sunnuntai 7. tammikuuta 2018
Sain Hilun  Maatiaiskanasen Elämää- blogista aloittaman kivan haasteen. Kiitos Hilu! <3

Viisi kuvaa kuluvasta kuukaudestani:

Haasteessa toivotaan käytettävän 5 kuvaa, minulla näistä kolme on kuvapareja.

Kuluva kuukausi on syntymäkuuni. Täytän tänään 56-vuotta.
Kuluvaan tammikuuhuni sisältyy valoa tunnelin päässä. Pahin on taitettu. Kevät on enemmän lähellä kuin kaukana. (kuva no.1)

Tässä kuussa jo pientä varovaista, henkäyksen herkkää uskallusta aatoksiin tulevasta kasvukaudesta.
Lämmöstä, valosta ja tulevasta kesästä, lempivuodenajastani. (kuva no.2)

Joulun keräsin pois jo joulukuun viimeisenä päivänä. Ohi oli.
Tammikuussa sisustuksessa saavat alkaa puhaltaa jo keväisemmät värit.
Lauantai aamuna laitoin aamiaisen jälkeen youtubesta rentouttavaa instrumentaalista musiikkia soimaan ja siivosin työpöytäni. Yksi muovikassillinen roskaa. Muistilappuja, talteenotettuja kolumneja jne.jne. Kuinka ihanaa oli aivan rauhassa siivoilla ja järjestellä. 
Laittaa irralliset runot ja ajatukset oikeisiin kierrevihkoihinsa,tärkeät paperit paikoilleen ja turhat roskiin, samalla kun youtubessa piano ja sello kauniisti soivat ja välillä linnutkin lauloivat.Olin rupeaman jälkeen täysin zen. Huomasin jälleen kuinka nautinkaan omassa rauhassani hissukseen touhuamisesta (kuvapari no.3)

Saimme poikani kanssa tyttäreltäni yhteiseksi joululahjaksi origamipaperi kirjasen ohjeineen. Kirjasessa on kauniita, erilaisia valmiiksi oikean kokoisia paperiarkkeja.
Poikani on origameja taitellut jo pitkään, helposti ja taitavasti. Äiteellä tyssäsi perhosen tekeminen eilen illalla jo ensi yritelmiin...
Poika sen sitten viimeisteli kädenkäänteessä. Minulla ei ole matemaattista ajatteluosaamista, myönnettävä se taas oli. Tässä haaste loppukuulle. Kyllä minä vielä yhden linnun taittelen! Sudenkorennon jätän suosiolla pojalle. Haluan tehdä valmiista origameista sitten kesäisen mobilen. (kuvapari no. 4)

Synttärilahjakseni hankin itselleni Inge Löökin (käy lukemassa anarkisten mummojen synnystä) kuvittaman ja Inni Laakson kirjoittaman "Paljain jaloin mummojen puutarhassa"- kirjan.
Olen pitkään ollut ihastunut tähän ilmeikkääseen mummopariin, jotka miellän siskoksiksi. Edellisen vuoden lähetin joka kuukausi siskolleni Tanskaan kortin, jossa he seikkailivat vuodenaikaan nähden sopivissa tilanteissa.
Koen vahvaa sielujen sympatiaa näihin rohkeisiin ja persoonallisiin mummoihin, jotka piutpaut piittaavat normeista, nauttivat täysin rinnoin lapsekkuudesta ja elämän iloista.
Kirja on aivan ihana ja tulen siitä todella hyvälle tuulelle. Siihen aion kirjata omat tämän kevään ja kesän istutukseni jne. (tämä ei ollut blogiyhteistyö vaan ihan rehellinen ylistys. ;) ) (kuvapari no.5)

Tällainen raotus omaan, kuluvaan kuukauteeni.
Sitä on vielä ruhtinaallisesti jäljelläkin, toivottavasti tämä synttärilahjaksi saatu pakkanen ja aurinkosääkin jatkuvat! Luntakin saisi kuulua samaan pakettiin vielä, kiitos!


Olen huomannut, että useimmat pitkäaikaisimmista blogeista, joita seuraan ovat keskitalven lepotauoilla. Omaanikin olen päivitellyt verkkaiseen tahtiin, kun ei oikein ole ollut puhtia.
Toivotaan, että jotkut ihanista naisista nappaavat kuitenkin kopin tästä mukavasta haasteesta! Haastan siis  teidät kaikki jaksamisen mukaan! <3
Olisi Hilun muassa kiva päästä kurkkaamaan, mitä olette puuhailleet/puuhaamassa.<3

Alla haasteen säännöt:

- kerro postauksessasi, että haaste sai alkunsa Maatiaiskanasen Elämää-blogista.
- tee postaus, jossa kerrot viidellä kuvalla sinun kuluvasta kuukaudestasi. Oli se sitten, mikä kuukausi tahansa.
- haasta kolme tai useampi blogiystäväsi mukaan
- käy kirjoittamassa postauksesi 5 kuvaa kuluvasta kuukaudesta-haaste postauksen kommenttikenttään Maatiaiskanasen Elämää blogissa, niin se lisätään haasteeseen osallistuneiden listaan.                               Mukavaa sunnuntain jatkoa! <3 <3 <3 

  


11 kommenttia:

 1. Ihana, kun osallistuit ❤ mukavaa ja onnellista syntymäpäivää Sinulle *halaa*
  Kivoja kuvia ❤

  VastaaPoista
 2. Kiva haaste! Saa nähdä, jos vaikka nappaan sen itsekin. Nuo Inge Löökin mummot ovat kerta kaikkiaan valloittavia ja saavat aina hyvälle tuulelle. Postcrossing-harrastuksen myötä olen huomannut, että erittäin monent ulkomaalaiset ilmoittavat profiilissaan toivovansa Löökin anarkistimummokortteja. Joillekin se tuntuu olevan myös keräilykohde.

  Ja ihan huippua: olemme samanikäiset, sinä minua vain muutaman päivän vanhempi: täytän 56 vee 12.tammikuuta. Ilmankos tunnen sielunsukulaisuutta kanssasi. LÄMPIMÄT ONNITTELUT SINULLE, MIRJAM-MATILDA! <3 Synttärihalit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappaa ihmeessä haaste! Ihana kuulla jos mummot ovat valloittaneet sydämiä myös maailmalla.
   Ja ihan huippua todella! :) Äitimme sitten todella ovat olleet "työn touhussa"kovin samoihin aikoihin. :)Sinäkin olet kauris.Olen huomannut hyvin monesti, että jos oikein tykkään jostain ihmisestä heti ensi minuuteilla tavatessa hän paljastuu myös kauriiksi.Pakko siinä on olla jotain sielunsukulaisuutta.Monesti olen myös huomannut kohdallasi, että ajatuksemme kulkevat rinnan monessa asiassa ja lukiessani postaustasi olen mietiskellyt tai kuvaillut juuri itsekin samankaltaisia asioita.Kiitos Sinulle Piipe, että olet minulle olemassa sielunsukulainen! <3

   Poista
  2. Kiitos, Mirjam-Matilda, sielunsisko! <3

   Poista
 3. Kaunis ilma täälläkin juhlisti syntymäpäivääsi. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ihan niin kauan kuin jaksoi ylhäällä olla. Onnea synttäri-iltaankin ❤️
  Ihana kuvasarja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seija! <3 Eikö ollutkin ihanaa vaihtelua sininen taivas ja iloisesti paistava aurinko? :)

   Poista
 4. Lämpimät synttärionnittelut!♥
  Hienot kuvat jälleen!

  Aurinkoinen päivä piristi kummasti mieltä�� vaikka ikävä päänsärky esti lenkkeilyn.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Sirpa! <3 Voi harmi, jos päänsärky esti ulkoilun! Kärsitkö liian kirkkaasta valosta pimeyden jälkeen? Itselläni päätä särkee joskus keväisin, kun aurinko oikein paistaa hangilta silmiin hämärän kauden jälkeen.
   Kiitos ja mukavaa viikkoa! <3

   Poista
 5. Oi, onnea sinulle synttärisankarille sylin täydeltä ❤
  Ja olipa kiva haaste! Sinun kuvasi ovat ihanan positiivisia ja värikkäitä. Valoisampia aikoja kohti mennään ja tosi kirkasta valoahan tuolta tunnelin päästäkin jo kajastaa :) Taidan itsekin napata haasteen tästä mukaani ja toteuttaa jahka töiltäni ehdin ja jaksan ja viitsin. Useimmiten asiat ovat viitsimisestä kiinni, ainakin itselläni ;)

  Inge Löökin iloiset mummokortit ovat tuttuja, kuten myös mummoaiheinen tiskirätti, jonka sain taannoin äidiltäni =D Kiitos sinulle myös ihanasta kirjavinkistä ❤ Taidan "joutua" hankkimaan tämän myös itselleni. Pikkusiskoni kanssa olemme monesti vitsailleet kyseisten mummojen olevan kuin me kaksi.
  Onnea vielä kerran sinulle Mirjam-Matilda ❤ Perässä tullaan, sanoi mummo lumessa, ei kun mitenkäs se nyt olikaan? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset Ansku! <3 Ota sinäkin haasteesta koppi, on mukava lukea teidän muidenkin kuluvan kuukauden juttuja jossain vaiheessa. :)
   Ah, tekin siis olette nämä kaksi mummoa sisaresi kanssa! :D Niin mekin omani kanssa.Elämänhulluutta pitää olla, muuten tässä ihan nuivettuu?
   Tulisipa sitä lunta nyt vielä , että pääsisit perässä tulemaan! :)<3

   Poista