maanantai 8. tammikuuta 2018
Sininen ja vihreä maailma.

Hetkittäin jo toivottomuuden puolella, pimeydestä ja sateesta ja kaikesta epämiellyttävästä uudesta käväissyt mielenvire kohosi kertalaakista huimiin sfääreihin, kun aurinko palasi sunnuntaina lomiltaan.

Tinttien säestyksellä retkeni johti rannan kautta metsään.
Huomasin olevani perin suomalainen jörrikkä kun iloitsin siitä, että edelläni kävellyt pariskunta valitsi toisen tienhaaran, ja sain jatkaa omalla tielläni yksin.
Toisaalta nautin pienestä rupattelutuokiosta vanhemman herrasmiehen kanssa, kun kysyin saisinko ottaa hänen bulldogistaan kuvan. Lyllerö oli niin hauskan näköinen pallo suussaan. Pallo on kuulemma ehdoton mukana lenkillä, että edes hiukan etenisivät.
Ilman palloa ei miehen kertoman mukaan tulisi matkasta mitään.
Seurailin myös variksia, joista yksi härnäsi vinttikoiraa. Lensi aivan sen yläpuolla olevalle oksalle, kun huomasi koiran reagoivan haukkumalla. Jälkeenpäin harmitti, miksen ottanut vinttikoirastakin kuvaa, niin intensiivisesti se varista tuijotti. Ja varis vain ilkkui oksallaan.
Ystäväni talviomenakin riippuu sisukkaasti vielä oksallaan. Hymähdän joka kerran, kun etsin ja löydän sen katseellani.
Meri on myrskynnyt viime aikoina, rannat olivat täynnä vaahtoa, osa siitä jo jäätynyt paikoilleen.

Metsässäkin kaikki näytti niin kauniilta. Oli pakko pysähdellä herkuttelemaan silmillään aurinkoläikkiä puiden oksilla ja maastossa. Pienetkin lumiset riitekohdat sädehtivät upeasti.
Kotiin palasi virkistynyt ja onnellinen nainen.
Lauantain rauhallinen siivousrupeamani, sunnuntain lenkki aurinkoisessa pakkassäässä ja pitkät hyvät yöunet tekivät viikonloppuna tehtävänsä.
Huomasin kuinka tärkeää on ottaa iisisti. Pyrin muistamaan tämän viikolla töissä muuttuneissa olosuhteissa ja työmatkalla. Minä kun en voi ruveta tuulimyllyjä vastaan taistelemaan kuitenkaan. :)

Mukavaa alkanutta viikkoa! <314 kommenttia:

 1. Ihania kuvia retkeltäsi! Auringonvalo tekee niin hyvää.
  Hellyttävä hauva kaveri on Sinulla.
  Miltähän tuo pakkasomena maistuisi. :)

  Hyvää viikkoa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, se tekee NIIN hyvää! :) Ihmettelen, kun omena ei ole linnuille tai peuroille kelvannut. Ehkei sitten maistu enää niin hyvältä? :)
   Kiitos Liplatus! <3

   Poista
 2. Hienoja retkikuvia ja upea tuo paiste♥ Suloinen karvakamu! Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
 3. Ihana lyllerö pallo suussaan:)
  Hienoja aurinkopäivän kuvia♥

  Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
 4. Surullista ettei koira pysty käymään lenkillä ilman ilmateitä avaavaa palloa..koska muuten tukehtuisi hapenpuutteeseen olemattoman kuononsa vuoksi. Ihan sama juttu kun ne videoilla pallo suussa kuorsaavat bulldogit ja mopsit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä kanssasi näistä koirien jalostamisista ja sitä myötä niiden elämän hankaloittamisesta.Tässä tapauksessa palloa kuulemma piti heitellä sille, että se saisi sitä noutaa. Muuten lenkissä ei sen mielestä tainnut olla järkeä.
   Kiitos Anonyymi <3

   Poista
 5. Totta. Jokainen nelijalkainen on varikselle vihollinen, niin myös me kaksijalkaiset, varsinkin jo varis tavallisesti asustaa kesällä sillä seudulla jolla se näkee ylimääräisen eläimen, sen omalla reviirillä.
  Kun meillä oli lainakissa kuukauden verran ja pidin sitä sylissäni terassillamme, tuttu varis tuli ihan lähelle hopeapajun oksaan huutamaan tosi kovaäänisesti ja koetti katsoa tarkasti kissaa joka pelkäsi kaikkia kovia ääniä ja siten myös nyt varista.

  Variskaverini loukkaantui kun huitasin kädelläni ilmaan ja näytin sille että se voisi painua tiehensä. Yleensä kun vain variskaverit ovat pihalla seuranani. =) Silloin ne eivät huutele. Tulevat vaan syömään heittelemiäni leipäpaloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä rakastan variksia. :) Niiden älykkyyttä.
   Tämäkään yksilö ei tykännyt koirasta ollenkaan reviirillään, mutta näytti ärsyttävän koiraa ihan huvikseenkin, koska ei äännellyt sille itse mitenkään.
   Kiitos Una! <3

   Poista
 6. Voi ihana tuota lylleröä♥ Autolla liikkellä ollessani näin yksi oäivä, kun noutajalla oli nalle suussa lenkillä..:)
  Hienot kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassuimpia ovat ne, joiden suussa pitää olla kymmeniä keppejä.Taitaa kyllä mennä vähän manian puolelle, kun jokainen keppi on otettava mukaan.Noutajilla olen itsekin nähnyt usein jonkun lelun lenkkikaverina suussa. :)
   Kiitos Hannele! <3

   Poista
 7. Oi että, miten ihania, valovoimaisia kuvia! :)
  Auringonvalosta ja lämmöstä tuskin koskaan saamme tarpeeksemme täällä kotimaamme kamaralla ainakaan ;) Niin keväiseltä näyttää näissä kuvissasi, ettei uskoisi tammikuun toisen viikon vasta olevan menossa. Ensi kuun jälkeen onkin jo maaliskuu, ensimmäinen kevätkuukausi, jeee! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun nyt vaan kestäisivät pitkään nämä pakkaspäivät aurinkoineen?
   Päiväsaikaan sen huomaa niin selkeästi kuinka valo piristää. Ja ihan oikeasti, minusta on jo selvästi vähän pidempään valoisaa iltapäivisin.:) Poikani lähti tänään viikoksi Ateenaan isänsä kanssa messuille. Taitaapi olla pakkasista lähteneelle aika lämpimät kelit siellä.;)Minustakin oli jotenkin keväistä paikkapaikoin tuolla retkelläni.Tämä lumettomuus sen illuusion taitaa luoda.
   Ajatella, yksi kokonainen kuukausi enää välissä, JEEE! :)
   Kiitos Ansku! <3

   Poista