sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Surettaa, kun  viherkasvit kotona voivat tällä hetkellä niin huonosti.
Joulun aikoihin olivat kukoistuksessaan ja selvää voimakasta kevätkasvuakin oli nähtävissä.
Nyt iso kiinanruusuni on apeana.Siskolta saatu apilanoloinen kasvi on muisto vain entisestään.Pari muuta kasvia jouduin parturoimaan siiliksi.Kaikissa useita kuivia lehtiä.
Onko muilla samoja ongelmia?
Olen kyllä antanut ravinteita jne.Olisikohan tuo valonpuutteen ja kuivan huoneilman syytä? Pitäisiköhän niitä ruveta suihkuttelemaan?
Talvikautena nuo viherystävät ovat niin tärkeitä olemassa, surku katsoa, kun voivat huonosti.
Jos sinulla voivat hyvin, otan mielelläni vinkkejä vastaan!
Aamulla isännän auton konepellillä näin hienot kuurateokset


7 kommenttia:

 1. Talvi onkin haastavaa aikaa viherkasveille. Olen onnistunut tappamaan muutamankin viherkasvin, etenkin saniainen harmittaa, kun ei viihdy. Sumutin kyllä ahkerasti, mutta valoa se ei todennäköoisesti saanut tarpeeksi.

  Toivottavasti saat ne vielä piristymään.
  Kauniita jääkukkia!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa! Itsekkin epäilen tuota valottomuutta.Toivotaan sitä aurinkoa, niin voisi niitä oikein asetella tuohon valoa saamaan ja itse asettua siihen viereen :)

   Poista
 2. Luulen, että viherkasvit ovat juuri nyt heikoimmillaan. Aika varovasti olen niitä kastellut, enkä ole vielä aloittanut lannoitusta. Kiinanruusuni on ihme kyllä hengissä, vaikka välillä en muista sitä edes kastella. :) Kohta täytyy leikkoa pelargonioista pistokkaista. Aika huonon näköisiä osa niistä todella on minullakin tällä hetkellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää sitten olevan muillakin sama ongelma.Ehkä tuosta patteristakin, jonka lähellä ne kaikki ovat,hohkasi liian kuumaa, kun oli ne kovat pakkaset.Mutta, kohta päästään keväthommeleihin! :) Tuosta pelargonioiden leikkoamisesta tuli heti kiva fiilis <3

   Poista
 3. Minulla on kaksi hyvää vinkkiä:
  -Hanki vain sisukkaita talven kuivuuden ja pimeyden kestäviä lajeja.
  -Siirrä kasteluvastuu isännälle. Nimittäin kun olin syksyllä kuukauden pois niin kasvit kukoistivat. Hän on jotenkin systemaatisempi kuin minä. Kesällä sitten taas minä touhuan yrttien yms kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässäpä oli ihan kympin vinkit!!! :D
   Otankin tuosta lajikevinkistä kyllä tulevaisuudessa vaarin.Laittaisin kasteluvastuunkin isännälle (hänellä kyllä orgideat kukoistavat), mutta asumme kummatkin omassa huushollissamme,joten tätä upeaa vinkkiäsi en pysty noudattamaan. Joten,olen jatkossakin vain itse vastuussa kasvien kunnosta.Tietty voisi tuolle kuopukselle siirtää, mutta kaikella kunnioituksella, saattaisi käydä vielä huonommin ;)

   Poista
 4. Siis orkideat kukoistavat! Kiusallisen usein teen tuon kirjoitusvirheen :)

  VastaaPoista