maanantai 18. joulukuuta 2017
Meidän kodin tonttuoven takana häärii hiukan totutusta poikkeava tonttu. Se on reissuillaan kerran kauan sitten eksynyt Kreetan saarelle Kreikkaan.
Siksipä tuo kai maalasi ovensakin välimerelliseen tyyliin.
Siellä se nytkin oven takana, työn touhussa uneksii pääsystä korkealle vuoren huipulle.
Ihastelemaan iltaista näkymää alas merelle päin, paikallisten  mytologisten olentojen seuraan.
Heti kun joulukiireet hellittävät tältä vuodelta taas.

Kutkuttavaa joulunalus viikkoa! <3 <3
22 kommenttia:

 1. Hellyttävä tonttuovi. Liekö tonttu osaa puhua myös kreikkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä uskon sen osaavan.Täytyyhän sen osata kartoittaa lapsieni kiltteys myös kreikankielellä, kun he paljon puhuvat sitä puhelimeen.:)
   Kiitos Piipe! <3

   Poista
 2. Voi suloisuus miten ihana tonttuovi:) Leppoisaa alkavaa jouluviikkoa♥

  VastaaPoista
 3. Turkoosi ovi hieman lohduttaa tontun kaipuuta Kreetan ilta-aurinkoon:)
  Suloinen ovi ❤

  VastaaPoista
 4. Tietenkin tonttujen täytyy käydä muuallakin. Tämä tonttu taisi asua sinun kanssasi Kreikassa koko ajan. Ties vaikka olisi mennen tullen pujahtanut matkalaukkusi uumeniin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä niille tulisi varmasti aika pitkäksi, kun tämä joulun aika on suhteellisen lyhyt, jos eivät ollenkaan reissaisi. :)
   Minä luulen, että olet oikeassa. Kyllä se jotenkin on muassamme huomaamatta kulkenut.Taisi lähteä nuorena tyttönä mennessäni perääni katsomaan.;)
   Kiitos Seija! <3

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Eikö vain. :) Kreikka minullekin siitä tuli mieleen, kun sen viime kesänä kirpparilta löysin.
   Kiitos Hannele! <3

   Poista
 6. Ihana Kreetan tunnelma.
  Matka kuumeen nostattaa. Vielä muuan kuukausi matkaan.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähetäppä entiselle kotisaarelleni terveisiä, jos sinne päin olet matkustamassa. :)
   Kiitos Liplatus! <3

   Poista
 7. Luin taas useamman postauksen putkeen, joita en aiemmin ole ehtinyt nähdä, ja sainkin aimo annoksen lisää joulumieltä! Runot, hiljentyminen, ja jouluruuat - siellä on ehditty ottaa perheen parissa jo sekin startti :). Tuosta etukäteisjoulusta ja tästä haikailevasta tonttupostauksesta tuli mieleeni, että joulu on kaikkein paras siten, että siitä tekee oman näköisen: viettää ennakkoon, jos siltä tuntuu tai haikailee etelän lämpöön tai jopa menee sinne. Itse kullakin on omat pienet perinteensä ja mielitekonsa, joita voi kuljettaa mukanaan ja myös vaihtelu joulun viettoon tuo tähän perinteeseen ripauksen uutta. Oikein ihanaa joulunodotusviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi! <3 Olen samaa mieltä kanssasi.Jouluja on niin monia erilaisia kuin on meitä immeisiäkin.:) Jokaisella omia värityksiään sen ympärille.Meillä tuo Kreikka kuuluu kuvioihin, kun lapsilla siellä isä ja mummu ja muuta sukua.Joka toinen joulu tytär, ja joskus poikakin matkaavat sinne.Silloin vietetään näitä etkoja.:)
   Omana haaveenani on ollut jo pitkään viettää joulu jossain pienessä mökissä keskellä ei mitään.Pelkistä kynttilöistä ja rauhasta nauttien.Tämä tosin toteutuu tänä vuonna joulun jälkeen, kun lähdemme isännän kanssa hänen sukunsa mökille Pohjanmaalle kahdestaan lomallani.Takkatulta,puulämmitteistä saunaa ja tuijottelua Pohjanmaan aakeita laakeita ikkunasta, ah! :)
   Ihanaa joulunodotusviikkoa sinullekin! <3

   Poista
 8. Voi mahoton miten ihana tonttuovi <3 Ihanaa joulunalusviikkoa!

  VastaaPoista
 9. Tonttuovesi on juuri sellainen olemukseltaan, jota hahmottelin mielessäni ja työpöydällä. Tauti tuli ja siirsi suunnitelmani tuonnemmaksi. Jospa aloittaisi uuden vuoden tuolla askartelulla. Ihana ajatus kreetalaisesta tontusta. Löytäisinköhän minäkin Samokselta ikioman nimikkotontun... Onnea alkaneelle vuodelle! 💙 Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Tuija! <3 Voi, tonttujahan on monenlaisia. Samokselainen kotitonttukin voisi varmasti muuttaa mielellään teille asumaan? :) Ja kreikkalaisten tonttujen ovet kun ovat välimerelliset, sopii hyvin joulun jälkeenkin, jopa kesäaikaankin?:)

   Poista