  VastaaPoista
 2. Juu, kyllä välillä täytyy hiukan hempeillä. :) Minun ja pikkusiskon luonteen erot näkyivät jo tuolloin.Rämäpää ja vähän hillitympi. :D

  VastaaPoista
 3. Ihana kylpykuva!! Reilut kolme vuosikymmentä on vierähtänyt omastakin kylpyammenautinnosta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Huvitti, kun huomasin, että siihen maailmanaikaan kylpyhuone oli aika pelkistetty.Ihanaa ammetta lukuunottamatta ihan on pelkkää betonia seinät, ja nekin hiukan rosoiset.Asunto sijaitsi Mannerheimintiellä. :) Sinulla sitten pidempi aika kylvystä ja toisella Sirpalla tuossa alapuolella vieläkin pidempi.Näyttää ammeet olevan katoavaa luxusta...

   Poista
 4. Kyllähän kylpyammeessa lilluminen tosiaankin olisi mukavaa, siis omassa. Kylpylöihin tms. en lähde. 70-luvun alulla ollut viimeksi ammeessa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole minäkään, en uimahalli, enkä kylpylätyyppiä yhtään. Nautinnollinen kylpeminen, johon ammekylvyn tai saunan lasken, on minulle melkeinpä pyhä hetki.Saunassakin olen mieluiten yksin ja paria nuoruudessa tapahtuvaa hassuttelua lukuunottamatta, myös ammeessa.Sinä kyllä voitit kilpailun "pidempään ilman kylpyä" :)

   Poista